icon

Šifra martinus 2024 je zahájena. Kdo má první postavu?

swan42
4. bře 2024

Holky uz je to tadyyyy 🙂
Kdo uz ma prvni postavu?

Strana
z9
svha
7. bře 2024

@sarunatko jj dneska verne včera zlodějka 😁🤣

svha
7. bře 2024

@sarunatko s generací souhlasím, možná Bradavice bych ještě dala, četla jsem už jako pracující človíček 🫣😁

honatko092
Autor odpověď smazal
betelgeuzz
7. bře 2024

Taky jsem zkoušela Verneho 😀 A teda ta knížka ani film mi vůbec nic neříkají. Zapojila jsem i dcery, které jsou velké čtenářky, první 3 knížky uhádly a u tohoto taky nevěděly. Ještě, že existuje google 🙂

krisstina93
7. bře 2024

@betelgeuzz já tu poslední uhodla spis podle filmu, teď je poměrně nový i seriál podle te předlohy, ale je to spis takové fantasy pro děti/ pubertaky :D

betelgeuzz
7. bře 2024

@krisstina93 já neslyšela ani o filmu a holky mají 12 a 14, takže víceméně cílovka, ale taky nic.

krisstina93
7. bře 2024

@betelgeuzz tak film je starší, na to sem koukala já tak ve věku tvých dcer. Ale je to celkem dobre obsazeny, sama velká jména. Seriál je teď poměrně novinka tuším na netflixu, ale už sem na to stará a nebaví mě to :D

honatko092
7. bře 2024

Holky a baví vás to letos? Za mě byly loni Tajemné knihovny TOP, teď mě to moc nebaví, asi proto, že se vůbec nechytám a vše hledám na internetu a vůbec knihy neznám :( Provedení je opět luxusní, ale ty dětské knihy mi moc nevyhovují :D

drep
8. bře 2024

@honatko092 taky jsem takova rozpačitá. Nejvíc mě bavily ty první dva ročníky, kdy každý den přibyl dílek velkého obrazu, z toho jsem byla absolutně nadšená, ale letos teda moc nedávám ani výběr knih, poznala jsem tu první, to je klasika, ale všechno ostatní jsem dala jen díky místním nápovědám, fantasy pro děti není vůbec můj šálek čaje

krisstina93
8. bře 2024

@honatko092 já to loni nějak prosvihla, hrála sem ty první ročníky, to mě bavilo víc hádat to z toho velkého obrazu. Jinak mě je fantasy blízké, můj nejoblinejsi žánr, ale je to hodně pro děti no, já mám asi výhodu, ze budu mladší ročník, než většina co tu jste a na těch knížkách a filmech jsem vyrostla, takže je to pro mě snadne. Doufala sem ze se moje mozkové buňky víc zapoti a ze si třeba i rozšířím obzory o nějaké zajímave knížky, ale zatím nic no.

sarunatko
8. bře 2024

Dneska na první dobrou. Konečně něco pro dospělý 🙂

teryem
8. bře 2024

Nooo tak dneska už čekám asi na oběd 😃

krisstina93
8. bře 2024

konečně něco dospělého, to sem četla v lete, tak mi to naskocilo hned :D no aspoň to nebudou jen pohádky :D

svha
8. bře 2024

@sarunatko já to mám na jazyku, ale... 🫣😁 12 h to jistí, myslím, že to nebude žánr, co čtu 😀

darkwitch
8. bře 2024

Jsem si myslela, že konečně vím jen po pohledu a nevím, tak budu čekat na dvanáctou 😁

uzivatelkapetra
8. bře 2024

Tak opět dopis objasní snad všem všechno.

teryem
8. bře 2024

Jj, dopis řekl vše, strejdovi Googlovi stačila jedna věta, ale co mě zajímá, stojí za přečtení? Neznám, ale tak nějak mě z ní zamrazilo 😃 to by značilo dobrej kus 😃

krisstina93
8. bře 2024

@teryem mě se to moc nelíbilo, žánr je můj druhy nejoblíbenější, kamarád toho autora úplně miluje, ale já nějak nemohla tu hlavní postavu vystat a ačkoli to nebylo napsaný špatně, tak proste nesympaticky hlavní hrdina mě celkem odradil :D ono je to dost velká série :D

honatko092
8. bře 2024

@krisstina93 Podle tvého nicku jsi asi ročník 93, já jsem 92 😅 Fantasy je taky můj nejoblíbenější žánr, ale já teda četla kromě Harryho Pottera, který byl základ, tak Meč pravdy, Zaklínače, Nekroskop, Sirotčinec paní Peregrinové, Pán prstenů a další...tyto dětské mě úplně minuly. V dětství jsem četla Luisu a Lotku, Děti z Bullerbynu, snad všechny knížky od Macourka a tak 😊 No, třeba mě to chytne, dneska to vypadá líp, můj oblíbený autor 😊👍🏻

honatko092
8. bře 2024

@teryem Všechny jeho knihy jsou TOP, můj nejoblíbenější autor 🙏

veru181
8. bře 2024

@honatko092 Mně se líbila všechna provedení. Letos se zatím taky vůbec nechytám, ale zase si říkám, že nemůžou pořád opakovat stejné knížky 🙂

krisstina93
8. bře 2024

@honatko092 jo mě minuly ty detske knížky ala Macourek, lindrenova apod. Já začínala na tom Harry poterovi a v nejakejch 8 letech sem přešla na tolkiena a pak už mě ty detske nebavily :D ale většinu znam z filmu a když se mi líbí nějaký film, tak pak hledám knížky :D a lecos mají doma moje deti no, s nima si rozšiřuju obzory v tom dětském teď :D

svha
8. bře 2024

Mám mám mám, znám znám znám, nečetla jsem , ale třeba, možná, někdy 😅🤣

darkwitch
8. bře 2024

Tak po dvanácté to bylo lehké. No jo, ráno jsem šla dobrým směrem, ale milovníků whisky a cigaret je moc 😁

mon_88017
8. bře 2024

Dneska rovnou podle obrázku 😀 Aby ne, když mám celej štos knížek vyrovnanej u postele 😀

veru181
9. bře 2024

Tušíte někdo dneska? Já tam vidím šest Karkulek 😀

krisstina93
9. bře 2024

@veru181 dneska není nic ne? To je jenom ve všední dny.

darkwitch
9. bře 2024

@veru181 tak dneska jsem věděla i když mi trvalo asi půl hodiny než jsem si vzpomněla na název. Před pár lety to bylo dost oblibene

uzivatelkapetra
9. bře 2024

@veru181 dneska hodně easy, je to i hodně profláknutý seriál, který zatím nebyl ukončen. Ale vzhledem k tomu, že je dotyčná pisatelka Karkulce, tedy její představitelka, těhotná, tak neočekávám další sérii příliš brzy.
Nosí stejný plášť jako Karkulka, ale ne dobrovolně.

darkwitch
9. bře 2024

@krisstina93 na víkend je bonus kdy je jen pohled, bez dalších nápověda

Strana
z9