Šifra martinus 2024 je zahájena. Kdo má první postavu?
Holky uz je to tadyyyy 🙂
Kdo uz ma prvni postavu?
Tak už to mám. Ale zas sem se chytla jenom kvůli seriálu, knihu ani neznám. By to měli přejmenovat spis na seriálová šifra :D
@krisstina93 taky na konec zjistím, že je kniha někde k zhlédnutí 😁
@uzivatelkapetra Děkuji, jak jsi napsala to “nedobrovolně”, skočil mi do hlavy název, i když jsem neviděla ani nečetla.
@veru181 dnes konečně bylo něco, co jsem uhodla na první dobrou a nepotřebovala další nápovědy 😀
Vy máte dneska knížku?
@teryem Dnes je tajný bonus.
@nelly_strokova a kdee??😲
Už to mám 😊
Tak dnes na první pokus, jedna z mých nejoblíbenějších knih 🙂
@krisstina93 Já jsem taky knížku věděla hned, ale zkoušela jsem jména 🙂
Já zadala oblíbenou postavu, tak sem se trefila napoprvé :D
první volba byla jiná kniha , ale nakonec to dopadlo 🙂
Kniha co si myslím to není, tak zase budu čekat na dvanáctou 😁 ještě že tam ty nápovědy jsou, jenom z obrázku bych byla v háji 😁
Taky čekám 🙂
Něco mě napadlo, ale to je série knih a taky seriál, ale ono to asi není.
@krisstina93 Já teprve nedávno viděla nejnovější zfilmování a líbilo se mi to tak, že se chystám konečně i přečíst 🙂. Ale ráno se mi to nespojilo, resp. mi v hlavě běhalo několik obrazů knih z podobného období. Po poledni bylo jasno 🙂
@veru181 mě se to nové zpracování nelíbí :D mám radši to z devadesatek :D
Dnes poprvé jsem si nechala napovědět i na databázi knih, ale tam to zas usnadnili až moc.
Dílo jen vím, že existuje, ale nečetla/neviděla jsem, ač jsem (obrazně řečeno) jedna z nich 🙂
@krisstina93 To je taková ta klasika, když zná člověk původní verzi čehokoli, málokdy se mu líbí nová 😀.
Podruhé jen podle pohlednice, moje srdcovka
Hotovo, dnes jednoduché
Dnes na první dobrou - jenom jsem opět musela trefit tu správnou postavu
Tak kromě prvního dne mám vše, ale ten první fakt netusim, neměla byste některá nějakou nápovědu ještě prosím? 🙏
@veroniquecz postava má stejnou barvu vlasů jako Pipi dlouhá punčocha a bydlí ve stavení které charakterizuje barva
Jsem si zase myslela že vím a zase nic. Letos to na poprvé nějak nedávám... Ale tak s dalšími nápovědy to zvládám
@darkwitch ale víš, jen najít tu správnou postavu. Tohle je hodně easy a věděla jsem ihned i já i když mám v plánu se teprve na to podívat (zrovna dnes se na to chystám na HBO)
Vím, co je to za knihu, jen do jména postavy se nemůžu trefit. Četla jsem ji už dříve, tento styl mě moc nebaví, takže budu pátrat dál.

@darkwitch už to vidím, to sem úplně prehldla :D