icon

Šifra martinus 2024 je zahájena. Kdo má první postavu?

swan42
4. bře 2024

Holky uz je to tadyyyy 🙂
Kdo uz ma prvni postavu?

Strana
z9
svha
6. bře 2024

@darkwitch už to přišlo, díky dceři, já mám tady velikou mezeru ☺️

swan42
autor
6. bře 2024

@drep dam ti napovedu po ktery to 100% uhodnes, vsadim se s tebou klidne i o cokoladu 😉
Ve filmu ji hrala ta sama herecka jako hrla i v Tata v sukni.

drep
6. bře 2024

@swan42 tak bez tvé a rady a ber googlu bych byla úplně marná, v životě jsem o knize, filmu ani muzikálu neslyšela. Děkuju!

honatko092
6. bře 2024

@swan42 Taky děkuju, vůbec jsem nikdy neviděla a nečetla. Pořád nemám ještě tu první...nemáš náhodou další takovou nápovědu? Druhou jsem uhádla, ale dalo mi to zabrat 😒

uzivatelkapetra
6. bře 2024

@honatko092 dovolím si odpovědět
Vygooglila jsem dívka s jistým zmiňovaným doplňkem, kniha
Doufám, že to není úplně easy

nilieh
Autor odpověď smazal
swan42
autor
6. bře 2024

@honatko092 to prvni me proste nakonec trklo, ale necetla jsem. Google nepomohl, ani ta prvni napoveda, ze autor je kanadsky. Dulezita je tam ta zminena barva. Jmeno hlavni postavy je i v nazvu knihy

kakamila12
6. bře 2024

Já si myslím, že jsem na tu první konečně přišla, ale na webu mi to vyhazuje, že je to blbě. Kdo jste to uhodl, mohla bych někomu poslat SZ, abyste mi napsali, jetsli to mám nebo nemám dobře?

veru181
6. bře 2024

Ke včerejší knize (5. 3.) - můžete mi prosím někdo potvrdit nebo vyvrátit, jestli to na obrázku je sopka?

teryem
6. bře 2024

@veru181 no sopka to asi nebude, důležitější tam asi je ta nekonečně dlouhá věž 😎

verciiik
6. bře 2024

@kakamila12 můžeš mně

veru181
7. bře 2024

@teryem Moc děkuji, mám 🙂. I když je to klasika, viděla jsem maximálně někdy v dětství, takže jsem potřebovala to podstatné evidentně vidět ještě jinak 🙂.

teryem
7. bře 2024

Ty jo tak dnes výjimečně opět na první pohled... kéž by to bylo pořád takhle snadné 😀

krisstina93
7. bře 2024

Taky dnes lehke jak facka, ale už tam by tam mohlo byt i něco jiného, než jenom detske knížky :D

veru181
7. bře 2024

@krisstina93 Jestli tam nebudou jen dětské knížky, když jsou to pohledy pro Červenou Karkulku 🤔

krisstina93
7. bře 2024

@veru181 taky mě to napadlo, aspoň ze sem jako dítě hodně četla :D

sarunatko
7. bře 2024

Tak dneska teda po dvouhodinovém přemýšlení a googlení mám. Ale vůbec to neznám, asi jsem o tom ani nikdy neslyšela.

uzivatelkapetra
7. bře 2024

Já si ještě počkám, i když si myslím, že autora vím.

veru181
7. bře 2024

@krisstina93 Já sice taky, ale zatím to vypadá, že “špatnou” literaturu 😀.

swan42
autor
7. bře 2024

@veru181 ja taky 🤣 to byl samej Petiska, Hrubin, Lindgrenova a vecernicky a z tohohle ani ťuk 😅

eloise02
7. bře 2024

Dneska v pohodě.

svha
7. bře 2024

@swan42 mám to stejně, na tuto literaturu jsem v době, kdy vycházela, byla už "stará", já jela verneovky 😁

sarunatko
7. bře 2024

@svha Přesně. Dneska bych se bez googlení a skupině na FB nechytla ani při po nápovědě ve 12.

svha
7. bře 2024

@sarunatko včera mi pomohla dcera, byla v divadle na tom už jednou a teď půjde podruhé a já to vůbec neznám, mně naskočila zlodějka knih 🫣

krisstina93
7. bře 2024

@swan42 to já četla všechno, jak tu klasiku, tak i tyhle věci :D a když se nechytnu s knizkou, tak filmama určitě, to je žánr co u nás běží porad.

teryem
7. bře 2024

Tak jako i ta druhá nápověda říká prakticky všechno, to i kdyby člověk vůbec netušil, tak tohle ho navede přímo... další už snad není ani potřeba 🙂

swan42
autor
7. bře 2024

Letos to neni knizni putovani, ale "putovani po filmech ktery znate, ktery byly nejdriv knizka kterou neznate" 😄

svha
7. bře 2024

@swan42 asi tak

sarunatko
7. bře 2024

@svha Mně zase první naskočil Verne. Už su prostě asi jiná generace.

uzivatelkapetra
7. bře 2024

Taky jsem žila v domnění, že Verne, ale druhá nápověda už nemůže být popisnější.

Strana
z9