Šifra martinus 2024 je zahájena. Kdo má první postavu?
Holky uz je to tadyyyy 🙂
Kdo uz ma prvni postavu?
Dnešní tajný bonus mě nadchl, povedené 🥰
Dnešní bonus byl teda až extrémně lehký, sem cekala nějaký háček :D
Jojo letos se nějak nesnaží.
Tak jak to dnes vidíte? Já čekám 🙂
@uzivatelkapetra Já mám, ale jen díky nápovědám ve skupině na FB, jinak jsem vůbec neznala. Mohu poradit, že to není Japonsko, jak by se mohlo zdát na první pohled.
Ja uz to taky mám, ale knížku teda neznám, hazela sem tam náhodná čínská jména a ono to klaplo 😅
@krisstina93 To je vtipné, že stačilo tak málo 😀. Knížku taky neznám, ale podle polední nápovědy jsem snadno vygooglila.
Tak dneska jsem diky 2.napovede prisla na jmeno knizky a tu uz jen stacilo zadat do vyhledavace a ppstava je na svete 😁
No ve druhé nápovědě už rovnou mohli autora dopisu podepsat 😂
Dnesek mam na prvni dobrou, z pohlednice jsem poznala zemi a k tomu ta motorka, tak uz to bylo jasny 😁
@swan42 prosim o vetsi napovedu. At se snazim, jak se snazim, nemohu na to prijit (a to si ctu napovedy na cbdb.cz).
@klarifuska ani podle ty druhy napovedy na martinusu? Tam je to totiz uz v podstate napsany...😉
Je to severska zeme a trilogie a byla podle toho natocena i filmova serie
@swan42 tak ted jsem jeste vic v lese 😭
@swan42 uz mam diky za nakopnuti
@swan42 vysvětli mi, proč je tam ten drak? Četla jsem to už před lety.
@uzivatelkapetra nevim, jestli to uz vsichni maji, tak napisu do sz
Tak dneska sem se poprvé zapotila :D nepomohla poradne ani jedna nápověda a dohrabala sem se k výsledku až podle nápovědy na fb :D
@swan42 děkuji, myslela jsem si to
Neměl byste někdo nápovědu na dnešek? Nějak mi to nemyslí…
@drep velice známý román, ve druhé a třetí nápovědě je dost indicií, ale ta postava není z těch hlavních, musela jsem si ji vygooglit a jméno jsem zadávala víckrát, než bylo správně zadané.
@drep Je to známý román, několikrát zfilmovaný. Není to hlavní postava, napovím, že jde o ženu. A správně napsat její jméno byl docela oříšek 😀
Musela jsem si vygooglit celé jméno, znám jen tu první část 😂
Dneska jednoduchy, ale dostala jsem se k tomu az ted 😅
Podle obrazku jsem tusila, druhy uz bylo jasny a treti jen potvrzeni 😁❤️
@betelgeuzz
@somalicats
@darkwitch díky holky, já ten román pochopila celkem rychle, ale postavu jsem googlila, vůbec si ji z knihy nepamatuji
To já to dneska měla snadne, chytla sem se hned, postavu sem sice uhodla na paty pokus, protože sem nejdřív zadavala ty 4 hlavní :D ale aspoň sem to nemusela googlit, tu vim jak se píše :D
Prostě nevím včerejší no... už dva dny hledám, dneska jsem myslela a houno 😒
Tvl maaaaam 😃😃😃 nejsem k ničemu juchuuu 🤣
Též se mi opět podařilo podle obrázku 😉
Dnes super.

@uzivatelkapetra Taky mě to úplně minulo, celkově tenhle žánr (ale uznávám, že já tomu ani nedala šanci). Musela jsem hledat podle nápověd z databazeknih.