Škodlivost záření nebo kdoví čeho v ledničce

barbarik
11. únor 2011

Ahoj holky, prosím, chtěla bych se poradit. Včera mě zpudila tchyně za to, že jsem dala na půl hodinky do ledničky nezakryté jídlo které jsem nedojedla. Tvrdí, že prý se z ledničky vypařují nějaké škodlivé látky - nevím odkud a z čeho. Jídlo bez zeptání vyhodila. Žiju v cizině, ale ledničky tady mají na normální vysoké úrovni jako u nás. Doma v ČR jsem v životě nic nezakrývala a žiju. Pamatuju si, že se kdysi mluvilo o riziku tzv. freonů, to se přece ale dávno už nepoužívá. Prosím, poraďte mi. Nechci se hádat, když nemám nic podložené.

martimarti
11. únor 2011

Příště dej do ledničky na půlhodinku nezakrytou tchýni a pak jí bez zeptání vyhoď 😉 😉 a máš pokoj 😉
Ale vážně 🙂 ...to slyším poprvé, jsou polašné fámy o mikrovlnkách, ale o ledničce jsem nikdy neslyšela 😉

kubaka
11. únor 2011

@barbarik no jestli tchýně nemá představu, že lednička jede na atomový pohon - pak bych její děs chápala.
Z normální lednice koupené v obchodě vyzařuje akorát tak zima, což se očekává.
Koukám, že lidská hloupost kvete dáááál.

beruska2x
11. únor 2011

Nech si vypracovat posudek soudniho znalce 😀 neco te to bude stat ale to neokeca 😀 boze, maj to lidi starosti 😉

lantana
11. únor 2011

@martimarti 😀 Tak k tomu prvnímu se připojuji!

Jinak jsem nedávno slyšela o nějakém magnetickém poli, které prý vzniká vlivem magnetů na lednici a tím co je vzadu (to co dělá z krabice lednici, odborně to fakt nepopíšu, tím méně z jakou části si to tam "magnetí"), to prý má vliv na potraviny - špatný samozřejmě -, ale mám to jako info od kamarádky, laika, na netu jsem to nehledala, ale nějak tomu fakt nevěřím. 😉 Možná je to ale to, co se dostalo i k Tvojí tchýni.
Jestli nemá takovéhle "akce" často, tak to asi odmávni, jestli ano, tak se to snaž "přejít", bydlíš-li s ní a má to často, potom pevné nervy (případně v příhodné chvíli doporučuji probrat s partnerem další postup), ale nenech se deptat, potřebuješ klid.

barbarik
autor
11. únor 2011

Tak vám pěkně děkuji 😀 No říkám si, že kdyby lednice byly tak škodlivý, tak by kolem toho bylo asi jiné haló... Copak tohle je ještě dobrý, ale teď jsem tady ležela několik dní s příšernou chřipkou. Doktorka stejně jako všichni specialisti na internetu řekla, že jakmile teplota převýší 38´C, mám brát panadol a snižovat ji, protože miminku škodí teplota víc než lék. Tchýně úplně hysterčila, že to je nesmysl, mám pít horký čaj a potit se!!!!! Chtěla do mě lejt zelenej nebo černej čaj, což jsem zase já četla, že se nedoporučuje kvůli dehytrataci. To se urazila, že "to teda slyší poprvé". Bože... Nejde tady totiž jen o ty kecy, ale o způsob a tón... to si ani nedovedete představit. "PROČ lijete čaj do skleničky a ne do hrnku, KDO nechal talíř...." Nejhorší je, že když něco řeknu partnerovi, tak odpoví něco jako "A ty si myslíš, že to je něco proti tobě?" nebo že už těch hloupých problémů má dost. 😒

berenika39
11. únor 2011

@barbarik nechci nějak radit, ale rychle. rychle něco vymysli, jak se osamostatnit, kdo uteče, vyhraje, protože mě někdo sáhnout na moje jídlo v lednici s tím, že mi ho vyhodí, nebo mi radil, do čeho si mám lít čaj, asi bych to nedala.
pevné nervy a jsi dospělá, mladá paní, buducí maminka....máte svůj život🙂.

lantana
11. únor 2011

@barbarik tak takhle nějak vzniklo rčení "tchýně a uzený..." Holka sjednej si pravidla co nejdříve, jinak budeš na nervy, hlavně při péči o mimčo, a můžeš "vybouchnout" a nedejbože aby vám to zničilo vztah. Něco ve smyslu: "děkuji Vám, maminko, je hezké, že se staráte, ale respektujte prosím, že to chci zvládnoutt po svém" by neškodilo, hlavně ve vší úctě a nejlépe před manželem, aby za ním nemohla jít s překroucenou historkou, že jí nemáš ráda. Prvorodičky jsou většinou po porodu trochu "nemotorné" a to je pro takové "vševědky" ráj. Chlapi obecně neradi něco řeší a pozice mezi matkou a manželkou..... Promysli to, je to Váš život, potřebuješ klid a užívat si tohle období a pak mrňavce 😉. Držím palce a přeji vám i miminku zdraví a štěstí.