Smrt kocourka

pocestny
14. led 2018

Ahojte přišla jsem se svěřit ,Měla jsem skor 15 let britského kocoura .Je to 10 měsíců co onemocněl Žloutenkou nemoc jater.Léčila jsem ho u našeho místního veterináře.Řekl mi že mu pomalu selhává metabolismus.Ale že ho jde ještě zachránit,hepatitickou stravu od Mvdr Nic levného ale skusila jsem to Kocourek byl pohublý na kost ,dost unavený ,občas zvracel a měl průjmy.Každý měsíc mu bylo zle Veterinář mu dal antibiotika a bylo to Dostal nádor dutiny ústní,Dal mu na to opět antibiotika .Před nedavnem dostal i svrab A už se nemohl ani postavit,a kálel pod sebe ale žral .Veterinář u kterého jsem ho léčila,tak řekl že je to dobrý a dá mu na to antibiotika,Ted přišel jiný Dr A ten jak mu nabral krev tak řekl že je to konečná,Měl úplně černou krev a je to rakovina.Bohužel jsem řekla ať ho uspí tak je kocourek ,už po smrti myslute ,že jsem udělala dobře.Jsem z toho špatná a je mi smutn
o jak to vidíte v děkuji

misa357
14. led 2018

Změnila bych příště veterináře. Holistické krmivo není lék! Jen to protahoval, já bych nechala uspat už dávno. Tohle považuji za týrání.

anita003
14. led 2018

Dělala jste, co jste mohla... A to, že jste ho nechala uspat bylo správné řešení, alespoň se už netrápí... Taky mám doma briťáčka, chápu jak vám musí chybět...

mis_el
15. led 2018

15 let je na kočičku dost hold už přišel jeho čas :( také bych se poradila i s jiným veterinářem, když ho chtěl léčit krmivem, zřejmě chtěl pouze z vás vytáhnout peníze...to je hrozný, existují vůbec veterináři, které by to dělali více pro zvířata než pro peníze? Mám dva kocoury, jsou ještě mladí, dva a tři roky, jeden nalezenec a druhý z útulku, nedokážu si představit že bych je neměla...

kafr
15. led 2018

Ahoj, vím, že je to drsné a strašně těžké rozhodnutí, ale určitě to byla správná volba.
Přišli jsme takto o venkovniho kocoura (6let!) předloni v létě. Během měsíce úplně zchřadnul. Zničeho nic všechno zvracel (on, otesánek, před kterým jsem musela všechno jídlo hlídat a žádná myš, rybka či pták před ním nebyli v bezpečí). Na veterině našli útvar na játrech a selhávající ledviny. Dostala jsem na výběr, buď nejistá operace a doživotní těžká dieta, nebo injekce.
Ten měsíc, kdy jsem pozorovala, jak náš jinak divoký venkovní kocour ráno přijde, lehne pod pergolou na polštář a vstane max. k jídlu (to už jsem mu vařila jen masové vývary), ty jeho pohledy... Dokonce i druhý kocour (jeho brácha) se k němu najednou choval "ohleduplně". Věděli to oba. Představa nejisté operace a naprosto u něj nereálné diety by byla spíš týráním, což potvrdil i vet.
Udělala jsem pro něj to poslední nejlepší, co jsem mohla.
A jestli jsi ty udělala chybu? Možná v tom, žes nebyla včas ochotna přijmout jeho konec. Postup léčby rozebírat nebudu, ale myslím, že veterinář využil tvé lásky k mazlíčkovi a tahal z tebe peníze, místo aby řekl reálné možnosti. 15 let je požehnaný věk a ani moderní medicína nezajistí nesmrtelnost.

gabrolo
15. led 2018

@pocestny Je mi to moc líto ☹. Mi nedávno umřela želvička ☹. Myslím že jsi pro svého kocourka udělala co jsi mohla, měl na už svůj věk. Je bych řekla že ten první lékař to zbytečně prodlužoval a on se trápil. Ale nic jiného než ho uspat jsi nemohla udělat.

23363
15. led 2018

Je mi to moc líto! Udělala jste, co jste mohla... uspání bylo nejlepší řešení... nic si nevyčítejte...

ariadna12
16. led 2018

Urcite jsi udelala dobre. Uz by se jen trapil v bolestech. Pomohlas mu prestat se trapit. Uzil si s tebou krasny zivot. Priste vyber jineho veterinare. U nas u kocicky, ktere selhavaly postupne organy, neudelali vysetreni na tzv. Nadorove markery. A pak se hrozne divili, kdyz po dost dlouhe dobe mela v krku nador.

bondina
17. led 2018

Nam zemrel kocour v 18 letech,starim....cely zivot byl na velice kritizovanem kravskem mlece,zredenem vodou s rohlikem,obcas polevku a psu zral granule,krabicak mleko pro cici drahe a extra krmeni pro cici odmital,on tu vasi lasku citil a uz je v kocicim nebi,udelali ste co ste mohli...