icon

Snažilky o první mimi, prvotěhulky a prvomaminky

hehena
22. čer 2009

My ze čtvrté Bé už po několikátééé 🙂))

Pro všechny PRVOSENKY, prvničky... prvosnažilky, prvotěhulky, prvomaminky 🙂
prostě pro všechny natěšené i vyjukané prvoky !!!

jen pojďte mezi nás holky 🙂 jsme rády za každou novou snažilku, co posílí naše řady *-)

_____88888b_________888888b
__d88?____d88b___d88b____`88b
_d8?_________d888b_________`8b
_8b_________________________d8
_b8__________________d8888b___d8888b
__d8________________d8?__d8b_d8b__`8b
___8ba_____________d8?_____d8b_____`8b
____`8da___________8b_______________d8
______`Y8b__________d8_____________8b
________`8b__________8ba_________ad8
__________`88_____88__`8da_____ab8?
____________8b___d8_____`Y8___8Y?
_____________`b_d?________`8_8?
______________`8?__________`8?

hehena
autor
20. lis 2009

o tom LNĚNÝM SEMÍNKU jsem psala na předchozí stránce večer... ten odvar je pěkněj sliz (proto asi tak pěkně zahlení porodní cesty)... a kamarádka ho doporučuje pít ještě za tepla, bo pak už se to prý moc nedá pozřít...

maliník se vaří zvlášť - to je v podstatě čajík, seženete v lékárně a pije se od 34.týdne

prosteja
20. lis 2009

já jen vím, že SAC myslím tenkrát říkala, že to lněný semínko je hnus a ten maliník, že se dá pozřít 😀

hehena
autor
20. lis 2009

jo je to hnus... bo z toho spařenýho lněnýho semena vznikne fakt takovej hustší sliz...

prosteja
20. lis 2009

no ale když si vezmu třeba zrovna SAC, skoro čtyřkilový miminko rodila a opravdu jedna báseň.... 😀 tož si ji musíme vzít za příklad 😀

hehena
autor
20. lis 2009

vůbec netuším, jeslti se na to semeno odhodlám 😅 😅 😅 😅 😅 😅

hehena
autor
20. lis 2009

já už vůbec nevím jak rodila SAC....

sacvi
20. lis 2009

Ahoj holky, teda hehenko ty už vůbec nevíš 😠 😀

prosteja
20. lis 2009

HEHE já ze svýho okolí neznám nikoho kdo by to pil, jen odsud vím o SAC, že to riskla 😀

a ji si právě pamatuju, páč jsem byla zvědavá jak se jí bude rodit když si nenechala říct to pohlaví 😀 😀 😀 bolesti jí začaly někdy před půlnocí, ale rozdýchávala to doma, byla ve vaně, ještě si snad umývala hlavu nebo co 😀 ve 2 nebo tak nějak dorazily do porodky a malá byla kolem 4 na světě..... na to, že byla tak velká, tak úplná pohodička podle mě 😉

prosteja
20. lis 2009

SAC to je snad telepatie 😀 😀 😀 zdravíme i s prťousem 😀

sacvi
20. lis 2009

jo jo přesně tak prostejko..kolem 23h.téměř pravidelné kontrakce po 5min. a přesně jak se všude uvádí po 2hodinách praskla voda..přesně na minutu 😀 V porodnici v 2.04 a malá na světě 4.35 a to by byla na světě o moc dřív jenže ona lezla s tou ručičkou u hlavičky takže to šlo pomaleji ale i taky to byla rychlovka. A bez jakýhokoliv tišícího prostředku 🙂

sacvi
20. lis 2009

já taky koukám že vím kdy přijít 😀

sacvi
20. lis 2009

a do toho lněnýho super mňam odvárku bych holky šla 😉

prosteja
20. lis 2009

SAC tak si to pamatuju dobře 😀 no já tě mám za vzor holka 😀 ..... pohlaví jste si nenechali říct, k těm hnusům na pití jsi se odhodlala......... a porod suprovej...... jen tak velký dítko bych nemusela nemít 😀 😅

svoja
20. lis 2009

Tyjo SAC ahoj, ty jsi telepatka??? 😲
Caj z maliniku uz mam doma, ten jsem dostala pred casem, tak ho zacnu pit...a to semeno nevim 😒

sacvi
20. lis 2009

teda tak to jsem ráda a pyšná na sebe že sem pro někoho vzor 😀
Prostejko a to mě strašili že bude malá eště větší..ale já myslím že když už rodíš že Ti to je už stejně jedno 😀 kilčo sem nebo tam 😀

prosteja
20. lis 2009

SAC a jak to chutná to lněný semínko?????

hehena
autor
20. lis 2009

ty jo SAC... ááách, já chci takhle parádnicky roditi!!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
ještě bys mohla napsat, že to nebolelo a když tak jen trochu a byla bych spokojená 🙂)) 😀 😀 😀

p.e.t.u.l.k.a
20. lis 2009

Hokly já jsme teda nepila nic. Chtěla sjem maliník ale nějak na něho nedošlo 😀

prosteja
20. lis 2009

SAC 😀 😀 😀 no jsem zvědavá, minule mi doktor mimi ani nezvážil, respektive možná jo, ale váhu neřekl 😉 tak se ho na to ve středu zeptám, docela mě to zajímá 😉

hehena
autor
20. lis 2009

no četla jsem tunu příběhů, kdy váha dítěte na dýlku nebo bolestivost nebo snad komplikace u porodu neměla vliv... někdo rodí s přehledem větší dítě a jiná maminka může po 20ti hodinách porodit 3 kiláčka...

zajímalo by mě, proč to tak je... proč to u někoho jde tak pomalu, co všechno to ovlivňuje a co vlastně nejvíc a tak... jenže on je to tak komplikovanej proces, že se to nikdy nedozvíme...

sacvi
20. lis 2009

no než praskla voda tak to byla docela pohoda..po té vodě teda nic moc 😖 ale rozdejchat se to dalo 😉 Ale můžu Vám říct že jak na mě přišlo tlačení tak to tělo tlačilo snad samo..jako kdyby mi někdo řekl eště netlačte tak to nedám 😲

prostejko malinkej humáček to je nooo 😀

prosteja
20. lis 2009

HEHE jo taky jsem to četla...... že ta váha na to nemá až tak vliv 😉 ale stejnak, mě bude stačit tříkilový miminko 😀 obříka do začátku nepotřebuju 😀 .... ale on se mě ten prťous asi ptát nebude co? 😅

PETUL no vidíš a porod taky pohodička 😉

hehena
autor
20. lis 2009

PROSTEJ já váhu mimča snad ani vědět nechci 🙂)) hlavně je to fakt orientační, plodovka zkresluje... kolikrát strašily valibukem a pak se narodilo ouplně normální miminko...

kamarádku zase poslední měsíc honili a strašili kvůli nízký váze holčičky (jen kolem 2 kil) a nakonec se narodila normálně 3kilová...

sacvi
20. lis 2009

ale jak psala hehenka..nikdy to nepít studený pře to byste hodily šavlu..fakt 😝 Hezky když je to teplý a doporučuju to mezitím zapíjet nějakou jinou vodou 😉 A já sem teda to semínko (rozdrcený) vždy chvilku povařila a vypila to aji s těma semínkama 😨

hehena
autor
20. lis 2009

a jak dlouho jsi rodila PETI?

no tak mě by taky stačilo 3 kilový viď 🙂)) ale přesně jak píšeš, ono se nás ptát nebude 🙂))
jestli váš brouček bude po tatínkovi, tak bude asi trošku větší 🙂)) když po tobě, tak bude zase pidi no 🙂))

ta kamarádka jak jsem u ní byla v pondělí rodila 4 kilovou holčičku a normálně v měla minulej měsíc 1 rok a má 8 kilo... 😲 😲 😲 takže sice byla veliká, ale zas nijak nepřibrala..

hehena
autor
20. lis 2009

fuj SAC, už teď se na ten blivajz těším 🙂))) 😀 😀 😀

sacvi
20. lis 2009

a maliník je dobrej čajíček 🙂 Někdo si dělá to lněný semínko v tom maliníku..

hehena
autor
20. lis 2009

SAC a chodilas do nějakýho kurzu? jako jak správně dýchat u porodu atp. ?

p.e.t.u.l.k.a
20. lis 2009

hehenko necelých 6 hodin

hehena
autor
20. lis 2009

tohle jsem ještě na diskusi: ČAJ PŘÍMO K PORODU:::

To, že se při porodu nesmí pít je zastaralý nesmysl. V Hradci normálně nabízejí nemocniční čaj. Já jsem s sebou měla vody. U narkózy je to asi trochu jinak, ale nejsem doktor. Já jsem spíš v šoku – myslela jsem, že doby, kdy maminky z dehydratace nemohly ani mluvit jsou pryč!

Recept:
1 l vody
2 celé skořice
10 hřebíčků
kousek zázvoru (já jsem dávala mletý)
2 lžíce verbeny (= sporýš lékařský)

Dáme do studené vody a 10 minut povaříme. Potom ještě necháme 15 minut odstát.
Já jsem to začala pít dva dny před porodem. Když jsem byla v porodnici a po prasknutí vody mi nechtěly začít bolesti, manžel mi ten čaj uvařila přivezl v termosce. Teda, nevím, jestli to bylo tím, ale porod se rozběhl a trval pět a půl hodiny.
Jo, a ten čaj je fakt hnusnej 🙂.

Strana