Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy
Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,
ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.
Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.
Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.
Jaký je Váš příběh?
@michalamala99 To máš pravdu, ikdyž teď je to trochu vyjímečná situace, jinak také nechci aby mrška došla :D
Holky a žádná z Vás nemá zkušenosti s UTROGESTANEM??
Ahoj holky, taky se přidávám, snažíme se od léta a nic.. Včera jsem si koupila Fertipronu, beru kyselinu listovou a teď druhý cyklus budu mít Duphaston. Manžel bral teď 2 měsíce selzink.
@janule1987jk Já ho zaváděla min. cyklus poprvé, ale nic z toho nebylo. Teď jsem začala brát clostilbegyt a po ovu budu zase zavádět utrogestan
@valeri10 a jak ti došla ms? já už 7 dní meškám a testy jsou negativní. Tobě ms přišla tak jak měla? 🙂
@janule1987jk utroš jsem měla u druhé,jelikož jsem v 9tt začala krvácet,ale dopadlo to dobře.tak jelikož to bude pomalu rok snažení a gyndař je super,tak se s ním budu muset domluvit na nějakém dalším postupu
@janule1987jk jo jo mě právě přišla jak měla ☹
Tak hlásím, že právě MS přišla, takže ovu bude asi 27.11.2015. Budu informovat jak s testy, jestli budou pozitivní na ovulaci 🙂
@janule1987jk já si dělala testy dvakrát v životě kvůli nějaké akci jen pro jistotu a vždycky mi pak ms přišla buď ten den nebo nejpozději v noci. To je fakt mrcha 😀
@janule1987jk a teplotu neměříš?
@valeri10 ne, jednou jsem to zkoušela a moc to nedávalo smysl, takže jsem už lenivá, ty ano?
@janule1987jk měřila jsem min. cyklus poprvé a v puse což hrozně zkresluje takže můj graf byl šílený. Pořád jsem ho posílala mudr ať koukne,že se v tom nevyznám a pak jsem ho konzultovala tady. Byla to docela sranda 🙂 . Teď budu měřit dole ať je to přesné. Já sice ovu poznám podle šílených bolestí (i testama jsem si to potvrdila), ale chci mít další jistotu. Manža má líné mršky takže to chci zkoušet co nejblíže ovu.
@valeri10 to úplně chápu, jelikož ty testy jsou taky nepřesné v tom, že pozitivní ti řekne, že ovu dojde do 24-48. Natož když si měříš BT, tak ten den znáš přesně. Asi taky začnu :D
@janule1987jk jenže u BT musíš měřit aspoň tři měsíce aby sis udělala obrázek kdy ovu nastane, protože ovu je v den nejnižších teplot tak to vlastně zjistíš až další den. Nejlepší je právě více metod např. testy a bt. Nebo sledovat plodný hlen a čípek, ale já plodný hlen nemám a na čípek si sáhnout nedokážu (mám po konizaci nějaké blok).
@valeri10 tak to máš pravdu... hlen jsem také nevypozorovala a čípek jsem zkoušela, ale poznám jen tvrdý a měkký, takže to mi taky nepomůže :D
@janule1987jk no je to hrozná věda 😀 . Moje kamarádka otěhotněla ani neví jak a když jí tohle vyprávím tak nevěřícně kouká. Prostě otěhotněla, porodila, ale jak se to stalo v těle nemá tucha 😀
@valeri10 přesně a to mě štve, že je to taková věda počít mimčo 😀 Taky mám spoustu kamarádek, které ani neví, co je ovulace a že jde otěhotnět v určitou dobu jen a přesto jsou těhotné nebo už porodily. Někdy si už říkám, že se na vše vyprdnu, peněz to stojí 😀 a že to příjde samo, kvůli pohodě v hlavě 😎
@janule1987jk to já bych si potřebovala tohle říct a vykašlat se na to, ale nejde mi to. Já už jsem asi posedlá 😀
@valeri10 musíme si najít nové koníčky a tento koníček vypustit :D a kolik ti je Val? a příteli?
Holky chci se zeptat.. Jak často spolu s chlapem spíte? Je málo co 4 den? Samozřejmě na ovu se to snažím naplánovat co nejblíže.. Myslíte, že spermie vydrží 3-4 dny? Já bych se nejradši milovala co druhý den ale chlap není tak aktivní 😔
@janule1987jk je nám 34 ☹ . A snažíme se cca rok a půl. Já bohužel zatoužila po dítě až po 30 roku ☹
@rejni Já to mám takhle, v den pozitivního testu na ovu a pak za 2 dny.
@rejni Myslím, že jsem četla, že můžou spermie vydržet až tři dny, ale řekla bych že je to spíš výjmečné. A dost, žen má např. nepříjemné prostředí pro spermie. Existuje i nějaký gel, které slouží k početí tím, že vytváří příznivé prostředí pro spermie. Jmenuje se conceive nebo tak nějak. My se s manželem snažíme v období cca týden před ovu až dva dny po ovu ob den.
@rejni já taky klidně denně 🙂 a ten můj tak co tři dny, ale ted se snažíme obden, o víkendu naštěstí mívá vícv energie tak denně i několikrát, ale někdy mi to příjde málo 🙂
@janule1987jk Takhle jsem to i četla, že by to tak mělo být..ale zatím jsem měla ovu testy jen jeden cyklus a to jsme to pojistili za den od pozitivního testu a pak za dva dny..ale je fakt možné, že při frekvenci co 4 den když se třeba ovu opozdila to bylo pro spermie dlouho a kdo ví jaké mám prostředí a jaké muž spermie. Nad tím gelem přemýšlím asi pořídím na příští cyklus.. 😊
@valeri10
@bartvebartve Co druhý den mi přijde ideální a kolem ovu hlavně..kdyby mimo ovu aspoň co třetí den.. Já bych mohla snad taky i denně, hlavně roky 😆 ani ne tak kvůli snažení..ale u nás je to prostě nějak naopak..chlap je z práce hodně unavený, stresy mu na chuti moc nepřidají, příští rok 40..potřeba, chuť už je menší..nebo já nevím 😔 tím snažením.. Přitom on si mimi přeje snad ještě víc jako já..
@rejni no ono jestli se snažíte už nějakou dobu tak časem to padne na každého nějaká ta depka, únava atd. i na největšího tvrďáka i když si to samozřejmě vůbec nepřipouští 🙂 . Nám už z toho všeho taky jeden cyklus docela hrabalo, ale většinou to vše bereme s humorem a děláme si z toho všeho srandu. Teď jsem poprvé měla solidní depku, že to nevyšlo a přenesla jsem to na manžela. Takže jsem si uvědomila, že takhle teda ne. Nechci aby se tím trápil. Takže pokračujeme ve veselé jízdě 😀
Můj příběh je takový: před 6 lety jsem otěhotněla na první pokus. A teď ve 37 letech to nějak nešlo. Zjistili, že manžel má jen 2 % kvalitních spermií. Vzhledem k věku mi rovnou nabídli IVF. Tam jsem byla v dubnu a srpnu. Výsledek? Pokaždé jsem zareagovala jedním folikulem! Takže jako kdybych si nepíchala hormony...V dubnu to stopli, v srpnu se slitovali a odebrali mi to jedno vajíčko, které se mělo k světu a vložili mi ho...Ovšem nevydrželo, 10. den jsem dostala MC. Oznámili mi, že IVF už pro mě není, je to zbytečné. Tak jsem šla ke své gynekoložce (teď v říjnu), aby mi sledovala cyklus - než nastala přesně ovulace, tak jsem tam byla obden. Měla jsem zas jeden folikul. Když měl 20 mm, tak jsem si píchla Pregnyl a za dva dny jsem šla na inseminaci. A: jsem těhotná. Brala jsem inofolic forte, kyselinu listovou, pila kontryhelový čaj a jedla dýňový olej. Manžel bral bylinný preparát na zlepšení spermií (od dubna). a teď na té inseminaci nám řekli, že ze 2 % je 32 %....síla... Mám Inofolic i ostatní věci, mohu někomu dát...

@janule1987jk jj,písnu,ale snad budu moct psát,že nedošla 😒 je to zajímavé,některá píše ať nechodí a jiná zase ji vyhlíží už aby přišla 😀 😀