Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
holky, chodite nekdo na folikometrii? Jaky s tim mate zkusenosti? A taky jsem se chtela zeptat, byla jsme prekvapena, kdyz mi gyn rekla, ze s tema ovu testama nema dobre zkusenosti, ze vyssi hladinu ukazuji az po ovulaci. Docela ji verim, jaky s tim mate zkusenosti vy?
@kaja2016 ty jo, tak to jsem jeste neslyšela 🤔 Každopádně my začínáme se snížením vždy, kdyz ovu test ukáže i nepatrnou čárku. Pak jedeme obden :D dokud nestoupne teplota - proběhla ovu 🙂
@baraskaska parada, to jsou hlavni predpoklady k poceti a blizici se ovulaci. Takze hezky ob den sup na to ;) pokud ti teplota klesla hodne, tak je moznost, ze ovu je dnes. To lepe pak poznas po delsim sebepoznavani. Nekdo ma symptomy ukazkove a nekdo hold musi zkpumat sam. Ja sem to tento mesic taky prosvihla. Zachytla jsem test az po t, co se mi potvrdila ovu a ten den zacala (poznala jsem dle bolesti, ztraty hlenu druhy den a zkraceni cipku). Sice jsme sexovali ten vecer a pro jistotu i to dalsi rano, ale podle mne to nemohli stihnout. Vajicko je oplozenischopne maximalne 24 hodin, prumerem 21hodin a spermie cca 6 hodin musi jeste dozrat. Nejvhodnejsi den na poceti je den pred ovu. Ale drzim pesti a sleduj dal ;)
@kockakacka jen mimo k tem spermiim a vajicku. Nezapomen ze 24 hodin pro vajicko je maximalni a spermie se tam musi dostat a k tomu jeste dozrat. Jako mozny to je, to jo, ale lepsi je to den pred. Kvuli tomuhle pocitam s tim, ze jsme to taky nestihly :/
A k tobe... Parada 🙂 jsem si to myslela, tak sup na muchlovani 🙂 drzim palecky 🙂 at se zavede a doporucuje zustat 20 - 30 minut na zadech ;)
@kaja2016 ahoj, já na folikulometrii chodila v rámci prohlídek před IUI a během IVF stimulace. Je to normální UTZ, měří jak dorůstají folikuly. Chodí se cca po třech dnech od nějakého osmého dne, záleží na délce tvého cyklu. Ovulační testy jsem nikdy nedělala, takže nemůžu srovnávat, jestli ovulace podle UTZ seděla na testy.
@tynka07 Jj, to uz take vim 🙂 ja zapomněla na tu cestu, kterou musi spermie absolvovat :D a fakt jsi tu jak nase kniha :D jsme te dnes pekne zaspamovaly 😂 No, jsem zvedava jak test bude vypadat zitra. Od 12.dc mame sex obden, takže pohoda 🙂 zase zitra :D
@tynka07 pokud byla dnes tak je to vlastne tim padem dobre, protoze vcera to dopadlo. Jenze mne vcera prislo ze ten cipek neni jeste vubec pripravenej tak nevim kudy by ty spermijky proklouzly nebo jestli by dokazali pockat. Bt zatim stejny prubeh jako minuly cyklus pokud by opravdu mela byt podobbe tak by 14 DC klesla na te hodnote jeden den zustala a pak 16 DC hupla nahoru. pokud ovu nebyla tak snad to jeste zitra stihnem... Neves hlavu jeste neni vsem dnum konec ne?Priroda je mocna carodejka. Nekdy clovek az zira... 😎
@mirii30
@volfici
@tynka07
@kockakacka holky, dekuju za reakce🙂 Koukam, ze je Vas tu vice snazicich se, tak drzim pesti a dobrou noc🙂
Tak mám 2dny do MS predpokladany.bolesti odezneli jen mi je porad divne a jak kdybych byla na kolotoči po opici a bolavé bradavky.nejraději bych už zkusila test :D
Holky mám takový praktický dotaz ohledně ovu. testu. Vždycky jsem si dělala testy pepino a ty se nechávají ponořene celou dobu. Včera už jsem měla silnější čárku, dnes jsem si dělala testy značky GS a tam je psané nechte ponořené 15sekund,pak proužek položte vodorovně a do 10min čtěte výsledek. No a čárka je skoro neviditelná 😒 takže bych ho nechala radši taky ponořeny celou dobu, ale nechci aby to ukazovalo špatný výsledek..?
@anetka9 🙂 jojo, hodnebse o to zajimam a sbiram vsude mozne informace :D jen v te praxi se mi moc nevede :D
@piskle89 tohle vubec neres :D ted vis, tak se muzes zaridit. A ja jen ventiluju, co jsem kde cetla :D
@kockakacka no tak to jste nemohli minout, snad to tentokrat vyslo na jisto 🙂
@darkwitch :D dala sem hodinu a mam dost :D moc to nehraju a mame ted neplodne dny, tak se po tom snazeni musime nejak odreagovat :D
@chiara1990 tak zkousej, na testech je uz 3 dny pred ms jisty vysledek ;) tak sup
@mandarinka90 proto nejcasteji radi ppuzivat jeden jedinny vyrobek (ten samy) aby se toro nedelo. A muzes mit i po ovu
@tynka07 delší dobu jsem tu nic nenapsala,ale čtu pravidelně 😉 na mimi si moc naději už nedávám.... Ale možná začnu teď zas měřit BT,konci mi MS. Mám nejasno ještě v jedné oblasti - čípek. Vůbec tomu nerozumím 😞 kde? Co? Jak?... Je to hrozné,že takovou základní věc o svém těle nevím... Mohla bys prosím úplně pro blbečka? Já si ho ani neumím nahmatat...diky
Ahojte děvčata, chtěla bych se zeptat teď mi končí ms a objednala jsem si čaj dle báby Radnické a chci ho začít pít zítra mi má dojít a sestra mi dneska dala čaj kontryhel, že už ho nepotřebuje tak jestli ho nechci tak se chci zeptat můžu pít oboje nebo se to nekombinuje? Já se v tom užívání a kombinacích moc neorientuju tak se ptám ? Děkuji 🙂
Ahoj holky,muzu se pridat k vam?
Mam uz dve velke slecny 12,15 let a uz od ledna se snazime s novym partnerem o treti. Zatim se povedlo v dubnu a cervenci,ale byly to biochemka.
Ted uz jsem 11.dc a ovu test se zacina zabarvovat. 🙂
Holky dotaz.mám 17den od posledních měsíčku od včera lehce při utreni na malý potřebě hnědý výtok.planujeme miminko.stalo se některé z vas ze by to mela takhle uprostřed cyklu?dost me to rozhodilo.jenže už týden se mi zvedá žaludek,bolí prsa jako snad nikdy hlad veliký únava jako blázen a jak me bolí zadá ze hrůza.nejdříve jsem myslela ze je to PMS ale přítel říká ze mám nějak jinou tvař já to teda nevidim🙄
@veronika861 jasne, ovulacni spineni 🙂 mela jsem to tak minulý mesic take 17.den 🙂
@kockakacka a povedlo se mimi nebo ne?já to teda mam poprvé tak nevim
@veronika861 bohuzel ne.
@kockakacka to me mrzí.já mám ted bolesti do spodku jako kdybych tam mela kamen tak jsem zvědavá
Tak a čárka mi zase bledne.. Takže vcera byla za cely cyklus nejtmavší. Teplota stale dole.. Ta uvidime v příštích dnech jestli bude ovu nebo mam anovulacni cyklus 🤔 Ale uz ted vim, ze cyklus to bude zase dlouhy :( protože lutealni fázi mívám minimálně 14 dni :/ testy mi bohuzel pres noc vyblednou, takže je težké porovnávat
@kockakacka Mne prijde, na tom spodnim obrazku, ze mas vsude carku? to mi prijde zvlastni

Krasny den, chci ze zeptat zda muzu tento test povazovat za pozitivni? Je to pepino test.. mam zpozdeni cca dva/tri dny..
Dekuji moc 🙂