icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

tynka07
14. zář 2017

@anetka9 ale i tak se tesim, je hodne vychvalovany 🙂 woohoo 😀😀 se jdu zitra mrknout do porodky za kamaradkou a teaim se na mimiii 🙂

anetka9
14. zář 2017

@tynka07 Jeeeee to bude krásný🙂

tynka07
14. zář 2017

@anetka9 to urcite se moc tesiiiim ❤❤❤ alespon to cizo, kdyz ne me 🙂 ... teda s mym se taky muchluju, ale to uz je velka baba 🙂
Nejvtipnejsi je, ze prvni tehu bylo hned a tim ze sem to zjistila ppzde, tak jsem vse zacala nacitat od daneho tt (12tt) :D takze o celkovym zacatku ppceti jsem se vlastne dozvedela az ted a tady :D to je az ostuda :D

eillie
14. zář 2017

Zdravím všechny snazivky 🙂 přicházím s prosbou o vaše zkušenosti, názory a rady.
Jsem tu úplný nováček a ještě nemám přehled.
S přítelem se pokoušíme o miminko, zatim tedy jen 2mesice. Mam extrémně dlouhé MS cykly 50-100dni. Je možné mít ovulaci a otěhotnět i když nechodí MS? Měla jsem vždy dlouhé cykly, antikoncepci jsem brala jen asi rok v 17letech (11let zpátky). Před asi 5lety s ex jsme se pokoušeli take, po půl roce snažení mi Dr. Oznámila podezření na rakovinu děložního čípku, prý nějaké špatné buneni tam je, a od té doby jsem sledována a stav se nemění. Po dalším roce mi oznámila PCOS a v té době jsme se s přítelem rozešli a snažení bylo ukončené. MS mi přestala úplně chodit asi na rok a pul, vyvolávacky ani nic nezabrala. Až hormony co dostávají ženy po přechodu (zapomněla jsem název). Po hormonech jsem začala hrozně přibírat a nedělali mi vůbec dobře, extrémní nálady, deprese, navaly atd. První ms přišla po 2mesicich a jen na 3dny pak 2 zase nic a pak jsme je vysadila protože jsem to psychicky nezvládala. Teď mám Ms max 3x do roka a vždy hodně silnou a bolestivou doprovázenou přecitlivělosti, týden brečím a netuším proč 😅 S nynějším přítelem jsme se začali pokoušet a já netuším zda je vůbec reálné u mě otěhotnět? Má smysl dělat ovu testy, když mám teď 65dc ? Moje Dr má dovolenou a nejdříve mě veme až na konci října, tak se chci poradit tady. 🙏🙏 S přítelem se tulime každý den on se hrozně těší na miminko a já se bojím, že ho zklamu oznámením, že je to zbytečné 😢 Poradíte mi nějaké třeba "babské rady" jak tomu malinko pomoci? Začala jsem dělat ovu testy ať aspoň tuším zda přichází ovulka. Moc děkuji za jakékoliv rady

anetka9
14. zář 2017

@tynka07 to neni ostuda:D to je nahodou dobry, ze slo prvni hned🙂 to sem taky chtela:D ty mas aspon to jedno, ktery dava radost a odtahuje myslenky🙂 ja si na to prvni musim pockat:(:D

kockakacka
14. zář 2017

@tynka07 haha. Abych nelhala, tak se na pauzu tesim, ale obden to neni tak strasne a manzel nic nenamítal - vi a je seznámen s tim, jak cyklus funguje a ze tento mesic stale nic.. Tak to zase nechce projet.. 🙂 Minuly mesic 4 dny za sebou- to bylo mazec. Do ms pak nic nebylo 😂😂😂

anetka9
14. zář 2017

@eillie tyjoo to je naprd, ze ani doktori nepomuzou:( kdyz nezabiraji leky, injekce, tak me napada jedine treba bylinky a prirodni cesta, jestli si zkousela? Kontryhel, drmek, rebricek apod🙂

eillie
14. zář 2017

@anetka9 zkoušela jsem jen kyselinu listovou, a nějaké vitamíny pro snazivky z lékárny a teda ještě bylinné čaje pro srovnání cyklu, ale přišlo mi všechno jakoby pocitově zbytečné. Máte tu nějaká také dlouhé ms cykly 50d+?

toryt
14. zář 2017

🙂))))

baraskaska
14. zář 2017

@eillie co cisty cerveny jetel? Dava se pri menopauze a mel by srovnavat hormonalni nerovnovahu, mamce krasne srovnal hormony. Jsou to fytoestrogeny ale chce to treba par mesicu brat 🙂 na jednu stranu trochu zavidim 🙂 mne sotva zkonci ms (mam ji i 9 dni ale se spinenim) a uz se muzu chystat na dalsi ☹

toryt
14. zář 2017

Renny 🙂

apple_tree
14. zář 2017

@eillie No ja bych mozna popremyslela o konzultaci u jineho doktora jeste. Pripadne zkusit rovnou CAR, tam by vam meli rict, jak postupovat v tvem pripade. No a klidne zkus tu cinskou medicinu, akupunkturu, ale na to si najdi nekoho s dobryma recenzema, at to neni zadny sarlatan.

kockakacka
14. zář 2017

@eillie co zkusit gynex? Me prve zkrátil cyklus na 30 z 38 a dal ovulaci na 16.dc no a tes mam ovulaci 26.dc a stejne jsem bála gynex. Muzes to zkazit, za zkousku nic nedáš. Jinak nechceš zkusit jit do caru? Je to v podstatě taky gynda..nejaky vysetreni nebo tak mas za sebou?

eillie
14. zář 2017

@baraskaska no já by jsem zase menila s tebou. Nikdy netuším kdy přijde a zda vůbec a jsem z toho nervózní. cerveny jetel vyzkouším moc děkuju 🙂

eillie
14. zář 2017

@apple_tree ja jsem momentálně ve fazy, že vyzkouším cokoliv. S čínskou medicínou mám už zkušenosti kvůli silným otokům a chronickym bolestem nohou a musím říct, že ač jsem tomu nevěřila, tak mi "Číňan" jak mi všichni říkají, opravdu pomohl 🙂 Na CAR se mohu objednat sama bez doporučeni Dr ?

kockakacka
14. zář 2017

@eillie ano, jako samoplatce kdyz se nesnášís rok a nemáš doporucenku od dr

apple_tree
14. zář 2017

@eillie jj, do CAR nepotrebujes doporuceni. Jinak koukam, ze jsi z Prahy, tam je vyhlasena primo jedna cinanka, ktera dela tu cinskou medicinu, vim, ze spouste holek tady na konikovi uz pomohla. Jmeno nevim, ale kdyz pogooglis, urcite najdes. Jinak z bylinek jeste doporucuju kontryhel a drmek. Ale osobne si myslim, ze nez zkouset pate pres devate a mixovat kde co, tak si opravdu spis nekam zajdi, kde ti poradi. Ono prece jen i ty bylinky potrebuji nejaky cas, nez zacnou ucinkovat, tak at treba zbytecne nevyhazujes penize za neco, co po mesici odlozis s pocitem, ze to bylo k nicemu.

baraskaska
14. zář 2017

@eillie verim, neumim si to ani ve snu predstavit, za celej zivot mi ms neprekrocila 32 dnu. Bylinky jsou mocna zbran jen vedet ktere pouzit a jak. 😉

apple_tree
14. zář 2017

@kockakacka No ja teda nevim, jak kde, ale co jsem si zjistovala, tak doporucenku opravdu nepotrebujes, konzultace by mely byt zdarma. A vzdycky muzes rict, ze se snazis i rok. Hlavne pokud ma nekdo zdravotni problemy a MS jen 3x do roka, tak to je rozumny duvod CAR navstivit a je jedno, jak dlouho se snazi.

kockakacka
14. zář 2017

@apple_tree vždyť to ja si myslim taky. Proto ji ten car doporucuji. A odporuje mou wnvim, jen rikam, co si myslim a jak jsem koukala na ceník caru v našem okolí..

kockakacka
14. zář 2017
apple_tree
14. zář 2017

@kockakacka Ty jo, tak to cumim na ten cenik. U nas je fakt konzultace i spermiogram zadarmo, tedy hrazeno pojistovnou a to jsem koukala do vice CARu. Schvalne jdu na to jeste mrknout.

apple_tree
14. zář 2017

@kockakacka Tak jen namatkou treba Helios v Brne ma na webu toto:
"Nabízíme komplexní vstupní vyšetření, která jsou, včetně konzultací, bezplatná, případně hrazená zdravotní pojišťovnou."

Takze fakt asi zalezi. Nastesti tech CARu je dost na to, aby si clovek mohl vybrat, co mu vyhovuje.

kockakacka
14. zář 2017

@apple_tree ty jo, tak to je super! Tohle je CAR v Teplcich 🙂 občas maji akce měsíční treba IVF konzultace zdarma nebo spermiogram zdarma

tynka07
14. zář 2017

@eillie ahojky, prvni co musim, tak je mi strasne lito, tohle by nikoho potkavat nemelo :(
Chapu tve nadseni a drzim pesticky, at vam to vyjde vsechno 🙂
A ted k otazkam. Primo s touto situaci nevim a netusim.
Skrze dlouhe cykly. Pokud ma zena dlouhy cyklus vetsinou jde o prvni cast cyklu (tj folikularni faze, kdy dochazi k zrani a zvetsovani vajicka ve folikulu, kdyz je dozrale a dostatecne velke, tak folikul praskne (tj.ovulace). Takze pokud je problem v dlouhych cyklech, tak bych tusila ze to bude touto fazi. Treti faze po ovulaci je lutealni faze a ta byva nemenna. Byva 10-16dni. Takze pokud by jsi chtela zjistit ovulaci, tak bych zkusila 20 dni pred MS, ale jestli mas jeste nepravidelnou, tak hold zainvestovat a zkusit testovat od cca 30 DC (dne cyklu).
K uprave cyklu, nevim jestli se to da srovnavat, ale mne osobne na upravu pomohl Gynex (z cyklu 45. sni mi to stahl na 32, vim proti tobe nic, ale jen doporucuji z vlastni zkusenosti), a je bylinneho puvodu. Pak i dost zabira na ovulaci Drmek, ale tady je dulezote zjistit kdy ji mas. Ale cetla jsem diskuze a clanky, kdy zeny otehotnili i s cykly 2* do roka, takze mozne to je, ale tu MS proste pptrebujes :/ ... Jinak nejlepsi doporuceni, sexujte ob den pp cely cyklus a nemuzete minout. Drzim palce a hlavne at jsi v ppradku 🍀🍀🍀🍀 ... Jo , ale ted mi doslo, ze predmonuly cyklus jsem mela 46 dni a asi dva nesice pred tim 75 dni :(
@anetka9 jojo, nedokazu si predstavit takhle blbnout u prvniho, to musi byt hrozny :D ... Ted to mam holka, prace, holka, chlap , spat :D a denne :D ale videt vsude ty maminy s briskama. To mam za to, ze jeste pred rokem jsem rikala, ze druhy nikdy :(
@kockakacka :D to verim ze pak nic nebylo :D ... stejne ani taky by jsme to nedali. Chlapa s cyklem jsem zatim neseznamila (je strasna cita :D ) ale uz vi, ze na ro je jen dana chvile, takze mam povolenku mu hned dat vedet a i s nasilim to zkusit :D ... Obrazne receno :D

apple_tree
14. zář 2017

@kockakacka Mne to prijde takove neduveryhodne prave, kdyz chteji platit i za vstupni konzultaci a jeste maji potrebu delat nejake akce napr. na spermiogram zdarma. Ale nevim, treba maji super hodnoceni a velkou uspesnost 🙂
Ja mam sveho gynekologa prave v tom Heliosu, tak jsem rada, ze v pripade, ze by se nam to nevyhnulo, tak to muzu vsechno resit v jednom baraku s nekym, koho znam.

kockakacka
14. zář 2017

@tynka07 mému manzelovi bude v březnu 30 a dva roky přemlouval, ze uz by chtel, ja ne. Takže bez problemu spolupracuje :D miluje deti a ma k nim krasny vztah, na svatbě, kde jsme byli pri obřadu furt Koukal po miminkach :D takže tak

kockakacka
14. zář 2017

@apple_tree praveze maji dobre recenze, ale dokud to nepotřebuji, tak to nejak nezkoumam. Jen vim, ze kolem nej v Teplcich chodím..osobne bych asi pak zvažovala nějakou vyhlášenou Prahu 🙂

eillie
14. zář 2017

@tynka07 děkuju moc za hezká slova a takto rozsáhlou odpověď jsi zlatá. 🙂 my se s přítelem snažíme každý den, max Ob den. Přítel se strašně těší na miminko a bojí se, že když den vynecháme, že by to mohl být zrovna ten den co by to šlo. Nemít jeho, tak se asi zblázním z toho úplně 🙂

apple_tree
14. zář 2017

@eillie Tak ono spis je to lepsi obden, nez kazdy den, at taky maji spermie nejaky cas dozravat. No ale taky na to hupsnem skoro kazdy den, ne kvuli snazeni, ale proste to tak mame 🙂

Strana