icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

1306
3. črc 2017

@nikola_w Děkuji, jen přemýšlím, zda nebrat jen jeden sáček denně. No příští týden se optám dr.. 🙂

barcaaaaaa
3. črc 2017

@1306 tak zkusim koupit digitalni a kdyz nic tak budu muset na vyvolavacku. Tobe moc gratuluji 😊

tynka07
3. črc 2017

@1306 moc gratuluji 🙂 ... Ted uz vse jen nej a at krasne rostete 🙂

1306
3. črc 2017

@tynka07 Moc děkuji, musím verit, ze bude vse v poradku. A budu verit, ze se zadari i vam vsem..🍀

katkas75
4. črc 2017

Holky,po malé odmlce vás zdravím! Chci se zeptat,jestli nevíte,kdo "posílá" chlapa na spermiograf? Obvodní lékař nebo to mám pořešit s gynekolozkou?už je to přes rok bez výsledku,ráda bych měla už nějaké odpovědi...

volfici
4. črc 2017

@katkas75
Ahoj, nás poslala moje gynekoložka. Vypíše doporučení, řekne kam se objednat (my šli přímo do CAR, kde jsme od té doby v péči, chystáme se na IVF).

lucy0511
4. črc 2017

@katkas75 může gynekolog a nebo urolog

katkas75
4. črc 2017

@volfici
@lucy0511 díky holky.stejne mám pocit,že už v miminko nějak nevěřím..

volfici
4. črc 2017

@katkas75
Neblázni, rok není tak dlouho a když vám doktoři zjistí, kde je problém, tak se může začít řešit a prcek tu bude ani nebudeš vědět jak.... Šup chlapa na spermiogram, to je nejjednodušší vyšetření a podle toho se uvidí co dál. Promluv si se svojí doktorkou, že se vám nedaří, ať tě pošle na krev na hormonální profil, to taky nebolí a leccos se dá z toho vyčíst.... Třeba je to prkotinka, kterou vyřešíte vhodnou léčbou a všechno dobře dopadne 😉

lucy0511
4. črc 2017

@katkas75 rok je normální doba neboj ono to přijde ani se nenaděješ ale ono to fakt chce vypnout a zaměřit se na něco jinýho 🙂 🙂 🙂 🙂

katkas75
4. črc 2017

@volfici
@lucy0511 děkuju. Já vím,že rok není tak moc,ale je mi skoro 32,manžel má nějaké zdravotní potíže- nemůže moc jíst,tak mě napadlo,jestli se to neodrazilo na spermatu,protože fyzicky bývá unavený,tak třeba jsou i plavci😉taky mám potíže v práci a nevím,jestli si hledat jinou nebo je nějaká šance,že bych šla na mateřskou. To je docela stres... Vůbec se mi nedaří myslet na něco jiného.spis jsem nastavená tak,že se snažím zavčas to přijmout.vim,že některé čekají na děťátko déle a nevzdávají to,tak se i stydím,že jsem tak slabá nebo co...teď se mi ale optimismus udržet nedaří 😞

lucy0511
4. črc 2017

@katkas75 tak jestli máš takovéhle stresy tak to se nedivím ☹ a tak zkusit se má všechno tak proč si oba nenechat udělat kompletní testy navíc by tě to mohlo i uklidnit 😉😉
Mě bude 32 letos a už mě nebaví ty stresy okolo a to mimoděložní to mě vykolejilo úplně a po změně gynekologa s si prostě řekla buď to dopadne a když ne sou i jiný možnosti přinejhorším si koupím štěně 🙂 🙂

apple_tree
5. črc 2017

@katkas75 neboj, ono to nakonec dobre dopadne, uvidis 🙂 Jestli se snazite uz rok, tak at vas tvuj gynekolg posle na testy a nebo se objednejte rovnou do CAR, aspon budete vedet, na cem jste a bude se neco dit. Mne bude v prosinci 33, snazime se o prvni dite 5. mesic a muj gynekolog, ktery je primo v CARu mi rikal, ze na testy nas posle az po roce snazeni. Tak jsem si ted dala za cil aspon zhubnout, dost to potrebuju a rikam si, ze se kila dole budou hodit, az zas budu nabyvat v tehotenstvi. A mozna, ze se mi i snadneji podari otehotnet, kdyz nebudu mit nadvahu. Nevim, jestli jste zkouseli nejake vitaminy, ale zkis manzelovi davat aspon selzink, tim se urcite nic nezkazi. Jinak myslim, ze mame podobny cyklus, ne? Ja neocekavam MS v pondeli, jak jsi na tom ty? Kazdopadme se drz, jsme v tom s tebou 🙂

katkas75
5. črc 2017

@lucy0511 no právě chci ty testy,ať teda víme,kde je problém. Taky jsem měla mimoděložní loni v červnu,pak pár měsíců pauza,tak nevím,jestli mi rok uznají...my bychom i adoptovali,jen vědět,na čem jsme. A z té práce je mi fakt zle... Jo a štěně jsme pořídili loňské léto! 😀
@apple_tree jdu právě k doktorce 14.7.,chci se s ní domluvit na nějakém postupu.ja mám mít MS tak v neděli,ale tento měsíc byla ovu na straně bez vejcovodu,tak ji očekávám jistě.. moc děkuji oběma za podporu! 😀Jste hodné..

lucy0511
5. črc 2017

@katkas75 jej kéž bych poznala který měsíc který vaječník funguje 🙂 🙂

katkas75
5. črc 2017

@lucy0511 mě to na té operované straně okolo ovu hrozně bolí! Tebe ne? Jsou to bolesti,že někdy ani Brufen nezabere 😞 O druhé straně ani nevím a před laparoskopii jsem ani netušila,kdy je ovu. A když jsem byla před pár měsíci u doktorky před ovu,potvrdila mi,že se chystá na "dobré" straně- jak jsem předpokládala.

lucy0511
5. črc 2017

@katkas75 no já o té operované vůbec nevím možná to je tím že mi tam zrovna vzali i kus vaječníku pro hemoragickou cystu😒

katkas75
5. črc 2017

@lucy0511 aha,to o vaječníku nic neříkali.je to asi různé,u každé jinak. Mě to tak bolí i při stresu třeba. Doktorka rikala,že tam nemám žádné srůsty nebo tak. Tak uvidíme po vyšetření! 30 let mi trvalo najít manžela,nechci ještě zbytečně protahovat děti 😞

lucy0511
5. črc 2017

@katkas75 no já uvidím teď mi gynekolog řekl že od března je ještě brzo že mi dá čas do prosince a pak to kdyžtak začneme řešit ultrazvukama atd 🙂 🙂 🙂

tynka07
5. črc 2017

Posilam pozdravy ze Slovenska, uzivame dovolene na max a moc to pomaha na psychiku <3 a mazlime sebo sto sest, moc mi to chybi. Tak se mejte 🙂

malinkaelinka
5. črc 2017

@tynka07 Juu krásná rodinka 🙂 přeji krásnou dovcu 🙂

darkwitch
5. črc 2017

@katkas75 ze své vlastní zkušenosti mohu říct, že jsem byla daleko vyřízenější ze snažení se mezi prvním půlrokem a rokem a půl než potom po třech letech snažení, člověk to prostě nemůže celou dobu prožívat na plno, takže jestli to tak cítíš ted nemusíš se vůbec cítit špatně

lucy0511
6. črc 2017

Děvčata můžu se zeptat kolik sáčku inofolicu pijete nebo ste pily denně?

malinkaelinka
6. črc 2017

Zdravím vás všechny 🙂 dneska jsem rozlušti záhadu ranních nevolností, které mě suzovaly asi před třemi týdny... několik dní po sobě, návaly slin, motani hlavy, pocit na zvracení... považovala jsem to za jasný těhotenský příznak... pak to najednou zmizelo a dneska zase a dokonce jsem blinkala... a v tu chvíli mi to došlo, beru ráno Nexgen - multivitamin a ten se má brát s jídlem, když vstanu, dám si ho a pak hned snidam, ok, ale nalačno bez následné okamžité snídaně je mi takhle blbě... no tak aspoň vím, že to nebyl příznak ničeho 🙂 jinak jsem dnes 17 DC, tak uvidíme... 🙂

evabeda
6. črc 2017

tak se k vám přidávám..nebyla jsem tu pár měsíců, chtěla jsem si dát odstup a nemyslet na to, ale ted začínáme 11. měsíc snažení a nějak mě to vzalo, že pořád nic a nevím proč..Nevím, jestli ted přes prázdniny to neřešit a jít k doktorovi v září (jsem objednaná) nebo mu zavolat, at už mi udělá nějaké testy..Nejvíc mi vadí, že nevím, proč to nejde:(

katkas75
6. črc 2017

@evabeda to vadí i mně. Raději bych už věděla,ať to můžu řešit,nebo se s tím vyrovnat! Nejistota je hrozná... Vydrž! Nevím,co ti poradit konkrétně,nejde na to nemyslet. Musíš vydržet 😀a zvládneme to, uvidíš 😉já měla depku včera a podpořily mě tu holky.soudrznost ve starostech pomáhá 😉

volfici
6. črc 2017

@evabeda
Nevím, kolik ti je, ale pokud nepotřebuješ každý měsíc k dobru kvůli pojišťovně v případě, že bys nakonec musela podstoupit IVF (což ti samozřejmě nepřeji), tak si hoď přes prázdniny oraz, zkus zvolnit a přepnout se na jiný program 😉 a když nic, tak po prázdninách zajdi za doktorem. Nejjednodušší je spermiogram a hormonální profil, z toho se dá leccos zjistit a třeba bude náprava naprosto triviální a bude to šup šup 😉

evabeda
6. črc 2017

@volfici za dva týdny je mi 30...k doktorovi jsem objednaná v září, že to začneme řešit, právě nevím, jestli se neobjednat dřív, ale asi si fakt nechám prázdniny v klidu a pak půjdu. Já jsem právě ted byla v pohodě, s manželem paráda..asi na mě jen dopadla nějaká krátkodobá chmura🙂

lucy0511
6. črc 2017

Děvčata můžu se zeptat kolik sáčku inofolicu pijete nebo ste pily denně?

Strana