Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
@petronelle taky držím palce! 😀 My už začali se sexem,čeká mě ovu. Jinak se v pondělí objednávám na profuk.. vydrž 😉
@katkas75 jak zacali? 😀 My jeste neprestali 😀 Ja ovulaci bezpecne poznam, mam bolestivou, tak jsem to pravdepodobne vychytala... ale to predtim mockrat, tak tomu ani moc neverim. S profukem drzim moc pesti at to dobre zvladnes. Pry to neni dvakrat prijemny zakrok ☹ Ja se na to psychicky pripravuju...
@petronelle Myslíš tím "profouknutím" laparoskopické zjištění průchodnosti vejcovodů? Tam může být nepříjemné to, že při té operaci se napouští břicho vzduchem (aby byla dutina přehledná-jinak nevidíš tou optikou nic). Když jsou v břiše udělá se revize(nemusí najít nic a nebo je tam třeba srůst, cysta, zánět...) a průchodnost se zjistí tak, že ti během operace zavedou do dělohy takovou sondu (tyčinku) a tu nasměruji nejprve k jednomu vejcovodu a pustí tam tekutinu (buď se používá jen voda nebo modř) a sledují jestli ta tekutina projde k vaječníkovi a to samé na druhé straně. A to co pak bolí je, že ten vzduch nemohou vypustit všechen a ten zbytkový pak zůstává v břiše a postupně se vstřebává a ty ho vyprdíš :D Někdy můžeš cítit bolest pod klíčníma kostma...to je fyziologie a až se přebytečný vzduch vstřebá, vše odezní 🙂 Moc držím pěsti, a ať už přijde cokoli, věř, že to dobře dopadne 🙂
@boukalinka Presne tak... Netesim se dvakrat ani na narkozu. Bolest po laparo znam...Ono kdyz cloveku "nic neni", je to vzdycky neprijemne....
@petronelle Tak popros anesteziologa, ať ti tam namíchá nějaké pěkné sny 🙂 A kde tě budou operovat?
@petronelle @katkas75 @boukalinka holky, já byla na průchodnosti laparoskopicky před 7 lety a bylo to úplně v pohodě. Byla jsem pár let před tím na odstranění žlučníku laparoskopicky a to bylo horší, protože samozřejmě vevnitř kuchali. Tady u těch vejcovodů jsem byla po probuzení úplně v pohodě, nic mě nebolelo a chtěla jsem hned domů. Asi jak jsem čekala stejné bolesti jako byly po tom žlučníku, a ony nebyly, tak mi to přišlo jako děsná brnkačka.
Já myslela, že "profouknutí vejcovodů" je něco jiného, než laparoskopie na zjištění průchodnosti... Tak jsem zase moudřejší 😉
@petronelle tak my "nebusime" každý den,tak kol ovu to hlídám,abychom to neminuli 😀a máme pak třeba pestřejší týden 😂
Ahoj holky, bohuzel to u me dopadlo spatne, minulou nedeli me v 11 vecer odvezla rychla se silnymi bolestmi bricha, ihned jsem jela na sal, opet mimodelozni a opet na stejne prave strane jako v breznu, pry se embryo usadilo na pahylku (cca pul cm), ktery tam po odstraneni vejcovodu zustal..Vypumpovali ze me 900ml krve z bricha, ve stredu me rano pustili a vecer znovu na pohotovost s horeckami, takze jsem dostala jeste antibiotika. Snazili se to svest na to,ze jsem otehotnela moc brzy a ten ,,pahylek"se nestacil zahojit!Pritom nam minule rekli,ze staci pockat na jednu ms a muzeme se znovu zacit snazit. A ted nevim jak dal, uz nemam silu a mam desny strach znovu otehotnet..navic nam rekli, at pockame alespon 4 mesice a to me desi, je mi 28 a myslela jsem si, ze alespon na vanoce budu mit uz brisko..Pry to mam brat pozitivne, ze mi zustala leva strana, ze se to opet usadilo na te operovane, ale nikde na netu neni ani zminka o tom, ze se to nekomu stalo 2x za sebou na stejne strane. Holky jak dal?Mame opravdu cekat?Kde najit tu silu, ze uz se to nezopakuje?Nemame jit treba na inseminaci?Dejte mi silu a nadeji 😢
Ahoj holky. Můžu se k Vám přidat?
My se začali snažit tenhle měsíc, teď čekám na ovulaci. Chtěli bychom druhé.
Jen se zeptám. Jak fungují ovulační testy? Děláte je z ranní moči nebo kdykoliv během dne?
U prvního jsem nepoužívala.
@1306 to mne strasne mrzi :( musi to byt vazne hrozny :( . Ale sance jeste budou. Je ti 28 a casu mas pred sebou jeste dost. Pockala bych dle jejich doporuceni a pak uvidite. Hlavne klid. Urcite pak muzes chodit na gyndu a meli by ti pomoci ne?
Ted se hlavne drz.
A nikdy neni nic ztraceno. Zkracene. Ma sestra se snazila o mimi od 26.let. Mela potize se spodkem. Prisla o vajecnik, nela obracenou delohu (nebo neco takoveho) a jeste nemela ovulaci a nic ji nepomohlo. Dlouho se snazili a po cca 5. letech to vzdali. Do mesice zjistila, ze je tehotna a mala ted bude slavit druhe narozeniny 🙂 . Vsechny sance ji sebrali a rekli ji, ze ma sanci na 3% a hle. Jen to chce viru a cas.
Dost se v rodine hraje na to, ze se stane to, co se stat ma. Jen se tomu ma pomoci. A uz i nekolikrat se mi ,,prokazalo,, ze to tak je.
Takze, drzim pesti. Pprad je lepsi ted, nez v pokr.stadiu tehu a nebo po narozeni. Snad vis co tim myslim.
Tfuj tfuj tfuj. Odpocivej a davej prubezne vedet. Budeme tu stale pro tebe ;)
@janajens a nemela by to byt ranni? Protoze tekutina kterou do te doby vypijes, vcetne aktivit ti uz teplotu zmeni??
@karolly ahojky, vitej mezi snazilky. S ovutestama nemam zkusenosti, zatim se ridim cervikalnim hlenem a cipkem. (Ale tomu nerozumim. Az na delku a tvrdost mi prijde stale otevreny :D )
Tak drzim palecky, at se zadari. A lepsi je to na poprve zkusit bez testu a proste se co nejvic tulit 🙂
Ahoj jsem měla tento týden fofr tak jsem se sem ani nedostala...
@1306 to je mi líto, priste ti musí vyjít... inseminace by asi nepomohla, ale ta smůla se uz musí prolomit, odpocin si a ono to vyjde... 28 ještě není tak moc, nám se zadarilo až pred 30tym rokem tak máš ještě cas to stihnout 🙂
Jinak já teď někdy budu mít ovulaci tak uvidime jak to dopadne
Dneska jsme stěhovali detsky pokojicek a jsem uplne mrtvá a to jsem měla minulý týden tábor a doufala jsem ze si o víkendu odpočinu 😀
@1306 je mi to moc líto😞 já bych určitě počkala ty 4 měsíce. Mne po mimoděložním loni řeklo několik doktorů různě - v nemocnici že hned,na kontrole že 3 měsíce,moje doktorka že tak půl roku. Začali jsme po 5 měsících. A to mi bude 32,takže taky jsem nechtěla nic oddalovat. Zkus najít v sobě sílu, máš jí ještě hodně,ani o ní nevíš!😉 Když ti bude těžko, piš sem. modlím se za tebe a ta nás všechny.
@karolly moc gratuluji 🙂
@karolly aha ono je to ovulacni. V tom se priznam se vubec nevyznam...
@karolly hele nekdo tu resil zda ovu byla nebo ne na serii vsech provadenych testu. lekarka rekla,ze byla i kdyz to tak nevypadalo(alespon pro nas) schovej si ty testy a porovnej😉

@tynka07 to si me uklidnila Melo byt to musim brzy nosit intimku