Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
@kockakacka Tyjoo to je testíků:D Na mě to asi prostě fakt nefunguje:(( Já mám pocit, že ovu mám (ale je to jen pocit) a testy nic..:D
@karolly Ono to chvilku trva, nez ta krev doputuje az dolu a jestli spinis hodne malo a mas treba jinak i dost husty vytok, stihne za tu chvili ztmavnout (kdyz krvacis vic, je to vetsi frkot, rychlejsi, tak je vic cervena). Prominte ten naturalni popis 😉
K nidaci, si myslim, muze byt oboji, zalezi, jak hodne cevek se rozrusi apod.
@tynka07 jojo, ja jsem stary hypochondr 😂😂😃
@anetka9 holky, ja snad ty ovu testy musim taky zkusit (krasna sbirka, kockokacko 👍 ), at to mam komplet 😀 (zatim poznavam ovu z BT a nektery mesic citim tak pulhodinovou bolest na vajecniku; bilkovy hlen mam tak 8 dni, takze podle nej se to fakt neda 🙂
Jsem nevedela, ze nemusi ten ovu test fungovat u vsech... 😕
Ahojky,
už druhý měsíc se mi stalo, že jsem cca uprostřed cyklu krvácela na 2 dny - jasná krev, první den silnější, poté slabá a konec. 10. den cyklu jsem byla na ultrazvuku a měla jsem folikul 1,5 cm, doktor mi odhadoval ovulaci na 14. den cyklu. Ale 12.-13. den jsem krvácela. Myslíte, že se jednalo o ovulační krvácení? Minule když jsem krvácela byl folikul 2cm a ještě nebyl prasklý. Může se třeba objevit krvácení např. před ovulací z důvodu změny hladiny hormonů? Setkal se s tím někdo? Snažíme se otěhotnět od května a zatím nic.
@tuliii Noo já právě jsem to chtěla zkusit nejjednoduší variantou - testama a ono prd:D tak jsem tady to řešila a jsou holky, co mají ovu potvrzenou od doktora a testy nemají pozitivní podle návodu ani omylem:D takže to už mě nestresuje no..když to nám to nevyjde tenhle měsíc, tak v sprnu koupím teploměr a půjdu na gyndu, at mi řekne, jeslti mám ovu nebo ne:D
😀 sice mam sem tam zaludek na vode (ta vsugerovana nevolnost 😂), ale tohle me fakt nerozhazi 😀. To jsem napnuta jak maly triko, jak se to u tebe vyvrbi... 🙏 😉
to bylo urceno pro karolly 🙂
@tuliii Pamatuju si jako dneska, jak jsem u prvního těhu poznala, že se něco děje. Udělala jsem si svojí milovanou bramborovou kaši a ona mi nechutnala 😲
Já jsem napnutá taky, ale budu si muset počkat do příštího pátku. 😅 Nejkritičtější jsou středy. To je synek u tchýně od rána do večera a já mám moc voleného času na to, se pozorovat 😀 Jinak s ním jsem ráda, že si vypiju ledovou kávu 😀 (ráno dělané kafíčko jako vzpruha, které si vypiju až po obědě, když spí) 😀
@tuliii 😀 Uvidíme no 😀 Ono taky každé těhotenství je jiné. Co říkala kamarádka, co má teď druhé - holčičku. S klukem vůbec žádné nevolnosti, nic a při holce nebyla schopná malého ani přebalit, aby nevrhala 😀
😀 Holka s tím kafem to je krutá realita. Nejhorší je, že ten náš expert vstává nejdýl v 5 ráno a to bez kafe fakt nejde se nastartovat. Malej stojí v postýlce, lomcuje s ní jak o život a řve la la la.... chce pustit písničky 😀
@anetka9
Ono asi taky záleží na názoru gynekologa no...
@tuliii :D ja take merim bazalku, ted třetí cyklus a prave tuším, ze mam ovu 22-22.dc (mam dlouhé cykly), ale tento cyklus poprve piju gynex, tak jsem zvedava, jak se to bude vyvíjet ted a jestli se posune nebo ne. Odpor to chci zkontrolovat i ovu testy 🙂 jinak holky jak casto mate ted pri tom snažení sex? My zkoušeli obden, ale je to na nas moc časté :/
@hanulenova Ahoj, ja zkušenost s ovul. krvacenim nemam, to ti neporadim, ale nedavno jsem nekde cetla, ze k nemu dochazi vlivem vyrazne zmeny hladin hormonu a skutecne pri ovulaci (rozumela jsem tomu tak, ze v momentu ovulace zacne). Myslim si, ze folikul nemusi nutne narust na tech 20 mm, aby praskl, takze by to krvaceni klidne mohlo byt uz toho 12. a 13., jak jsi psala.
A ze v tom druhem pripade uz jsi krvacela, a pritom folikul jeste nebyl praskly, to ti dr. nevysvetlil? Nebo co k tomu rekl?
Jedine zkusit u toho jeste ovulacni test, aby sis tedy byla jista, kdy presne ta ovulace je (ale s temi testy je to vselijake, jak jsem slysela). Nebo si aspon 2 dny pred tim krvacenim, behem nej a po mer bazalni teplotu (pokud si ji nemeris, ale to asi ne, jinak by ses neptala) a uvidis, kdy zaznamenas vzestup. Vic nemuzu slouzit. 🙂 Kazdopadne se musite trefit, kdyz se pomilujete dva dny nebo den pred tim krvacenim a i pri nem 😉
@tuliii No minule se mi to stalo poprvé, tak to doktor asi moc neřešil, říkal, že se někdy nějaký výkyv může stát. /na ultrazvuku jsem byla v nemocnici, spíše jen pro kontrolu, protože jsem byla vylekaná proč krvácím. (HA neberu rok a půl) Teď už jsem na první ultrazvuk folikulů. Na dalším ultrazvuku příští cyklus ohledně ovulace (pokud teď neotěhotním), tak se ho na to zeptám. Bazální teplotu neměřím, mně přijde, že to není nějaké přesné :D nikdy mi to nevydrželo dlouhodobě a pravidelně. Ovulační test jsem zkoušela 13. den cyklu a byla čárka o něco málo slabší než testovací, a 14. den cyklu ještě slabší, tak třeba ovulace proběhla. (ale zkusím ovulační test ještě třeba před menstruací, protože někde jsem četla, že slabá čárka může být pořád, tak jsem zvědavá)
@kockakacka jasne... 🙂
Juzis, obden, to by mi holka asi upadla 😂 (ne, vazne, ja mam dost citlivou sliznici a kolikrat jsem trosku rozbolavela, takze treba 1x tydne, max. 2x staci - nastesti nejsme moc naruzivi 🙈).
Kdyz vis ovulku, staci jednou za mesic 😉
(ja v dubnu sex 13.-14.DC, ovu 19.DC a otěhotněla jsem, takze ony holky bicikaty i dost vydrzi - samozrejme chapu, ze to je spis vyjimka a musela byt nejaka idealni konstelace, asi erupce na slunci 🙂 ;ale aspon potesim holky, kterym (jako mne) jezdi partner casto na sluzebky...
Ahoj holky,tak ja muzu se sledovanim priznaku pred ms prestat protoze me postihla rymicka a nepoznam nic 😀
ahojky holky, tak jak se máte??
Tady prší a prší, s holkou se ani ven nedostanu, tak si hrajeme, tvoříme.
Něco jsem si načetla a řekla jsem si že to zkusím a objednala jsem si Gynex. Ne jen na podporu těhu, ale celkově to má prospívat, tak to zkusím. Snad mi to upraví cyklus a přestanu mít celé cykly tak bolestivé 🙂
Jinak MS čekám v neděli, juhůůů :D
@tynka07 Ahoja 🙂 Ja jsem ted 3 DPO, takze zacina dalsi dlouhe cekani, jak to tentokrat dopadlo. Jinak gynex mam taky, mam za s sebou dva mesice uzivani a nevim, jestli mi nejak pomohl. Cyklus mam pravidelny, takze tam nebylo co upravovat, mozna mam po nem min bolestivou MS. Ja teda nejsem zastancem testovani pred MS, ale kdyz MS (ne)cekas v nedeli, tak to uz by sis mohla pomalu zkusit testik, ne?
Zdravím holky, sice nepřispívám teď, al všechny vás pozorně sleduji 🙂 já jsem dneska 7 DC, menzes je pryč, takže hurá na sex 🙂
Padla tady otázka, jak často máte pro "snažení" sex... no já mám za to, že "snažení" je hlavně sex 🙂 takže my si ho užíváme v hojné míře a je to rozhodně méně stresující než sledovat teploty, hleny, testy... no ale zatím bez úspěchu, tak si můžu kecat co chci 🙂 🙂 ale hrozně si tohle období užívám a začala jsem víc žít naplno, protože si říkám, co když brzo otěhotnim a budu mít utrum? A funguje to skvěle 🙂
@tynka07 gynex beru prvni cyklus 😊

@tynka07
@karolly
@slayc
holky, ja uz bych se taky picla 😀
rano to u me vypadalo na brutus potvoru (jako u slayc), ale jen jedna velka tmava kapka a pak cely den jen slaboulinke pospinovani. Obcas zaboli podbrisek a citim mokro, ze letim, abych nemela nadeleni az nevim kde, a ono prd. Takze jsem fakt taky zvedava, co bude zitra 😀
Aaach ta nase tela! 🙄 👽 🙂