Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
Holky kdyz se nedari bral vas patrner nejake vitaminy nebo neco na podporu spermii?
@girl.misel Folandrol,doporucili ho i na ivf
@girl.misel taky manžel bere folandrol,ale my už půjdeme na ivf
Holky..mohu se zeptat jak je to s tydny tehotenstvi na zacatku? Ted je to 5 tydnu od ms...ale ovulace byla az 20dc...dnes jsem 18dpo...jsem tedy jakoby uz v 5tt? Ty zacatky jsou pro me matouci...pak uz vim jak se to pocita....dekuji
@vendelinka08 počítá se od prvního dne poslední menstruace 🙂 a jak máš dlouhý cyklus, když máš ovu 20.den? Já ted řeším to samé, jsem 17DC a ovu teprve bude.. normálně mám cca 14.-16.den
@vendelinka08 Pokud vis,kdy byla ovulace,odpocitej id toho data 14dni a to staniv jako 1den posledni menses...pak dostanes realne stadium tehotenstvi ;)
@jsmnk pokud mam 20dc obulaci tak ms bych mela dostat 35dc..lutealni fazi mam vzdy 14 dnu...kdyz mam ovulku 16dc tak mam delku cyklu 32 dnu a nejcasteji mam delku cyklu 28 dnu a ovulku 14dc...to az ted v cervenci se mi to prodlouzilo...
@vendelinka08 tak to mam stejně tento měsíc, uvidíme kdy budu mít pozitivní ovu test a kdy dorazí MS. Mám cyklus vždy 27-28 dní. Tedy pokud bych měla i ted, tak bych měla luteální fazi krátkou..
Holkykolikaty jste uz tt? A kdy vam zacalo byt zle?
Ahojte 🙂 nejaka nova tehule na obzoru? Ja jsem dnes nakonec teprve 2dc, jeden den jsem lehce zakrvacela, myslela jsem, ze ms, ale pak zas nic a rozjela se az vcera... Tak si uzivam vecery se sklenickou cerveneho vina a vyrabim krvinky 😀 a co vy? 🙂
@magicka89 ahojky, tak už mám za sebou první rande s novou doktorkou. 😁 je to pro mě neskutečná změna - dokonce se představila a podala mi ruku, to v dnešní době moc doktorů nedělá. 👍 je moc milá, jemná a asi jí ta práce fakt baví. Za moje teplotní křivky mě narozdíl od té původní Dr. pochválila, udělala všemožná vyšetření a říkala, že všechno těm mým poznatkům přesně odpovídá. Prý se jedná o dost zásadní hormonální poruchu a bude chvíli trvat, než to dáme do pořádku. Duphaston mi předchozí Dr. na moje naléhání napsala správně, ale je potřeba vzít v úvahu tu mojí opožděnou ovulaci (přesně jak jsem si myslela), takže ho mám užívat úplně jindy. Asi to bude docela běh na dlouhou trať. Za tři měsíce mám přijít s teplotními grafy a koukneme, jak se to vyvíjí. Celkově z toho mám fakt super pocit, doktorka je moc fajn a evidentně o své práci něco ví. 🙂 doufám, že budeš mít také štěstí a dostaneš se k někomu, kdo ti pomůže. 🙂
@smyschek ja tedy abych pravdu rekla take nemela nikdy stejne silnou carku,ovu byla pri te nejvyraznejsi carce,potom uz byla slabsi a slabsi..
@smyschek podle mě je lepší přihodit pár korun navíc a pořídit digitální testy, když už to chce člověk dělat. Není potřeba nic luštit a výsledek je zcela jasný. Mě tyhle obyčejné testy také nikdy ovulaci 100% neprokázaly. Ty digitální se naopak přesně shodují i s křivkou bazální teploty.
@petula720
@zizulka2008
Takže to ovu neni ju? Jen nějaký výkyv hormonální. Ouk, počkám na dálnici, a v zimě pořeším u Dr 🙂
@smyschek ja mela ovu po testu ikdyz tam nebyly dalnice...zkusenost mam s tim i z predchoziho tehu kdy jsem testovala a zaroven to sedelo s potvrzenim ovu u dr a na testu byla silna ale ne totozna s kontrolní a ovu to byla,ke ktere jsem chodila cca 3 mesice na urceni ovu...takova moje zkusenost s testy
@zizulka2008 ouk takže to vypustím a v zimě půjdu k dr 🙂
@smyschek Rada "zkušenějších" :D by mohla být například zkusit sledovat symptomy plodnosti a měřit bazální teplotu (symptotermální metoda), s její pomocí zjistíte proběhlou ovulaci s nejvyšší jistotou. Ovu testy mohou být spolehlivé, ale potíž je, že k ovulaci může dojít v noci, kdy se netestujete. Takto ji můžete propásnout.
Holky stalo se vam nekdy - jsem 10 DPO (23dc), ms mam vždy 27 nebo 28 dc, dneska jsem nekolikrat na toaletaku nasla jasne cervenou krev, ted vecer uz nic, coz je neobvykly, hlavne me vzdy zacne hned bolet bricho jakmile dostanu ms, ale nic .. Zkusila jsem ted ovu test, protoze je mi jasne ze tt je zbytečný na vecer a nejak hodně intenzivně zbarveny, muze to byt podivne zacinajici ms? 8o

@vendelinka08 taky sem stim smirena že to odchází a říkala sem ze až přejde krvácení že se Budem snažit znova a že tentokrát budu testovat až když nepřijde MS protože aspoň mě to nebude tolik trápit