icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

aklin
28. říj 2018

Ahoj holky. Po dlouhe dobe se vracim mezi vas. Za tu dobu se toho hodne udalo. Od zari chodim do nove prace, cou se neobejde bez stresu a unavy, dcera je porad nemocna. Na konci listopadu jedeme na wellnes vikend. Konecne cyklus dostal rozum a ustalil se na 28 dnech, tak samo i ovulace byva 13 - 14 dc. Pristi mesic jedeme na ostro.

jasemin26
29. říj 2018

Ahoj holky,kdyz jsem si udelala tehotensky test dva dny pred ms a nebyl tam ani naznak dusika,a ovulace byla 15dc tak uz asi muzu pocitat s potvorou ze?😢

smaug
29. říj 2018

Ahoj, už jsem tu nějakou dobu nebyla, ale jdu si pro radu ohledně Ovitrelle. Stalo se tu někomu, že by po ovitrelle MS dorazila dříve, než obvykle a pak vám rozhodila následující cyklus? 15.10 jsem měla folikul 17 mm, následující den večer (úterý 16.10.)) jsem si píchla ovitrelle, sex byl ještě ten večer a pak ve čtvrtek (18.10.) dle doporučení. MS jsem očekávala až 30.10. a s ohledem na to, že po ovitrelle měla být ovulace do 48 hodin, tj. cca 18.10. Čekala jsem, že pokud se MS dostaví, tak se zpožděním, protože LF mívám cca 13 dní (tedy podle měření, co jsem dělala před několik měsíci a cyklus mám vždy +-1 den 28 dní). Nakonec se MS dostavila dřív už 28.10. Stalo se tu někomu, že by se mu po ovitrelle rozhodil cyklus? Ještě tedy dodám, že od toho úterka mě bolelo v krku, a teď beru od 22.10. penicilin na streptokoka. ATB mám asi po 8 letech, takže vůbec nemám ponětí, jestli to nakonec nemohlo být i tím...Každopádně bych byla ráda za vaše zkušenosti s ovitrelle a dřívejší MS.

aklin
6. lis 2018

Ahoj holky. Povedlo se vam otehotnet, kdyz se s chlapem temer nevidite kvuli smenam? Ja mam 2-smenny provoz a manzel 3-smenny.

chiara1990
6. lis 2018

@aklin my se take vidime minimalne.on je zena v domacnosti (je v ID) ja chodim do prace v praci jsem od rana do vecera a doma jsem ted minimalne.nekdo rikal ze mu to pomohlo nam teda stale nic nepomohlo :(

vapka
6. lis 2018

@aklin Jejda, to je divoký.... To se nepotkáte ani jednou za 3 dny?

hermij
6. lis 2018

@aklin
@chiara1990 Kdyby se delší dobu nedařilo, tak to chce trochu vychytat time-management. Žena by si měla víc hlídat příznaky plodnosti - měřit po vyspání bazální teplotu (po noční klidně v 13 hodin, ale hlavní je po spánku, pak zapsat teplotu i hodinu měření, aby se to dalo vyhodnotit) anebo může stačit jen sledovat hlenový příznak - stačí koukat při návštěvě toalety na kalhotky, občas mrknout po utření na toaleťák, zda je tam hlen, a vnímat pocit v kalhotkách - sucho, vlhko, mokro. Ve chvíli, kdy po menstruaci nastupuje hlenový příznak, tak začíná plodnost. Ovulace samozřejmě může dorazit později, ale spermie jsou v kvalitním hlenu schopné přežít v děložních kryptách (ve sliznici) tak 5-7 dní. Takže netřeba plánovat styk na nějaký den " D", stačí před ovu. Ona i ta chuť s blížící se ovulací stoupá. http://www.rodina.cz/clanek3633.htm

aklin
6. lis 2018

@vapka delam v obchode a uz mame jedno dite, ale vzdy jeden z nas musi zavest a vyzvednout ze skolky. On jde na odpol ja na ranni. On na ranni ja vetsinou odpoledni, on je po nocni a ja jdu na odpoledni. Vikend mam jen jeden v mesici volny. A kdyz uz se podari ze oba mame na ranni, prijde mrcha napr. tento tyden. Prace nam narusuje intimni zivot.

aklin
6. lis 2018

@hermij vim, kdy mam ovulaci. Jak jsem psala ve vetsine pripade jsme spolu po ovulaci. Pristi tyden nam to vyjde, sice 3 dny pred ovu budeme spolu, ale aspon neco.

chiara1990
8. lis 2018

@hermij hmmmm diky ale nas ceka umely oplodneni

chiara1990
8. lis 2018

@hermij a otehotnet se snazim xlet a rekla bych ze za tu dobu takovych blbosti mam vyzkouseno a nic nezabralo.

chiara1990
8. lis 2018

Tak holky my meli jit uz na umele oplodneni.ms ma 3 dny spozdeni.nedalo mi to a ja udelala test a je to tam 🙂 16.11 jdu k dr 🙂 doufam ze vse bude dobry po tech letech.Drzim vsem palecky aby jim to take brzo vysli.my uz ani neresily sex min mesic ani nevim kdy byl a vyslo to

vineta
8. lis 2018

@chiara1990 To je super 😀! Tak 🍀🍀🍀

jasemin26
8. lis 2018

@chiara1990 velká gratulace👍

dendasubaristka
12. lis 2018

@chiara1990 wau takže další příklad toho že neřešit a vyjde to 🙂

lilienelli
12. lis 2018

@chiara1990 jste zdárný příklad toho co dělá psychika. to je pecka. krásný dárek k vánocům.

chiara1990
12. lis 2018

Dekuji a vsem drzim palecky aby to brzo taky vyslo.ja bohuzel budu do vanoc muset tajit ale uz ted mam takove vylezle brisko 😂 a cca do unora tajit v praci.jelikoz mam byt povysena 😞 no buhvi zda ted budu pokud mi bude hodne ouvej tak se to provali.ale delam ve zverimexu prace to je pohoda ale obcas prijem zbozi je fakt pecka kdy clovek tak pul dne tezky pytle granuli apod 😞 nastesti mam chlapa ktery bude chodit pomahat jako chodil do ted.hlavne my ve vsem meli smulu.ted se to ssnad otocilo.zjistila jsem ze cekame mimi a druhy den jsme nasli i konecne kupce na byt tak letos budou opravdu krasne vanoce 🙂

lilienelli
12. lis 2018

@chiara1990 to budou. nedivím se, také bych to tajila a asi ani do prvního screeningu, ale až do druhého velkého....

aklin
13. lis 2018

Ahoj holky. Byla jsem na gynde na preventivce a zaroven i kontrola ovu. Ovulace bude probihat cca za 3 dny. Jenze ja mam dilema. Uz mam jedno dite (3 r.). Do jejich 3 let jsem druhe moc chtela. Jenomze ted si nejsem az tak jista jestli chci druhe. Shrnu to mam dite, manzela a praci. Mam vse co jsem chtela. S manzelem si uzivame, pokud vyjde hlidani, spolecne chvile ve dvou. Na druhou stranu dcera sourozence potrebuje a ve me ta touha po druhem je. Momentalne jsem ve fazi, nevim co chci. Prosim nesudte me.

katkas75
13. lis 2018

@aklin já bych to zkusila. Jestli zároveň chceš a zároveň vahas, těžko říct, co je správně. "Pokusem" si dítě neporizujes. Nechala bych to - osudu, na Pánu Bohu... Jak to kdo cítí. Vím, že ses pokoušela delší dobu. Tak kdo ví, zda se povede.
Přiznávám, že já děti bohužel nemám žádné a to také moji odpověď ovlivňuje 🙂 Když ale skutečně nevím, udělám z mé strany, co udělat mám, a nechám to vyšší moci😉

aklin
13. lis 2018

@katkas75 stejne to citim i ja. Nejlepsi to bude nechat osudu. Cesty bozi jsou nevyzpytatelne.

dendasubaristka
14. lis 2018

@chiara1990 ahoj chci se tě zeptat. Snažili jste se dlouho. My se snažíme přes dva roky a přemýšlela jsi někdy za tu dobu nad kartářkou? Když třeba jsi ztrácela naději,že by jsi tam zašla? Já mám totiž teď poslední dobou celkem černé myšlenky a potřebovala bych ujištění že se prostě povede. Že třeba to bude trvat dýl,ale povede se. A mám teď poznost fakt k dobré paní tak váham.

lilienelli
14. lis 2018

@dendasubaristka ahojky, jeslti nevadí, že také odpovím, snad ne. já jsem třeba byla cca u 4 kartářek. všechny mi řekly, že to tam mám. některé dokonce řekly i konkrétně kdy budu těhotná...numeroložka mi také řekla už x termínů a nikdy se nepovedlo. nikdy. akorát jedna mě postrašila potratem, z čehož jsem se pak úplně složila, takže já se na toto už neptám. teď jedna známá kartářka napsala moc pěkný článek o tom jak se dá toto špatně předpovědět, protože dušika si sama určuje kdy vstoupí do těla atd....takže s tím opatrně, může Tě to akorát rozhodit.

vendelinka08
14. lis 2018

@cpollik
@maice holky..tak jak se dari?

dendasubaristka
14. lis 2018

@lilienelli ahoj děkuji za reakci určitě budu ráda za jakoukoliv 🙂 víš co já jsem teď v takovém stadiu že mám černé myšlenky jestli se někdy vůbec dočkáme a potřebuju nějaké ujištění nějakou informací kdy mi řekne ano povede se. Třeba to bude trval dyl ale povede se 🙂 a budu v pohodě protože budu vědět že to časem přijde 🙂

dendasubaristka
14. lis 2018

@lilienelli a pokud ti vyvestili že to tam máš tak určitě to tam máš jen nepřišel ten správný čas 🙂 tím že víš že to tam je tak prostě si užívat života 🙂 víš že to přijde 🙂

lilienelli
14. lis 2018

@dendasubaristka no, to nevím... momentálně už na to kašlu, nechci se už na nic upínat... začnu se více věnovat práci a užiju si každopádně vánoce - ty si letos nenechám ničím zkazit... kartářky nejsou špatné, je to taková berlička.. ale mjsíš najít takovou, která podpoří...nejhorší je, že umí také pěkně pošlapat psychiku některé.... a nesmí se to brát moc vážně.drž se !

dendasubaristka
14. lis 2018

@lilienelli děkuju paní právě s ní mluvím a je strašné super,hned jsem pozitivně naladěná. Jsme si povídali a dneska jsem se k ní právě objednala a je fakt strašně příjemná 🙂

maice
14. lis 2018

@vendelinka08 Ahoj, my se mame fajn. Cekame 3. chlapecka, vse je v poradku a oba jsme zdravi. Uz se na Jonaska moc tesime ❤️ Pupek ted trochu povylezl, tak uz i vypadam tehotne 🤣😂

vendelinka08
14. lis 2018

@maice tak to je super...a Jonas je krasne jmeno....me zacalo vadit jak se vsichni ptaji..co to bude a kdyz reknu ze holka..tak jsou uplne hotovi...a ze si splnim svuj sen. Ale uprimne...me bylo vzdy jedno co to bude...tak me zo nekdy az zarazi...a rikam si ze bylo lepsi kdyz jsem to nevedela a bylo to prekvapeni....prece chlapecek neni o nic horsi...kluci jsou take skveli...ja jsem strasne rada ze je mam....i jsem u druheho chtela kluka...chtela jsem mit doma dva partaky. A ted mi to bylo fuk. Bude to pro me nove.

Strana