Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
@hermij pěkně napsané :*
@dendasubaristka
@aklin máš alespoň jedno dítě....buď šťastná...já byla dnes na krvi na hormonální profil...MS jsem dostala v úterý a tváří se, jako by měla končit...normální MS mám 7 dní..tak tomu už přestávám rozumět 🙂 věřím, že se s nad zadqaří napříště, příští pátek jdu na ultrazvuk a čeká mě druhá včelička ovitrelle 🙂
@magicka89 já prcka nemám no :( právě si myslím že kdo má ví že otěhotněl a prostě ví že otěhotní. Za to zas mi které nemají neví.
@dendasubaristka přesně tak...ale to neznamená, že to na ženu nepůsobí neblaze.
Já jsem zvědavá co hormonální profil....někdy jsem z toho taky unavená
@magicka89 no tak určitě,taky s toho ta žena musí být špatná,ale asi je to prostě lehčí než to máme my. Budu držet palce 🙂 pak napiš
@hermij Tak ovitrelle se podává k lepšímu naplánování styku...nedali mi první injekci "jen tak", tu jsem si píchla "jen tak" já sama🙂 ..a to po ultrazvukovém vyšetření, na které jsem přišla 14DC, kdy se již hormonální profil neudělá, jelikož se dělá 2-5 DC.Ovuluji každý měsíc 🙂 My jsme za dva roky zkoušeli všemožné...a jenom přírodní cesty..nepomohlo....myslím, že je načase,a by nám pomohli lékaři...nevím byznys...můj gynekolog mě uklidnil, podpořil a neplatila jsem ani halíř...
@magicka89 Ten byznys z toho mají farma firmy, tohle bylo na předpis, takže placené z pojišťovny. Ale o to nejde. To, co jste napsala zní rozumně, neměla jsem kontext. Psala jste, že jste si i měřila teplotu, tam se ukázalo všechno v pořádku? Dostatečně dlouhá luteálka? Často bývá zakopaný pes tam. Samozřejmě ale ne jediný. Plodnost ovlivňuje moc faktorů.
@katkas75 tyjo holky, já si koupím asi test...ale už jich bylo tolik negativních, že nevěřím...v úterý mě fakt bolelo břicho, zaplnila jsem cca 1/3 kalíšku...a teď dva dny jen na dně...ale krev to je....byla jsme na ultrazvuku a na folikumetrii a sliznici jsem měla pěknou, tak kde je?no nevim...nechápu,že bych takhle krvácela a přesto mimi?
@magicka89 snad... Já mám asi po ovulaci. Teď jsem pár dní měřila teplotu jen tak že zvědavosti. Nechali jsme to být,ale máme trochu problém načasovat sex. Ta frekvence není u nás tak častá,abych to nemusela řešit. v našem případě je třeba tomu jít trochu naproti😉 no sex byl 2 dny před ovu. Cyklus se zkracuje, ms mám poslední měsíce taky slabší. Zlaté časy, kdy jsem tohle řešit vůbec nemusela😀
@magicka89 jestli tě to uklidní po vysazení antikoncepce jsem to měla normálně 2-3dny spíše teda 1 den fakt hodně krvácela a pak třeba ještě lehce spinila. A gyndarka mi řekla že to je normální. Po nasazení clostilbegytu jsem ji začala mít delší, takže to asi v pořádku až tak není si myslím. No jako já mám jedny známé kteří spolu spali několik let že ona nebrala prášky takže on se hlídal a nikdy se neudělal do ní a jednou to nevydržel a s toho jednoho jediného udělani mají kluka :( to tě prostě nasere. Ale fakt když to tak vezmeš většinou ti co ten sex neřeší a mají ho občas tak se jim povede hned. A zase jsme u té psychiky 🙂
@dendasubaristka já na psychiku nevěřím...to by pak nedopadlo ani umělé, ani inseminace, nic 🙂
@magicka89 tak třeba to právě někomu pomůže v tom se uklidnit vnitřně že se něco děje 🙂 a je klidný ale jasně každý to má Jinak. Akorát kolem sebe mám plno případů že prostě otěhotneli až jak to vypustili a uklidnili se. Proto tomu věřím protože mám kolem sebe tolik případů no.
@katkas75
@magicka89
@dendasubaristka neuverite, manzel ztratil nadeji. Nedivim se mu. Po vsech nadejich, ktere jsme meli a ani jeden uspech. Myslim, ze to uz vzdal. A ja pomalu taky. U me zacina proces smirovani.
@aklin no možná to je právě ten okamžik :* věř to přijde :* prostě ještě nebyla ta správná doba. Třeba se ještě stane něco nového a pak to přijde :* držím moc palce
V praci je kolegyne, ktera se svym partnerem snazi 10 let (ma 33 let). Ona vubec neresi proc. Ani nevi jestli jsou v poradku. V podstate az se to stane. Prekvapuje me, jak je s tim vyrovnana a vubec se s tim netrapi. Mozna nekde v koutku duse ji to stve, ale to se nedozvim.
@aklin hele máme známé kteří se snažili 10let. Oba měli nějaký problém. Ale nechtěli na umělé. Prostě si řekli že chcou přirozeně a po 10ti letech se povedlo 🙂 takže prostě někdo čeká dýl no 🙂 třeba jim prostě dával ten čas prostor na to ať si užijí sebe nebo tak 🙂 já si myslím že u nás to tak je 🙂 máme totiž krásný vztah jakoby nám nic nechybí oba toužíme po dítěti,ale pořád si nás užívám a prostě třeba to je ten důvod proč nám to tak trvá 🙂
@aklin a když to tak vezmu třeba u nás. Teď shanime vlastní bydlení,minuli rok jsme si zařídili chatu kde bylo plno práce a až teď je to hotové. Prostě je třeba důvod proč čekáme aby byl čas si všechno zařídit 🙂
@magicka89 no řešili jsme... před rokem a půl spermiogram - špatný, já hormonální profil - dobrý. Mám jeden vejcovod po mimoděložním. V létě mi odstranili polyp z dělohy. Teď na listopad jsme byli objednaní do centra - chtěli jsme zkusit inseminaci. Jenže jsme se předtím hrozně pohádali! 🙂 Já jsem získala z manželově řeči pocit, že děti nechce tak moc, jako já. On mi taky řekl pár věcí, no emoce sehrály svou roli a jsme oba takový temperamentní. 🙂)) No zkrátka jsem to zrušila. A musím říct, že se mi ulevilo. Nedokážu říct proč přesně. Možná se na takovou pomoc ještě necítím, nevím. Teď by to podle mě nebylo správné. A jak píše @aklin teď opravujeme dům a kdybych teď otěhotněla, všechno by vázlo, + moje výplata je teď aspoň pár měsíců nutná, než doplatíme auto. Prostě zatím bych chápala, proč to "z vyšší moci" ještě čeká. 🙂 Často mám pocit, že dítě přijde v pravý čas, ale určitě přijde. Jindy propadám beznaději.
Pokud jste vy zdraví, věří, že se to jednou podaří 😉
@dendasubaristka
@katkas75 nam se prvni podarilo souhrou nahod. Po skole jsem si nasla praci, pronajali si byt, pak svatba, koupe bytu. Splnili jsme si sny zimni dovolena v alpach, cyklodovolena v jesenikach, dovolena v chorvatsku. Musim uznat, ze jsme toho hodne prozili. Pote zlepseni meho psychickeho stavu a nasledne tehotenstvi. Prislo to necekane, ale ve vhodnou dovu.
@aklin no vidíš 🙂 vlastně jste měli za sebou plno zážitků,byt a nebyl důvod proč by to dítě nemělo přijít 🙂

@dendasubaristka A co zkusit to "děsení" proměnit v "těšení"? Mnoho žen tu potvrzuje, jak moc dělá psychika... tak to zkusme vzít z jiné strany mince. V první fázi cyklu se tělo chystá k ovulaci, při které se má uvolnit vajíčko z folikulu. Tělo doufá, že se toho vajíčko potká se spermií. Proto mu chystá v děloze peřinku (děložní sliznice roste). Vajíčko se ale se spermií mine... třeba si zrovna nevoní, třeba spermie nestihla "vlak", třeba byla spermie slabá a neodkázala se do vajíčka zavrtat, třeba bylo vajíčko samo o sobě zesláblé z dlouhé cesty... Jenže peřinka je přichystaná. V druhé fázi cyklu se tedy uvolnil progesteron, který ale postupně slábne na síle a je čas udělat cestu novému cyklu se stejným průběhem. Menstruace je proces v těle, kdy se odstraňuje děložní výstelka. Ale není to jen tak. Ona se ta sliznice vypuzuje. Kontrakcemi. Děloha se čistí. Trénuje si tímto kontrakce, které bude potřebovat při porodu. Když se odlupují silnější kusy sliznice, tak to bývá provázeno bolestí při MS, jak ty kusy tlačí na čípek, když jím odchází z těla. A je čas na nový začátek... ne na deprese 🙂 Tělo ztrácí energii, a je třeba mu ji dodat vitamíny a minerály. Proto se třeba po menstruaci doporučuje uvařit si červenou řepu. Výborná je i pupalka dvouletá (třeba v kapslích z lékárny) s vit. E k harmonizaci celého tohoto procesu.
Hodně zdaru ;)