icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

kockakacka
10. srp 2017

@hani1234 no, zveřejňuje to od 6tt, tedy potvrzeni od gynekologa... A to musi na odběr klku

p4vl4
10. srp 2017

@kockakacka Ty jo... po tom, co jsem si tady už všechno přečetla, bych to takhle brzy neřekla snad ani nejbližší rodině...

hani1234
10. srp 2017

@kockakacka Aaachjoo, já už si to teď nechám jen pro sebe a chlapa , nikomu ani muk . Dokud to nepůjde vidět , tak neřeknu . Já jak podruhé otěhotněla , tak jsem nedrzela zobák, par lidem to rekla a pak jak to dopadlo .. pak se v tom zase piplat, vysvětlovat ze to nevyšlo ..Je fakt lepší počkat .

kockakacka
10. srp 2017

Ja take ne. Na druhou stranu jim to moc preju, jen ja jsem takovy straspytel, ze to do 13tt nebudu povídat nikde. Jen asi tu na skupince..ale tak ja nemám v plánu dat na Facebook tehotenstvi vubec... Takže leda tak pak fotku z tehu foceni někdy ke konci 😊 Ale každy to ma jinak a ja to respektuji 😊

darkwitch
10. srp 2017

no já minule taky neříkala, že jsem těhotná a pak jsem vysvětlovala, proč potřebuju ze dne na den hlídat (šla jsem na revizi) a taky to nebylo ideální, ale ani tak to nikde nebudu hned roztrubovat a na FB už vůbec ne, ani moc nechápu lidi, co dávají na FB každou fotku mimina, jako oznam jo a pak tak jednu fotku z narozenin a dovolené...

kockakacka
11. srp 2017

Je vtipný jak se to v tom ti chlapi nevyznaji..včera večer mi říká: a jak je to ted zase dlouho do dalšího plodného období ? Včera jsem byla 6dpo. Rikam mu: no, zhruba 25 dni. Ten jeho vyraz a cozeeeee?!? :D za tak dlouho? 😂stalo to fakt za to 😂😂😂

p4vl4
11. srp 2017

@kockakacka Přiznám se na rovinu, že když jsem si asi ve svých 26 začala do podrobna zjišťovat, jak to teda je, byla jsem taky vcelku v šoku. Přišlo mi v první chvíli úplně nemožný, že reálně je plodné období nějakých max. 24 hodin v měsíci, a to když máš pravidelný cyklus. Měla jsem do té doby pocit, že je to prostě někdy "uprostřed měsíce", ale rozhodně déle než 1 den!! Takže já se manželovi nedivím, taky mi to pořád nejde do hlavy. 😂 Asi je ten pocit vyvolaný tím, jak člověka od první MS společnost děsí nechtěným těhotenstvím.

anetka9
11. srp 2017

@kockakacka :DD:D Můj manžel mi řekl, že to dělání dětí je pěkná nuda a vůbec to není tak zábavný jak čekal..:D když sem mu řekla, že zase se teď čeká na uvolňování případného hormonu na test...:D

journals
11. srp 2017

@kockakacka Ahoj kockokacko 🙂, sleduju tvůj příběh už od loňské svatby (Beremese) 🙂 neber to prosím zle, ale zvolni! Sotva jste začali, už tu řešíte plodné dny, šance vaše x šance známých a přijde mi, že až moc vyhlížíš ten správný moment, kdy pozitivní TT najdeš. Nechci se tě dotknout, ale psychika dělá hodně a čím víc se budeš zabírat případy svých známých, to, jak to "teď zase nevyšlo" - vždyť se snažíte teprve dva, tři měsíce! Zkus se snažit nevystresovat sama sebe! Nemá to smysl, ničemu nepomůžeš. Zkuste se s manželem na sex nezaměřovat primárně jako na plození, ale na fajn čas.

Nezlob se, že ti to tak píšu, ale přijdeš mi jako super kandidátka (nic nepřeju!) na urputné sledování plodného a neplodného období, pláč při každé menstruaci a otrávení manžela. Nemyslím to opravdu zle, jen mi přijde, že vzhledem k tomu, že jste sotva začali, tak to až moc řešíš.
A bohužel vím, o čem píšu - s manželem jsme o první miminko přišli, z každé strany se na nás valí dotazy kdy už si konečně pořídíme rodinu. Všichni nás mají za ty pohodlné, kariéristy a za ten moderní bezdětný pár, který má dost času (jsme o dost starší než vy). Nikdo neví, co se stalo. Po potratu jsme také měla a pořád mám tendence tlačit na pilu, ale snažím se ukočírovat sama sebe, protože vím, že každé horečné sledování svého cyklu, menstruace a následný pláč ničemu nepomůže. Všichni mě uklidňovali, že po potratu to půjde samo. Nejde, bohužel. Ale myslím a věřím tomu, že psychika je nejdůležitější a dřív, než nastane ten vhodný čas, otěhotnění nebude. Zkus trochu zvolnit!

kockakacka
11. srp 2017

@journals Jeee, tak to vubec neni :D mozna to tak vypada tady z diskuzi, ale neni. Ja jsem reálné doma úplně v klidu. Cely den a odpoledne jsem zamestnana. Furt neco delam.. Slo o to, ze jsem netušila, kdy mam plodné období- vubec a mela jsem strašne rozházeny cyklus. Takže jsem chtěla zjistit jak to se mnou je. Navic jsem neměla od doktorky úplně dobre prognózy, dala mi kdysi nějakou silnou HA, která mi prave cela pokazila cyklus. Takže tak 😊 S menstruaci vubec nebrecim, spis to beru jako další možnost. A musim říct, ze poslední dny se mi docela povedlo brát to tak ze buď to vyjde nebo ne.. Psychicky jsem na tom ted lip, nez kdy jindy. Jo "vzdychla" jsem si tu, ze některé holky co znam uz jsou těhotné na prvni stouch. Je mi to trochu lito, neříkám, ze ne, ale nic dramatického to neni. Spis jsem se tu asi az moc zahrála do diskuze. Přečti si tu i jine příspěvky 😊

kockakacka
11. srp 2017

Taky nejsem ta, co by mela doma zásobu TT a delala si je hned..delam pouze, kdyz ma ms týden zpoždění. Ovu testy jsem zde dostala, jinak bych je ani nekupovala. Spis jse chtěla poznat svůj cyklus a sex jen jako účel plozeni nebereme. To chtel především manzel, kdyz věděl, ze ted je to období. Ja mu rikala, ze se na to můžeme vykaslat, ze buď anebo 😊

journals
11. srp 2017

@kockakacka Ok, tak to jsem ráda, tady to vypadá až spíš jako náběh na posedlost a to nemyslím jen ty včerejší příspěvky. Prostě to tak na mě působilo a nečetla jsem to tu jen jednou, dvakrát. Pokud to tak není, jedině dobře 👍 Diskuzi číst nemusím, čtu jí pravidelně, jen jsem se nezapojovala. Ostatní neřeším, ani nepátrám, jen tvá přezdívka mi byla známá z Beremese a shodou okolností jsem i zaregistrovala jak se začínáte snažit před těmi pár týdny a asi jsem i měla "štěstí" na všechny ty "srdceryvné" povzdechy jak se to zase nepovedlo...

kockakacka
11. srp 2017

@journals t vado, ja si to po sobě musim jit přečíst :D v téhle diskuzi jsem snad Ms jeste ani nedostala, jsem tu chvili 🤔 Ale jestli to co píšeš je pravda, tak je to strašný 😂 Každopádně vazne se tim nejak netrapim a minimálně do Vánoc to beru úplně v klidu.. Stresovat se začnu tak po roce. Naštěstí jsem mladá, takže ten rok neni taková tragédie :D a stejne věřím, ze k nam prijde, az bude ten správný cas... Ted jsem asi týden po ovu a ani nemýlím na to zda se povedlo nebo ne, spis jsem zvedava kdy to dostanu a jestli mi gynex upravil cyklus. Resp vim, ze se neco posunulo, ale netuším na kdy ted vychází Ms, tak to bude jedno velké překvapeni 😂

journals
11. srp 2017

@kockakacka Určitě to není tragédie, asi to i jinak je, než to tu vyznívá a nemyslím, že musíš nutně brečet po každé menstruaci, ale prostě mi to tady z těch diskuzí nevyznívá, že jsi až tak free jak tu tvrdíš, když už po první menstruaci jsi tu psala, jak jsi strašně zklamaná a tak. Prostě mi jen z diskuze přijde, že to píše spíš někdo po dvou, třech letech snažení, než někdo, kdo právě začal.
Píšu to z pozice toho, kdo to chápe, až moc dobře. Můj příspěvek neměl znít jako rýpající, ale spíš jako varování. Jestli to tak není, je to ideální stav 🙂 Asi je to dané i tím, že já jsem flink a při představě, že pro mě má znamenat nechat tomu volný průběh = sledování ovulace, plodných dní, teploty a celého cyklu, je to pro mě až hororový neromantický scénář a nedokážu si představit, co víc doma může být. Pak už snad jen odborná asistence, ne? 😀
Když to teď tak píšu, tak možná proto to u tebe tak vnímám - mám to nastavené jinak a přirozené otěhotnění s volných průběhem má pro mě osobně jiný scénář... (a tím neříkám, že u tebe je to špatně).

Promiň, tok myšlenek v příspěvku 😀

kockakacka
11. srp 2017

@journals v pohode :D me to lehce vyatrasilo, ale vazne to je jinak nez to vyznělo. Ono jak člověk napíše neco na internet a druhy to jen čte a neslyší tón hlasu, tak je pak někdy těžký to spravne interpretovat. Ja mam na jaro a zimu takových planu, ze si občas rikam, ze jestli to nepřijde, tak tim lip :D chci prave zacit sportovat se vim psem, začala jsem s ni běhat vystavy a to by s pupkem moc neslo :D takže ted jsem ve fázi, kdy jsem se na maximum začala věnovat psovi a na miminko tolik nemyslím. Jen tady ta diskuze je proste zradna :D uvažuji i, ze seknu s měřením BT, to jsem začala delat jen kvůli tomu, abych poznala své tělo a vedela jsem jak funguje. Jinak ja nejsem moc romanticky typ, romantika me znervózňuje. Pi žádosti o ruku jsem chlapovi utikala az me musel chytit a říct at uz zůstanu na místě 😂

kockakacka
11. srp 2017

A je tedy pravda, ze jsem si myslela, ze to bude hned. Ale asi je ro vazne tim, jak nas od puberty straší, jak je jednoduché otěhotnět a ono zo tak úplně neni :D ze vlastně jedne jediný nechráněný styk ne vždy staci a tak :D a jak je tim člověk naockovany, tak si říká ty vado to bude hned :D

aklin
11. srp 2017

@kockakacka citim s tebou. V rodine mame tehotnou 13 tt. A kdyz je o ni rec brecim, snaha 6 m a bez vysledku, zase mam gynekologicke potize.

aklin
11. srp 2017

@snehur u nas to same. V rodine tehotna a ja jsem nestastna.

journals
11. srp 2017

No abych tu nepsala jak já jsem strašně v pohodě a vše mám pod kontrolou 😉 @kockakacka u i nás je blízká příbuzná těhotná, snažím se jí popravdě vyhýbat. Situace je o to horší, že jsem měla rodit měsíc po ní. Zrovna včera se k nám objednala na nedělní návštěvu, která se mi absolutně nehodí - časově ani psychicky a protože je můj manžel až moc hodný, neřekl jí ne. Nechci jí tu, nechci se s ní vůbec bavit na téma jejího těhotenství, což ona samozřejmě čeká, žijí tím, ale já prostě nemůžu. Vždycky se mi všechno vybaví a jsem totálně vyřízená. Oni neví co se stalo, takže se na ně člověk ani nemůže zlobit, ale tohle taky nedávám...Nejradši bych jim zavolala, ať nejezdí ☹

lucy0511
11. srp 2017

@aklin
@journals koukám děvčata že tyhle pocity co se těhotných příbuzných nemám jen já taky mi drásá nervy sledovat těhotnou švagrovou a to jejich bohužel to musím říct nechutný nadšení po tom co se stalo nám strašně ráda bych měla jiný pocity ale nějak mi to nejde 😒

aklin
11. srp 2017

@lucy0511 To mi povidej. Snazim se myslet pozitivne, ale nekde mi to, porad moje myslenky utikaji k onomu tehotenstvi v rodine. Uprimne mam strach z toho ze to bude dlouho trvat, predchozi zkusenost. Nez jsme se rozhodli, rikala jsem si ze uz pri druhem snazeni nechci zazivat to co u prvniho. Bohuzel smula. A nejvice me doslova "sere", kdyz mi manzel rekl, ze se musim smirit s tim, ze to nejde. To je utecha jak "cyp". Omlouvam se za sprosta slova.

aklin
11. srp 2017

@journals take jsem se rozhodla, ze se ji budu vyhybat. Nemam zapotrebi videt jak si hladi bricho apod. Akurat by mi bylo na nic.

tynka07
11. srp 2017

@volfici
@darkwitch
@katkas75
@septums
@apple_tree
@janajens

Ahojky, no ja sem radsi moc neprispivam, ani nemam co 🙂 jen tu ctu a zkousim se spustredit mimo.

Se mnou beze zmen. 47DC, 13dni zpozdeni a nikde nic. Rano sem chtela jasat, ze sem konecne zacala spinit, ale to se asi nic extra nedelo, pac uz zase nic a cipek je stale kde mel byt.
Nejvic mne stve, ze MSkalendar mi ukazuje za 3dny ovulku ... Kdyby ta mrcha dorazila :( . To uz je fakt na palici :( V nedeli prubnu dalsi testik, jestli nekde stihnu sehnat ale jak jsem psala, tehotne se vubec necitim :( proto mne to tak drasa nervy :/

A co vy holky??? Jak se mate?? A jak to s vami vypada??

lucy0511
11. srp 2017

@aklin a nejvíc mě v březnu rozsekala tchyně když sem měla po kyretáži a čekala sem jestli nepůjdu druhý den znovu na sál (samozřejmě že sem šla protože že se nakonec potvrdilo podezření na mimoděložni ) tak se mě pomalu místo pozdravu zeptala jestli sem se už přála kdy to můžem zase zkusit no fakt inteligentní dotaz 😒😠

septums
11. srp 2017

@tynka07 tak to je fakt na nic, hele nechces jit na vyvolavacku?

apple_tree
11. srp 2017

@tynka07 Tak fakn, ze ses ozvala 🙂 Zajdi si k doktorce, 47DC uz je fakt dost. Da ti vyvolavacku a treba i neco poradi. Drz se 🙂

aklin
11. srp 2017

@tynka07 47 dni je hodne. Me se stalo, ze jsem bez ms byla 60 dni. MS prisla, kdyz jsem testovala. To uz jsem masirovala k doktorovi, ktery mi dal rovnou pozvanku do CAR.

aklin
11. srp 2017

@lucy0511 to je na facku. Hodne sis zazila. Porad doufam, ze by to mohlo tento mesic vyjit, abych se vyhla hrozicimu zakroku. Celkove tento mesic je divny, to bude tim horkem.

volfici
11. srp 2017

@tynka07 ty jo, to je fakt už dlouho. Určitě si dojdi k doktorce. Jinak já dneska 5DC, stimulace běží, dnes kontrolní UTZ, roste mi tam zatím 8 folikulů, tak snad se povede

lucy0511
11. srp 2017

@aklin jo tenhle měsíc je opravdu divnej a semnou zacvičil i úplněk

Strana