icon

Sobec soused má 9 psů - jsem nervózní a zoufalá

aiva01
11. srp 2016

Ahojky. Jsem v 21.tt a 9 psů souseda štěká a vyje ve dne, občas v noci( mezi 2-3h nebo po ranu od 4:30). Pracuji z domova. Jsou od mých oken domku vzdálený cca 10m- je to jako bych je měla přímo pod mými okny. Nemůžu si užívat zahradu, protože to jejich vytí přes den je nesnesitelné. Někdy je to 3x za den, někdy každou hodinu. Musím mít zavřená okna a když řvou tak musím odejít do nejvzdálenější místnosti a zavřít všechny dveře abych ten atak přečkala což je několikrát denně. Když mě ráno vzbudí už neusnu. Přes den je to podobné. Nedovedu si představit až budu mit malé a budu ho chtít dát ven v kočárku.... Bude - li se mi budit dítě, bude nervní, pak budu i já .... Je to tak rušivý element v mém jinak klidném životě, že se bojím i o vliv na moje vymodlené mimi. Můj chlap je ťunťa, který je celý den v práci... Se sousedem jsem o tom ještě nemluvila- je to podnikatel a politik, v zastupitelstvu MěÚ takže jsem ješte ani nezkoušela podat nějakou stižnost- znám laxní postoj zdejších úředníků. Právník říkal, že bych musela k soudu a možná bych spor i vyhrála, ale se sousedovými možnostmi možná take ne. Koupila jsem plašič na psi ale nezabírá( 1200,- Kč). Myslela jsem, že bych zkusila oslovit hygienu, ale bojim se nadržování a toho že pan podnikatel dostane max.pokutu a bude vyřízeno. Známý říkají abych si nic nezačína, že jak jednou začnu "válku" tak se budeme ještě muset vystěhovat.... Sousedi jsou jeho kámoši nebo zde mají jen letní chalupy- ti mi také nepomohou. Jsem fakt strašně zoufalá. Díky za rady.

Strana
z5
hejsa
24. srp 2016

@mialagia Dobrý nápad se stížnostmi,ale soused,který je zastupitelem ...na vsi je soužití jiné nežli ve městě,i když si nedělám iluze ani o tom.Podnikatel,zastupitel - s tímhle se prostě bojovat nedá,navíc na něj opravdu nikdo nemůže - psů můžeš mít kolik chceš.Nakonec zakladatelka bude ta ,nesnášenlivá,hádavá,nervozní slepice,-a to v nejlepším. Pokud dojde k bojům,skončí to odstěhováním.Každý na vsi bude při zastupiteli..může ho někdy potřebovat,buďme realisti.Vše.Hodně štěstí. 🤐

mialagia
24. srp 2016

@hejsa promiň, ale to je nesmysl, nešiř tu iracionální obavy..zastupitel ani podnikatel není bůh a rada vzdej to není žádná rada..😶

hejsa
24. srp 2016

@mialagia Odpovídala a radila jsem průběžně - čti příspěvky.Jen začala ,rozumně si promluvit, - víš,jak to dopadlo.Jestli jsi z vesnice,víš,jak to chodí.Vše. 😵

mialagia
24. srp 2016

@hejsa četla jsem právě..😉

Strana
z5