Sousedům vadí dupot dětí

yivuska89
13. lis 2017

Dobry vecer, mam takovy dotaz.
Sestra bydli v bytovce ve druhem patre, ma 4leteho syna. Na podlaze maji vsude polozeny koberec.
Sousedi pod nimi ( 2dospely+2deti -mladsi 15let) neustale posilaji sestre sms, ze maly hrozne dupe. Ze jim to vadi. Ikdyz ma sestra navstevu nejake deti tak hned pisou, jestli by nemohli prestat dupat.
Poradite prosim co s tim??
Dekuji

robin92
13. lis 2017

@yivuska89 Ja bych to rekla asi tak. Deti behaji, psi stekaji az bude hov·no, bude smrdet 🙂 a nocni klid je od 22-6 tusim, takze pokud nedelaji hluk v teto dobe, tak maji smulu. To jsou nejaci znami, ze na ni maji cislo? Nad nami taky maly beha jeste v 21h, kdy uz maly spinka. Ale jen chvilkama, ale vim jak lita maly, tak to neresim, pokud to maleho nebudi 🙂

yivuska89
autor
13. lis 2017

Znaji se jen z baraku. Jak se dostali na vymenu cisel nevim. V dobe 22-6 maly spi, takze tam je naproste ticho.

verca156
13. lis 2017

tak to blbý číslo bych dala do černé listiny a zbaví se jich a jinak je to jejich problém 😀

robin92
13. lis 2017

@yivuska89 Tak pokud je v dobe nocniho klidu ticho, tak co. Presne cislo bych zrusila a je to. Vsak sousedi maji deti, to jejich deti nelitaly? To sedely prikovane nebo co. 🙂

yivuska89
autor
13. lis 2017

@robin92 ano maji deti a to 2.
Kdyz byli maly tak i v noci plakaly( nejvice holka) asi zuby a sestra nerekla pul slova. Pochopila to ze to jsou deti.

meiem
13. lis 2017

No buď si muže zablokovat číslo, ať ji ty sms ani nechodí nebo přejít do protiútoku. Jde o to jak moc ji to vadí a jak moc chce vyhrotit vztahy v domě. Je důležité rozlišit jestli bydlí ve vlastním nebo v družstevním a přečíst příslušné stanovy. Doporučuju sms nemazat, ale nechat uložené.. jako důkazní materiál kdyby se vztahy vyostřili. Já mám radši řešit věci po dobrém, jejich děti taky určitě dupou a ruší zas ty co bydlí pod nima..
Po zkušenostech co mám já se sousedem co bydlí pod námi, zabralo až když jsem ho upozornila (dost nahlas 😀) že jsem situaci řešila s právníkem a že z jeho strany už se jedná o šikanu a že to probereme na domovní schůzi (je to duchodce a předseda družstva a takovou ostudu by asi nepřežil 😀) od té doby mám klid. Jako tomu našemu dědulovi vadilo i když jsem šla v noci na záchod.. zkoušeli jsme všechno možné.. po dobrém, ignorovat ho.. a bezúspěšně.. ale beru, že je to defakto opuštěný duchodce a tak se mu s dcerou např. chystáme zanést cukroví až napečem.

marenkav
14. lis 2017

Kdybych byla na jejim miste, asi bych nehledala odpoved tady na konikovi, ale dosla bych za sousedy osobne a promluvila s nimi. Nejjednodusi reseni 🙂

drakenn
14. lis 2017

Pridat dalsi vrstvu koberce..

babanci
14. lis 2017

Aby se nezbláznili. Můj soused si stěžoval, že moje dcera dupe a to jí bylo 6 měsíců a ani nelezla. Prostě jsou to děti a ty se nevznášejí. 🙂 Ať se přestěhují na samotu.

jezz1e
14. lis 2017

Ono se to takhle těžko posuzuje, může být fakt špatně udělaný strop a těm dole se to může dunět. Došla bych dolu, poslechla si, jak moc je to slyšet a pokusila se na to podívat objektivně a podle toho konat - tlustší koberec, nějakou izolaci apod. nebo se s nimi třeba domluvit na finančním podílu na jejich odhlučnění stropu (stropní desky/sádrokarton). A samozřejmě předpokládám, že děti neběhají naboso (to fakt duní), ale nosí nějaké sandálky.
My bydlíme v řadovce a od sousedů rezonuje voda ve stoupačce. Jejich maminka trpí nespavostí a celou noc courá po bytě a pouští si vodu. Ex byl na to háklivej a i já pak z toho zvuku šílela a prosila je, jestli to mohou něčím třeba omotat. Takže sousedy tak trochu chápu.

ilona87
14. lis 2017

Bydlíme v paneláku a máme pod sebou nevrlý sousedy 🙂 /již v důchodovém věku, ale stále čiperní "inženýři"/. V kuchyni /nemáme ji velkou/ máme plovoucí podlahu, pod tím tu pěnu/molitan či co to je. Když začal malý lézt, bouchali na odtah /slyší to v celém domě/. Teď když si tam občas hraje nebo zadupe, ať je to kdekoliv třískají znovu, stále. 😒🙄 Syn nedupe celý den /ráno v 6:45 odcházíme a vrací se po 16:30/. Holt si chce hrát normálně a ne chodit po bytě jak myška.
Z druhé strany - nad námi bydlí mladý pár /bezdětný/ - mají všude dlažbu a zřejmě pod tím nic. A to je teprve síla. 🙂 Na začátku co se tam nastěhovali, tak slečna denně vysávala zásadně od 22 hodin a to třeba i hodinu /2kk/ a ještě to brala jen tou hubicí. Jednoho krásného dne, to muž nevydržel a v 1:30 v noci si s ní šel pohovořit, zda je normální. 🙂 Nyní začíná luxovat v 21:30, aby to stihla. Šíleně dupe - řekla bych, že chodí po patách, bosa nebo slyším, jak chodí na podpatkách. Je jak lev v kleci. 🙂 Pak se buď s přítelem hádá nebo miluje /zásadně kolem 1-2 v noci/ a neskutečně u obou činností ječí. 😀
závěr? Takovou sousedku bych přála těm pod námi. 😉

kaja2016
14. lis 2017

@yivuska89 Hele to je těžký. Jako já osobně třeba nechápu, že někomu vadí hluk, který produkuje normální výchovane dítě, pokud zrovna třeba nedospava po noční a podobně. Naši sousedi mají tři děti a taky dupou jako sloni a me osobně to nevadilo ani, když jsem vlastní dítě ještě neměla. Naopak mě to uklidňuje. Ovšem například jiné sousedce to děsně vadi. A to její syn hraje na opravdu velmi hlučný hudební nástroj jeden čas každý den dvě hodiny a to je zase podle ní úplně v pořádku. Každému prostě vadí něco jiného asi a jediné co zbývá je se pokusit o nějakou domluvu, jeli to mozne. Např. nepouští dítě běhat do pokoje pod kterým sousedi odpočívají. Nic jiného mě nenapadá.. -)

kika266
14. lis 2017

@yivuska89 Pokud nerusi v nocnim klidu, coz nerusi, tak bych jim rekla narovinu, ze proste maly nesedi na jednom miste. Maji dve deti, tak by to snad meli chapat, no az budou v duchodu, tak bych nad nima bydlet nechtela, to bude furt neco.

astyna
15. lis 2017

Vzpomněla jsem si na kamarádku, nedávno jí spadlo v kuchyni takovéto nerezové síto na těstoviny a sousedi zezdola už bušili :DDD ti by se zbláznili.

Také bych si sama došla a promluvila si o tom. Dítě přece nemůže přivázat k topení, dá se zkrotit, ale to není na dlouho.

popelka1984
16. lis 2017

Vzhledem k tomu že sami mají děti tak by snad měli být tolerantnější, když byly jejich malé tak taky byly slyšet a nikdo to neřešil, to bych jim taky řekla. Tak co takhle protihlukovou podlahu, já mám takovou jednu stěnu co nás spojuje se sousedy, protože když jsem měla pejska tak mi doma štěkal když jsem byla v práci a bývalí sousedé měli v tu dobu malé dítě a údajně ho to rušilo, tohle docela pomohlo a nebylo to nijak nákladné.

robin92
23. lis 2017

@yivuska89 No prave, ja nejak nepochopim to, ze taky maji deti. Jako jasne jsou deti co skacou cely den a pak se ti doma trepe lustr, ale i tak. Jak k nam prijde navsteva tak to maji sousedi pod nama docela zahul 🙂 nebo kdyz jsme meli oslavu narozenin, tak je jasne ze deti sedet nebudou a litali a hrali si, to uz by se asi ti dole stehovali 🙂. Kdyz sami maji deti, tak trochu pochopeni by neskodilo.