Spací pytel vs. peřinka - pod čím spí vaše děti?

kexina
1. zář 2018

Ahoj holky, chtěla bych vědět, jak to máte zařízené vy...
Syn (1,5 r) spal jako miminko v postýlce v zavinovačce, pak pod dekou a později ve spacím pytli. Ten dokonce tvrdošíjně vyžadoval i teď v těch vedrech, bez něj neusnul.
Jenže je to zhruba týden, co začal bojkotovat usínání a spát velmi neklidně. Podle všeho je na vině překvapivě právě spací pytel, do kterého už nechce, a který ho v noci svazuje.
Takže jsem začala uspávat jen s dekou, ale zase řeším, že se během usínání třicetkrát otočí, posadí atp., takže po pár minutách to vypadá tak, že má deku nahrabanou pod sebou a leží v posteli s holýma nohama, v horším případě i s holými zády (máme posledních pár pyžam-overalů, které ještě je ochoten si nechat obléknout, jinak už klasická dvojdílná pyžama). Pak je mu ale zima (máme sice v bytě teplo, ale je holt v tomhle asi po mně - taky musím být zakrytá aspoň nějakým tenkým přehozem, jinak neusnu), takže se budí a nemůže usnout. Když mu deku upravuji já a přikrývám ho, zase ho tím budím já... A to nemluvím o samotném spaní v noci, kdy ho opakovaně přikrýváme.
Zkrátka - jak to děláte vy, v čem vaše děti usínají? To si jen lehnou, vy je přikryjete a ony usnou? 😀

kackakastanka
1. zář 2018

mel pytel, dve velikosti, a pak z nich vyrostl, zacala jsem vice obilkat, protože prikrytej byt neumi doted…, resila bych v chladnych nocích oblecenim a ponozkama,

radecka1
1. zář 2018

Pod peřinkou. Doteď spala nejmladší bez ničeho, ale jak se ochladilo, tak vydrží hned přikrytá peřinou. Když je chladněji, tak dávám teplejší pyžámko nebo raději overálek. Přikrývám po jejich usnutí a ještě jednou než jdu spát já. Když je jim chladno, tak spí pod peřinou, ale jak je trochu tepleji, i když mě se to nezdá, tak jsou hned odkopaní. V průběhu noci přikrývám pouze pokud si to sami vyžádají. Jinak je to zbytečná práce.

lca180
1. zář 2018

@kexina syn (2,5r) spí ve spacím pytli

zelenaesmolda
1. zář 2018

ve spacim pytli,perinku odkope.

cuuza
1. zář 2018

Roční spí jen v overalu, do půl roku pod dekou, ale teď si ji sundavá. Je prostě otužilý...

hanve
1. zář 2018

Syn spal tak do dvou let ve spacaku a kdyz byla zima(v noci vetrame at je jaka chce zime), tak jsem pres nej hodila jeste deku. Pak jsme spacak zrušili a odkopaval se, coz ho budilo. Tak jsem to vyresila velkou dospelackou dekou, obcas je i presto odkopany, ale stava se to malokdy.

ronja55
2. zář 2018

Můj roční spí ve spacím pytli. Peřinu pořád odkopával a pak mu byla zima. Takhle je spokojený.

lucie01
2. zář 2018

Syn rok a 7 měsíců, spí pod peřinou, teda usíná pod peřinou, pak různě cestuje. V teplech jsem to neřešila a teď, když se ochladilo, tak dávám dlouhé pyžamko. Někdy nespí na peřině, tak až jdu spát já, tak na něj kouknu a přikryji ho, pokud jí má nahrabanou pod sebou, tak to neřeším. Spací pytel se mi neosvědčil u prvního syna, pořád se v něm budil, tak u druhého jsem to ani nezkoušela. I když větráme, tak tady žádnou extra zimu nemáme.

morinka7
2. zář 2018

Pod dekou. Spací pytel jí hrozně vadil. Nemohla se v něm otáčet a brzy se tam zamotala.

kexina
autor
2. zář 2018

@hanve Nad tím jsem taky uvažovala, že mu dám velkou deku, že tu tak snadno neodkope. Tak vyzkouším. 🙂

Zimu tady taky nemáme, být po mém, tak spíme při otevřeném okně. Ale partner je náchylný na sebemenší průvan, takže otevřené okno může být jen v těch největších vedrech a v absolutním bezvětří.

Syn přikrytí vyžaduje při usínání, nepřikrytý neusne /což ho chápu, já taky ne/, pak už spí i bez přikrytí, ale ráno má vždycky ledové nohy, tak nevím...

pucmelinka
2. zář 2018

Mame to uplne stejne...malymu bude 17 m,spaval v pytli,jinak se odkopava...vsechno najdu pod nim-deku,perinu...spaci pytel je mu tesny a budi ho to v noci,pak nechce spat...zacnu znpvu davat perinu a koupim vetsi pytel,snad neco z toho vyjde...takhle se totiz nikdo nevyspi,ze

kackakastanka
2. zář 2018

@kexina psala jsem, lepe oblect a dat ponožky a mas vyreseni

bartakova_veronika
2. zář 2018

tak s tím bojkotujeme i my .. malá byla po narození 14 dní v inkubátoru takže měla volnost .. rychlozavinovačku jsem měla koupenou ale nepoužívala protože jí nechtěla a dokázala se z ní vykopat, spací pytel to sice usne ale po hodině řve že se nemůže vrtět a otočit .. když jsem jí nedávno přikrývala obyčejnou dekou - Larisou tak se odkopávala a spala jenom v bodíčku a tak jsem jí začala oblékat bodíčko s dlouhým rukávem a polodupačky protože i peřinu mi odkope a v noci jí chodím alespon 3x přikrýt .. jenomže to stejně nemá cenu ... ona se do dvou hodinu o5 odkope i když jí je zima :-/

bartakova_veronika
2. zář 2018

a to je malé teď 10 měsíců

kexina
autor
2. zář 2018

@bartakova_veronika Jenže od cca 80 nebo 86 už nekoupíš overalky s ťapkama, ale jen s klasickou nohavičkou, takže přibývá řešení úplně holých nohou.

@kackakastanka Nejspíš mi nic jiného nezbude, ale ty ponožky bych moc dávat nechtěla. Zrovna teď jsem já sama nemocná a je dost dobře možné, že jsem si to způsobila právě tím, že bez ponožek usnout nedokážu (přesto že na spaní nosím měkké ponožky s volným lemem).

luj89
2. zář 2018

@kexina Mam 14mesicni, spime spolu pod perinou, ale casto si tu svou část periny odkope, nebo se odkutali tam, kde uz perina neni, popripade se otoci o 90 stupnu 😀. Prikryvanim ji akorat tak probudim, takze uz to resim teplejsim oblecenim a prikryju ji jen jednou, vecer. Jinak overalky s tapkami koupis treba v tescu.

tete20
2. zář 2018

Dcera ma rok a pul a mam pro ni 4 overalky s tapkami na zimu ve vel 92. Jdou sehnat uplne v pohode. Kouknete treba tady na bazar starsich. Jinak mala usne pod dekou a v noci ji prikryvam kdyz se vzbudim a vidim ze nema deku. Jinak je vecne odkopana.

atei
2. zář 2018

Jak to děláte, že vám ty děti spí ve spacím pytli ☹ Malý ho měl jen než se začal stavit, takže od sedmi měsíců ho to rozčilovalo a bylo po pytli. Teď má 1,5r, deky odkopává a tak se děsím zimy, na peřinu není vůbec zvyklý a v noci bývá v domě zima. Přece mu nebudu dávat svetr 🤔

kexina
autor
2. zář 2018

@tete20
@luj89 To je zajímavé, když jsem sháněla pyžama, tak overalky s ťapkama prostě nebyly. Tesco tu teda nemáme, ale sháněla jsem po obchodech, tady na bazaru, jinde od mamin... a od 86 všechno bez ťapek.

luj89
2. zář 2018

@kexina Odkud jste? Tesco je v kazdem okresnim meste 😉 Nebo kouknete sem na bazar, 92 od FF s tapkama se tu daji sehnat a vetsi velikosti od jinych znacek taky 🙂

zelenaesmolda
2. zář 2018

@atei proc ne?ja spim normalne v mikine na pyzamu,mam svoje spaci svetry a mikiny.jinak se v noci vzbudim a je mi zima 🙂

kexina
autor
2. zář 2018

@luj89 U nás není Tesco ani v okresním městě, ani v našem. 😉 A ani mi nechybí. 😀 A ano, teď na bazaru jsem tady našla pár overalků s ťapkama. Když jsem sháněla, nebyl jediný ani tady.

bartakova_veronika
2. zář 2018

@kexina na tohle nastesti mame dost casu. Mala ma 68 cm takze jeste nejakou dobu overaly, polosupacky atd muzu davat jeste dost dlouho. Proto take nevim do kdy se tohle prodava. Ja male tez davam ponozky pokud nema polodupacky. Jinak jsem na tom stejne, bez ponozek neusnu, nosim ty mekke plysove ponozky na spani. Nosim je uz od mensiho veku a od te doby bez nich nejdubspat. Uz je to takhle minimalne 20 let

pucmelinka
3. zář 2018

Tak dneska spal Maty celou noc, parada, spaci pytep jsme vynechali, ale porad byl odkopany,ale nastesti na dotyk teply...proste se musi naucit spat pod perinou, ale jsou teda nervy...

zelenaesmolda
3. zář 2018

@bartakova_veronika co jsou to polodupacky?

kexina
autor
3. zář 2018

@pucmelinka u nás taky klidná noc a dokonce většinu času byl i přikrytý. Chce to holt jen čas a od nás pevné nervy. 😀

kexina
autor
3. zář 2018

@zelenaesmolda de facto tepláky s ťapkama. Myslím že jsou jen do vel 68, ale už si to nepamatuji

zelenaesmolda
3. zář 2018

@kexina jo vim co myslis 🙂

kac_kac
3. zář 2018

@kexina polodupačky (tepláky s ťapkama, nebo-li dupačky do pasu) dostali jsme darem i ve velikosti 92, podle cedulky jsou z PEPCO, používáme je na spaní, jiné využití mě v téhle velikosti nenapadá.

pucmelinka
3. zář 2018

@kexina asi jo, on pul noci je v postylce, druhou pulku u nas, takze tam si to ohlidam snadneji,ze 😂