icon

Spací pytel vs. peřinka - pod čím spí vaše děti?

kexina
1. zář 2018

Ahoj holky, chtěla bych vědět, jak to máte zařízené vy...
Syn (1,5 r) spal jako miminko v postýlce v zavinovačce, pak pod dekou a později ve spacím pytli. Ten dokonce tvrdošíjně vyžadoval i teď v těch vedrech, bez něj neusnul.
Jenže je to zhruba týden, co začal bojkotovat usínání a spát velmi neklidně. Podle všeho je na vině překvapivě právě spací pytel, do kterého už nechce, a který ho v noci svazuje.
Takže jsem začala uspávat jen s dekou, ale zase řeším, že se během usínání třicetkrát otočí, posadí atp., takže po pár minutách to vypadá tak, že má deku nahrabanou pod sebou a leží v posteli s holýma nohama, v horším případě i s holými zády (máme posledních pár pyžam-overalů, které ještě je ochoten si nechat obléknout, jinak už klasická dvojdílná pyžama). Pak je mu ale zima (máme sice v bytě teplo, ale je holt v tomhle asi po mně - taky musím být zakrytá aspoň nějakým tenkým přehozem, jinak neusnu), takže se budí a nemůže usnout. Když mu deku upravuji já a přikrývám ho, zase ho tím budím já... A to nemluvím o samotném spaní v noci, kdy ho opakovaně přikrýváme.
Zkrátka - jak to děláte vy, v čem vaše děti usínají? To si jen lehnou, vy je přikryjete a ony usnou? 😀

Strana
z2
bartakova_veronika
3. zář 2018

@zelenaesmolda nemám po ruce polodupačky tak přidávám odkaz na nějakou stránku ... jsou to prostě kalhoty - něco jako punčochy ale teplákové ... stačí dát do vyhledávače polodupačky a ono vás to navede na plno odkazů 🙂

https://bambinek.cz/kalhoty-c147/little-angel-p...

bartakova_veronika
3. zář 2018

@kexina jj něco na ten způsob ale velikostně jsou i větší 🙂 malá nosí teď 74 polodupačky aby je měla volnější 🙂

bartakova_veronika
3. zář 2018

@kac_kac také polodupačky používáme jenom na spaní 🙂 ale zatím velikost 68-74 z pepca .. jinde jsem snad ani nezahlédla že by prodávali :D

bartakova_veronika
3. zář 2018

mě malá dneska spala 12,5 hodin v postýlce ale samozřejmě odkopaná a 3x za noc jsem jí přikrývala :D ráno jsem jí stejně našla bez peřiny :D

Strana
z2