Spywary na koníkovi
Holky, nemáte problém s kompíkem, když jste tady na koníkovi? My jsme s MM zjistili, že pokaždé, jak to tady rozkliknu a my potom spustíme hlídače, tak vždycky najde min. 3 spyware (což je takový skrytý prográmek, který tady můžou hackeři "nalepit" a my tím, že se zapojujeme, tak nám to přejde do PC) - pokud jsem to správně napsala, moc tomu nehovím.
Minulý týden (nebo dva zpět) se nám totiž přes tohohle spywara naboural někdo do kompíku a naštěstí nám to hlídač zablokoval tak, že kamkoli jsme se hlásili heslem, tak nám nedovolil přístup (banka, email, koník atd.).
Pak jsme hledali příčinu a projížděli všechny stránky, na kterých jsme za tu dobu byli a bohužel nám vychází koník.....
Musím to napsat i adminům, snad se někdo dostal přes nějaké zabezpečení. Bohužel tady teď pomalu nemůžu chodit, protože pokaždé pak MM musí projíždět a mazat. Jestli to admini nenajdou a nic neudělají, tak tady bohužel končím. ☹
Proto se ptám i vás, jestli někdo máte podobný problém.... ☹
Již zmiňovaný adaware lze stáhnout zdarma z internetu. Jeho nevýhodu je, že nemá rezidentní štít.
teď jsem si našla jeden test freewarových antispyware programů a žádná sláva:
pořadí podle hodnocení v odstranění spyware:
39% Spybot - Search & Destroy 1.4
18% Spyware Terminator 1.3.00.599
18% Free Spyware Scanner 9.6
17% Windows Defender Beta 2 (1.1.1051.0)
16% Spyware Begone! 8.15
15% Lavasoft Ad-Aware SE Personal 1.06r1
Pořadí podle hodnocení v odstranění trojanů:
36% Spyware Terminator 1.3.00.599
8% Free Spyware Scanner 9.6
4% Spybot - Search & Destroy 1.4
2% Lavasoft Ad-Aware 1.06r1
2% Windows Defender Beta 2 (1.1.1051.0)
Doporučují kombinaci Spyware Terminator a Spybot - Search & Destroy
Takže holky, jsem zpět, můj manžel nainstaloval úplně novou verzi Internet Explorer, ten by měl blokovat "červíky". A proti spywarům máme Spyware Terminator a Hurricanesoft Internet Security. Dále novou verzi Ad-Aware a taky Spybot.
Tak uvidím, jestli to bude k něčemu dobré, pokud ne, budeme muset MK zablokovat nafurt 😝
ahojte. mne kolega kazal pouzivat len mozilu internetovy prehliadac explorer je vraj uz zamoreny virusmi a mozila este nie takze je bezpecnejsia. tak isto mi ad-adware ani spybot search-destroy nic nezaznamenali a spustam ich pravidelne aspon raz za mesiac! takze som to podala trochu laicky ale myslim ze to moze byt aj tym explorerom.. 😉
Spustila som si ten Spybot ale vypol mi notebook lebo sa prehrial tak si to musim dnes znova spustit, ale na liste mam nejaku ikonku a ked na nu ukazem mysov napise mi ta 169765 procesov na čiernej listine a 256999 known ratings available. To co je preboha? Ta cierna listina neznie dobre, to mam tolko vyrusov ci co?

My máme Panda platinum.