icon

Stěhování a stísněný pocit, že jsem daleko. Zažila některá z Vás?

maky1212
11. srp 2019

Dobrý den zažila taky některá z vás té stísněný pocit?
Koupila jsem v přítelově rodné vsi dům. Dáma si ho vybrala a těšila se sem. Ale jak se blížil čas stěhování tak mě začli být čím dál víc ouzko. Najednou se mi z mě vsi vzdálené jen 10km hrozně nechtělo. Je to teprv 4 dny co jsem se odstěhovala a chce se mi jen brečet a mám stažený žaludek. Když sem bydlela sama ve své vsi tak jsem navštěvovala 3-4x do týdne rodiče a bylo mi tam dobře. Nedokážu si představit že si zvyknu i když partnera mám moc ráda, on ale má tady závazky a jinam se stěhovat nebude.

Strana
z2
maky1212
autor
13. srp 2019

Už jednou jsem vyletěla a do toho internát ale nikdy sem nezažila taky pocit. Už je to malinko lepší, aspoň nebrečím 😀

journals
13. srp 2019

@maky1212 brecis kvuli tomu, ze jsi 10 km od rodicu? 😳 asi byl nejvyssi cas ss odstehovat... vsak jsi hned za rohem

biedronka10
13. srp 2019

@maky1212 necetla jsem komentare, ale chapu te. Mela jsem a mam to same. Stehovala jsem se dohromady 3 x a jako clovek co nema mpc rad razantni zmeny jsem to nesla hodne tezce. Bohuzel u me to bylo i o velmi omezenych moznostech. Ovsem zacatky jsou vzdy tezke. Co je horsi je bydlet na vesnici plne blaznu, kteri ziji zcela mimo tento realny svet. Vsichni se pomlouvaji, sleduji se, az chrasti rosti, pritom delaji jak o sebe nezajimaji, casto psycho. A ted tam do toho pristanes ty, clovek zcela odlisny a i s jinpu mentalitou. Bojuju s tim uz tri roky. Ale jinak ten pocit uzkosti znam. Radu nemam, jestli ne si jde jakztakz zvylnout a prijmout situaci jaka je, jinak to nejde

babanci
15. srp 2019

Já bych s tím taky měla problém, v tomhle směru nenávidím změny. Že bych se odstěhovala, byť do lepšího, ze svého současného domu, to si ani neumím představit. Stěhovala jsem se v životě 2x, jednou jako dítě a 1 x jako dospělá a trvalo mi hodně dlouho než jsem si zvykla. Člověk si ale zvykne i na šibenici. 🙂 Tak vydrž.

zelenaesmolda
15. srp 2019

@biedronka10
ja myslim,ze 10km od puvodniho bydliste uplne jina mentalita nebude :D

biedronka10
15. srp 2019

@zelenaesmolda jj, ja to mam 60 km a je to tu trosku specificka oblast. Vesnicka utopena od sveta a zije si to tu svym tempem, tudiz si muzu dovolit rict to ze tu lidi jsou fakt jiny.....ovsem jedna vlastnost je tu silena..... Mega zavist i nosa mezi ocima a zast vuci kazdymu navzajem

zelenaesmolda
15. srp 2019

@biedronka10
welcome to czech republic :D

biedronka10
15. srp 2019

@zelenaesmolda vis co, ale ten ppcit vykorenenosti a uzkosti muze mit i kdyz se odstehuje jen 2 km. Ja bych rekla, teda muzu rict z vlastni zkusenosti, ze je to trochu o necem jinem nez o vzdalenosti. Je to o vlastni osobe. Pokud ona spatne snasi zmeny, spatne snese stehovani i jen par km a i kdyz se s rodinou uvidi denne.

biedronka10
15. srp 2019

@zelenaesmolda ja bych rekla, ze u nas to snad neni ani v Cechach... Tady se tomu prezdiva Rezervace Slunce seno a ufoni

zelenaesmolda
15. srp 2019

@biedronka10
:D :D :D
btw tak nemusite byt v Cechach,muze to byt na Morave :D

biedronka10
15. srp 2019

@zelenaesmolda je to na pomezi 😀 😀

zelenaesmolda
15. srp 2019

@biedronka10
no tak to je jasne,zijou tam Cechacci a Moravaci a nesnaseji se mezi sebou :D

biedronka10
15. srp 2019

@zelenaesmolda ne, zijou tu vychcanci posedly pozemky ve vsech moznych formach. To by ses divila, jak je to tu kolikrat chorobny uvazovani

ajuse21
15. srp 2019

My se loni odstěhovali skoro 75 km že své rodné vsi,daleko od rodiny.Zacatek byl těžký,ale teď po roce jsme tu doma,líbí se nám tu a zpět bych už asi nesla.Urcite si zvykneš

maky1212
autor
15. srp 2019

Já jsem z jižní Moravy a až takovou změnu bych neudělala a odešla třeba do Čech. To by mě odvezli asi úplně. Na škole jsem byla v Karviné a připadla sem si tam jiná a nerozuměla sem si z nikým

odula
Autor odpověď smazal
cizule89
16. srp 2019

Jen deset km to jeste neni tak strasny 🙂

priefi
16. srp 2019

@maky1212 zrovna dnes jsme byli na prohlidce domu a byl tam realitak, co pochazi z mensiho mesta a prestehoval se par kilomentru dal do vesnice (horskeho mestecka) a rikal nam, jak hrozne dlouho si zvykal na mentalitu a zpusob mysleni tech obyvatel, co tam ziji. Ze je az nepochopitelne, ze par km a takovy obri rozdil. Bohuzel Te nepotesim, rikal, ze to trvalo nekolik let, nez si zvykl. Ale tak treba to tam neni az tak rozdilne, jako misto, kde jsi zila pred tim a rychleji si zvyknes

bledulka84
16. srp 2019

10 km ujedes za chvili i na kole, pokud nemas auto. Urcite si zvyknes.

zelenaesmolda
16. srp 2019

@maky1212
to nebude vzdalenosti od mista bydliste,ze sis s nikym nerozumela...

zuzajulie
17. srp 2019

Ja mam teda pribuzenstvo kolem 150-160 km daleko dvema smery. Stve me to, zas na druhou stranu, ani tam ani onam bydlet nechci. Tak jsem v Praze a jen malokdy mam hlidani, v rijnu mam podruhe rodit a vymyslela jsem si skolu... Zlatych 10 km :(

Strana
z2