Štíhlá postava a nepříjemné narážky
Ahoj holky,
tohle téma jsem tady nenašla ... Prosím hlavně nejde o žádné chlubení, spíš se zajímám, kdo to má podobně 🙂 už mám strach cokoli říct, abych se necítila špatně ...
Poslední dobou se setkávám s dotazy nebo narážkami na svou postavu. Máme skoro 11-měsíční holčičku a po porodu, jsem se skoro okamžitě vrátila na svou původní váhu, velikost oblečení. Nutno dodat, že nejsem žádná vychrtlina, mám 58kg na 173cm ... spíš mám štíhlou postavu ...
Narážky některých mamin, že bych se měla najíst, nebo že, jsem "strašně hubená" mě už opravdu unavují ... jako ano, člověk by měl filtrovat, jenže pokud to člověk slýchá několikrát do týdne, už to otravuje ... PROČ k otylým lidem si toto nikdo nedovolí, a bere se na ně ohled? Proč jim nikdo neřekne, jsi tlustá a nejez ☹ ?
Hlavně mě dostávaly maminky, které mi v těhotenství tvrdily, že teď přece mohou jíst, co chtějí a najednou přibraly 20-30 kg ... To mi pak bylo vmeteno, že já jsem to po porodu měla bez námahy ... 😒 njn, mojí povinností je přece přibrat, abych pak mohla shazovat nebo co ☹
Už jsem několikrát lidem řekla, že jsem spokojená a, že bych neměnila, zvlášť po těhotenství a porodu ... Ale rýpalové jsou věční 🙂
Budu ráda, když se najdou i další takové maminky 🙂
@katty1987 ja bych uz reagovala, ze radeji byt hubeny, nez blby a bylo by🙂) Ja mam opacny pripad a ver, ze i k otylym lidem se lidi takto chovaji. V prubehu tehu mi rikali, ze tehu nejsem, protoze jsem nemela bricho (pribrala jsem opravdu malo, vse navic schovavaly speky), pak jsem slysela, ze mame urcite holku adoptovanou, protoze mne tehu nikdo nevidel, pak kdyz jsem po porodu a kojim, tak mam narok byt tlusta a pod. Kolegyne, ktera je od prirody hubena a muze snist co chce zavidim jeji postavu, ona zase mne, co by za to dala, kdyby mohla pribrat. Dekuji za to, co mas a na okoli se vykasli. Nejlepsi je nad tim se ani nezamyslet, co si ostatni mysli, protoze se zblaznis. Proc mas kazdemu vysvetlovat? Nevidim duvod. Ten, kdo je inteligentni pochopi, ze urcite duvody proto mas (geny, dieta, dite, protoze jsi takova spokojena a pod.) a myslim, ze to ani neresi, blbovi bys to nevysvetlila, ani kdyby ses o to pokousela porad a porad dokola. Vim, ze to boli, a ze je to tezke, ale hod to za hlavu. Ja rikam, ze ten, kdo takove kraviny resi, je v zivote stastny a nema co delat, proto resi sve okoli a na sebe. Myslim, ze @luj89 to vystihla asi nejlepe 🙂
@linee Naprosto souhlasím,já miluju sportování,nejvíc cyklistiku,týdně najezdím až stovky km a taky slýchám - to se nadřeš,abys takhle vypadala,co? To snad není nenormální sportovat.. taky jim neříkám,jak můžete žít bez sportu..nejlepší je kašlat na názory druhých,prostě jim nedat šanci něco člověku vykládat,je to ztráta času. 😵
Díky za reakce holky 🙂 je fajn, že hubené nebo štíhlé holky to taky nemají jednoduchý a rozhodně k nim okolí nemusí být příjemné ... tento týden jsem to slyšela zase nejmíň třikrát, že bych měla přibrat, no já bych se opravdu ráda dostala na těch 60 kg :D
Nejlepší je, že na jednu stranu mě potěší, když mě paní (věk cca kolem 50) v obchodě pochválí, že mám pěknou postavu po dítěti a pak mě srazí vlastní rodina. Na oslavě jsem si dávala dort a otec s tchánem prohlásili, že se musím spravit, že málo jím. To, že mi manžel na večeři koupil hamburger s hranolkami a tatarkou, které jsem zapila pivem - tak to asi nic, to je asi strava pro dietáře bo co 🤐 tvl, a švagrová, která je podvýživená a opravdu nejí a po 15 km na bruslích si dá 3 plátky rohlíku se sýrem, tak kolem té se chodí po špičkách a nikdo nic ... 😒 já už ty lidi, fakt nechápu :(
@katty1987 Možná působíš příliš ,hodně,...dřív jsem taková byla a pořád v roli ,oběti,-v rodině si dovolovali neskutečně.To je pryč,každému řeknu,co si myslím,nic nenechám jen tak/ nespolknu to../-hned odpovím a hlavně hned hájím svoji pravdu,náhled na věc,názor.Nejsem dravec,ale chci to naučit svoje děti-kluky.Když mají poznámky k mojí postavě,hned poznamenám něco k jejich - hned je klid....

Já to poslouchám skoro denně.Po dvou dětech mám 53kg při 168cm.Svoji váhu přizuji tomu,že jsem dosud kojila,protože jinak žeru jako blázen,sním toho víc jak manžel a prostě nepřiberu.Pokaždé když někoho potkám,tak mi řiká že mám začít jíst,moje babička si stěžovala tátovi,že mám anorexii.Manželova babička při každé návštěvě na mě štěká,že vůbec nejím,atd.Už mě to pěkně se.. jak oni můžou vědět jestli jim nebo ne!!!Každý by se měl starat o sebe,takže tě úplně chápu 🙂