icon

Studium práv a miminko, vyzkoušely jste to v praxi?

ppejskova
29. lis 2015

Ahoj,
zvažuji nástup na práva a v únoru se mi má narodit drobeček, je tu nějaká mamina,která už to vyzkoušela v praxi?
Já myslím,že by se to zvládnout asi mělo a dalo,ale nerada bych si ukousla příliš velké sousto.
Nechci šidit ani dítě ani školu...ale jindy než na mateřský asi šanci začít nemám.

Díky za odpovědi

madulinka
•
29. lis 2015

Ahoj, já osobně si to neumím představit.. 😅 vím, jak jsem byla hotová jen přes to vstávání v noci, vlastně se mi v noci budí dodnes (4roky), když byla čerstvě přinesená domů, dospávala jsem s ní i přes den, a k tomu se starat o domácnost, aby to u nás bylo alespoň podle mého "v normě" pro návštěvy, které se přišly na malou podívat. Teď už vím, že kdybych se na to vykašlala, nic by se nestalo, ale s malou jsem ze začátku byla jsem hotová. Je pravda, že jsme měli nedonošenečka, k tomu uřvané dítko... Záleží, jakého kliďase budete mít doma. Já bych to ale nedala 🙂

sara84
•
29. lis 2015

Taky si to neumim predstavit.Ja jsem s vyskou mela co delat i v dennim studiu, natoz dalkove a miminkem.Ale taky jsem mela ove deti ukricene, kolikove a naprosto bespave.. Ale s klidnym andilkem, co od porodnice spi celou noc a zastupem hlidacich babicek a tet smele do toho!

ppejskova
autor
•
29. lis 2015

No miminko máme v plánu jenom jedno...ale jsme sami dva s tatínkem...,jaký miminko bude to těžko říct... Ale zázemí má od fazolky klidné a láskyplné tak snad to nebude nijak extrémní křikloun,chtěla bych nastoupit na kombinované, tzn. Na dny kdy bude doma tatínek si rozvrhnout přednášky a zbytek samo-domo...nutno říct že můj muž je mi obrovskou oporou...

radka8888
•
29. lis 2015

Ja jsem studovala tri roky denni studium s ditetem a muzu za sebe rict, ze teda bych do toho uz nesla. Ditetem, ktere tedy nespi. Coz muze samozrejme byt jine. Mela jsem k dispozici nepracujici prarodice, castecne skolku a v pataku, kdy jsem byla pryc cele dny, jeste slecnu na obcasnou pomoc. S tim tedy, ze manzel jezdi na vikendy. Skoncila jsem ted v kvetnu a unavena jsem jeste ted. Nevim, jaka jsou prava, ale pro me to bylo opravdu narocne.

hadeline
•
29. lis 2015

Bez do toho. Pokud to nebudeš zvládat a ukončis studium určité te to bude mrzet min, než kdybys do toho nesla vubec.

karlajasmine
•
29. lis 2015

@ppejskova já bych to nedala ani za nic.. Muž je mi obrovskou oporou a bez přestání pomáhá s miminkem a i tak jsme oba vyřízení a rádi když přijedou babičky.. S dítětem je to fakt daleko víc unavny než si člověk umí představit dopředu.

ppejskova
autor
•
29. lis 2015

@karlajasmine no už jsem v podstatě jedno i když ne vlastní odchovala a nějak mi nepřišlo že by mě to extra zatížilo...běžné činnosti jsem zvládala...teď už jí mám teda málokdy, chodí do školky a už je z ní velká slečna 🙂 jde o to,že ne že bychom se měli špatně nicméně moje vzdělání nestálo málo peněz, a chci abychom se měli líp když k tomu je možnost... Problém vidím v tom že práva jsou hodně obsáhlý a náročný obor,a taky to není studium na 4-6 let... Těžko říct jak to u nás bude vypadat po příchodu drobečka na svět ale jak psala @hadeline přerušit můžu vždycky 🙂

zaludova
•
29. lis 2015

Souhlasim s hadeline. Vzdat to můžeš vzdycky. Urcite bych to zkusila a bud to pujde nebo ne 🙂 jen bych teda zvazila obor...precejen po ukonceni studia musis pracovat asi dva roky jako koncipient a neni to uplne dobre placené 🙂

brokovich
•
29. lis 2015

Nejsou práva jako praVa. Fakticky jsou jen 4 právnícke fakulty. Ty lze studovat jen prezencne, pokud jde o obor Právo a právní veda. Při prezenčnímu studiu si ale péči o novorozence/kojence nedokážu vubec predstavit. Nicmene nějaké kombinované studium pravniho zamereni se zvládnout da. Držím palce! 😉

bajana
•
29. lis 2015

Poznam jednu pani, ta vystudovala brnenske prava v 80r s miminom, ale ona je iný level 😁...ak budeš mať pomoc rodiny, tak to skús 😉

ppejskova
autor
•
29. lis 2015

@zaludova myslím že srovnatelně s recepcí 4* hotelu v Praze... Že to až takový rozdíl nebude 🙂 mě stačí vydělávat přiměřeně... Ono jsou jen dva obory které mi k něčemu budou a kde se mám od čeho odvíjet a to buď právo a nebo hotelový management kde ale není možné studovat kombinovaně,navíc je dostupný opět pouze Na soukromé škole... A dalších 20 tisíc každého půl roku už se mi dát nechce tím spíš s mimcem doma...

ppejskova
autor
•
29. lis 2015

@brokovich no pokud se dostanu, tak budu žádat o výjimku, znám min 2 lidi kterým byko vyhověno... Pokud by mi vyjimku neschválili,budu se muset spokojit s nějakou pro zatím pouze vyšší odbornou jako základní stavební kámen do budoucna

jge
•
29. lis 2015

Jdi do toho, skoncit muzes kdykoliv a pak by sis mohla vycitat, ze sji to nezkusila...

verundice
•
29. lis 2015

Určitě to zkus, nikdo Ti předem nedokáže říct, zda to dáš nebo ne, lepší zkusit a usoudit, že to nejde a skončit, než pak pořád přemýšlet coby kdyby.....Já práva vystudovala, a to ještě v době, kdy jsem žádné jiné povinnosti neměla, a měla jsem toho až nad hlavu, s dítětem si to absolutně nedokážu představit, ale každá jsme jiná (na učení, na zvládání stresu, jiné podmínky), každé dítko je jiné... a že po skončení studia Tě čeká ještě koncipient, jak někdo psal výše, to přece není jediná možnost