Štvou mě lidi, co neodpoví dodatečně na inzerát

gosa22
6. pro 2014

ženský a muži...už jsem se fakt naštvala, protože mi třetí osůbka po horentním zájmu v bazaru nebyla ani schopná odepsat po několika dnech po vzájemné komunikaci, kdy jsem dofocovala věc na prodej, byla ochotna přijet za dotyčným dle jeho přání apod., že již nemá zájem...pak dané věci blokuju (s dobrou vůlí vůči zájemci)...nejde mi o to, že mi vadí, že danou věc nechtějí, jde mi o slušnost napsat sám od sebe, že nemám zájem...nic víc...a ne až po několika dnech po mé výzvě suše napsat, už nechci, bylo by mi to malé (když jsou v inzerátu rozměry) atd.
fakt je to smutné...a mrzí mě takové jednání ☹
jaké máte zkušenosti vy? jsem příliš náročná na slušné jednání?

nov777
7. pro 2014

Ne, nejsi narocna. Normalni by to melo byt. Me tohle taky vytaci, ale myslim, ze to je urcity typ nakupujicich. V podstate mam tu zkusenost, ze pokud se lidi ptaji vic nez jednou, tak jsou to jenom otravove a nic z toho nebude. Sama se snazim komunikaci s dotazovatelem, co nejdriv ukoncit a prodat nekomu jinemu. Predpokladam, ze jsou to lidi, kteri nechapou, ze koupit neco na bazaru proste neni jako nakupovat v obchode, kde si to osahas, prohlednes a muzes se zeptat prodavacky na material apod. Nesnasim dotazy typu, jakym materialem je to zateplene, z ceho je podrazka, muzete mi to oznovu nafotit apod. Nejsem vyrobce, takze o materialech atd. vim houbeles a pokud jsou u inzeratu tri fotky, tak by to mohlo stacit.

monasek84
7. pro 2014

Naprosto souhlasim.... a dal me vytaci spekulanti..... 😔

nov777
7. pro 2014

@monasek84 Myslis ty chytraky, co levne koupi a draze prodavaji a jeste tvrdi, ze je to po jejich detech? Ti jsou nejlepsi.

alisek
7. pro 2014

Musím se přiznat, že se mi to taky párkrát stalo, prostě jsem už nestíhla odpovědět, pak mi to už je blbý ale ve většině případů se snažím odpovědět hned. Já už jsem tímto neodpovídáním docela deformovaná z práce, vytvářím nové nabídky, kolikrát mě to stojí dost času, pak odesílám a dotyční ani nejsou schopní odpovědět, pokud je sama nekontaktuji, tak už oni nevím...je to o lidech ..bohužel.

monasek84
7. pro 2014

@nov777 spis myslim ty, kteri porad hledaji nejakou chybu a snazi se srazet cenu (i v pripade, ze oproti ostatnim nabizim vyrazne pod cenou, abych se toho zbavila), popr.ty, co odmitaji hradit postovne... ten priklad co uvadis ty se mi jeste nestal (nebo jsem si nevsima ze by to hned nekdo posouval dal), taky desny...

nov777
7. pro 2014

@monasek84 Jo, tak vyjednavaci jsou taky super. Me by to bylo trapny. Jim asi ne.

gosa22
autor
7. pro 2014

tak jsem ráda, že v tom nejsem sama... i když bych raději, kdyby se podobné zkušenosti neobjevovaly 😒 nejprve jsem tu chtěla ty tři uvést, ale nemám zapotřebí jim dělat problémy...spíš bych ráda, kdyby se všichni nad tím zamysleli a případně i ti, o nichž se tu hovoří ...děkuji všem 😉

sisinka74
7. pro 2014

znam to taky a jakmile nekdo zacne spekulovat s cenou, tak reknu, ze se nenachazi na turecke trznici a uz se ani nemam chut dal bvit. Vsechny podminky jsou dane, tak bud ber,nebo nechej byt.

veruska007
8. pro 2014

Taky v poslední době pořád něco řeším. Před časem ještě bylo všechno v pohodě, ale v poslední době fakt děs. Nechápu, co se změnilo. Z deseti zájemců o jedno zboží mi šest napíše, že zboží bere, tři slíbí, že pošlou peníze... a nic. Mrtvý brouk. Případně zájemce prosí, abych týden počkala, pak další týden, pak ještě týden... a potom napíše, že nemá peníze a jestli bych mu to nedala zadarmo. To, že někdo žádá, abych poštovné uhradila ze svého, to je klasika. U dražších věcí, no budiž... ale kolikrát je poštovné vyšší než cena, za kterou obleček prodávám. V poslední době se mi velmi často stává, že se domluvím na osobním předání zboží... a člověk nepřijde. Minulý týden jsem tak čekala na někoho 4x... a nepřišel jediný!!! Paní měla třeba přijít dopoledne, čekala jsem na ni od 7h... ve 13h psala, že nestíhá, že přijde později. Ve 21h psala, že se zastaví jindy... kdy? ... nic... už se neozvala. Kdyby to bylo jednou za čas, tak to překousnu, ale v poslední době je těch nepoctivců víc než slušných nakupujících. A napsat takovému člověku negativní komentář - občas je to jen pro otrlé povahy. Oplatí to potom dalším negativním komentářem a kolikrát ještě sprškou sprostých nadávek přes mail ☹

nov777
8. pro 2014

@veruska007 Me se do osobniho predavani moc nechce. Delam to jen u velkych veci, ktere by se obtizne balily a taky je dobre, aby si to kupujici prohledl jako kocar a tak. Jednou se mi stalo, ze pani chtela balik obleceni, zmenila dohodu asi trikrat, vezla jsem tu krabici jako blb busem do kanclu a pani proste nic. Nikdy nevim, co rict tem, co si drze reknou o dovezeni veci domu. To je fakt drzost jak blazen. Ale je pravda, ze jakmile nekdo zacne s timhle - prehazovani terminu, smlouvani o cene, o predani, tak to nikdy obchodem nekonci. To jsou jenom otravove a okradaji me o cas.

gosa22
autor
8. pro 2014

@veruska007 to je tedy hrůza...koukám, že u mě to byl asi jen slabý odvar ☹ bohužel ...

veruska007
8. pro 2014

@gosa22 Lidé se mění k horšímu. Trochu mě to děsí, kam to spěje... ale je to tak ve všem. Stačí jet MHD nebo autem po frekventované silnici... nebo jít s kočárkem po městě, kdejaký sobec stojí s bourákem na chodníku... prostě ohleduplnost, slušnost... vytrácí se. Jsem zvědavá, jaké to bude, třeba za padesát let...