Šunka s vysokým obsahem masa. Kupujete ji?

petardice
9. kvě 2011

Kde kupujete šunku s vysokým obsahem masa? U nás se sice uzeniny moc nejí, ale když už, tak bych chtěla koupit tu, která je opravdu z masa a s co nejmenším přidáním škodlivých éček... Jen nevím, kde ji sehnat 😉

mamkamarketa
14. kvě 2011

@petardice slysela jsem,ze podle nejakeho testu dopadla nejlepe sunka z Lidla.ted jsem videla v tescu i sunku ''bez ecek'' ale zase nevim kolik % mela masa. zkus ten Lidl 😉 ja to teda nekupuju,jen jsem to cetla ...

majatob
14. kvě 2011

@petardice v Globusu, je tam biokoutek a byla tam i ta sunka 🙂

katyxq
14. kvě 2011

Zatím teda jediná šunka bez éček a s nejvyšším obsahem masa, co jsem jedla, tak byla biošunka z farmy Sasov u Jihlavy. A je fakt výborná 😉 , akorát ta cena, máme to skoro jako svátek, když ji koupím. Jen se teda nelekni barvy, vypadá trošku jako zkažená, protože v ní nejsou dusitany a tak není růžová, ale spíš šedohnědá.
Jinak u lepších šunek bývají procenta masa uvedeny ve složení (aspoň teda u balených, u vážených by ti měli na požádání být schopni složení sdělit, ale jak k tomu budou mooc ochotní, to netuším, i když teda ze zákona by ti to ukázat měli). U šunky, kde procenta masa uvedena nejsou, tak to asi nemá cenu dál zkoumat, protože výrobce se asi nemá čím chlubit, že?

monivo
16. kvě 2011

Taky kupuji šunky s co nejvyšším obsahem masa. Je to ale trochu problém. Vyšší obsah mívají šunky tzv. pro děti. Dceři tedy šunku asi ještě dlouho dávat nebudu, ale když nenajdu v obchodě jinou, tak koupím tu dětskou. Nedávno byla akce v LIDLu a tam měli šunku (vepřovou, krůtí, kuřecí) a měla 90%, balení 200g a stála 40Kč. Ale nejsem si jistá, že ji mají ve stálé nabídce. Je to ale o tom, že musíte kupovat vakuované. Prodavačky vám asi neřeknou, kolik % šunka má. Vyšší obsahy mají, když je tam napsáno "výběrová", to pak má aspoň min. 80%. Např. firma Schneider ji dělá. Ta se dá sehnat ve většině hypermarketů si myslím.

kimby
15. bře 2013

kupuji jedine v Lidlu, slozeni si poctive ctu a je fakt,ze jeji chut je vyborna