Svědění zevních rodidel. Bojujete s tím někdo?

alzbeta.hod
19. únor 2016

Prosím o radu.... delší dobu se potýkám se svěděním zevního vchodu rodidel. Na netu jsem našla ze by mohli být příčinou parfémovaný vložky. Nosim nonstop intimky parfémovaný. Kvůli výtokům být bez vložky nemůžu. Nevíte co by na svědění pomohlo? Na vyšetření jsem byla ale dr nic nenašel. Kdysi mi dal na výtok tabletky ale bylo to k chvilkové úlevě a pak to jelo zas. Taky jim hodně sladkého. Může o to mít něco společného?

konidana
19. únor 2016

výtoky a sladkosti - to by dost pravděpodobně mohlo souviset. Moje rady: zkusit jíst zdavěji (více zeleniny a méně sladkého) často oplachovat pouze vodou a nekupovat nic parfémovaný.

adypro
19. únor 2016

Já když mám nějaký takový intimní problém - svědění, výtok, tak si udělám koupel se solí a jedlou sodou. Jednou mě to přísahám zaschránilo o víkendu, když už se to svědění nedalo snést (musela jsem brát tehdy antibiotika, takže se rozjela mykóza). Do vany prostě nasypu hodně kuch. soli, voda musí na chuť slaná a pak ještě přidám třeba půl sáčku 50g sáčku jedlé sody.
Určitě i jídlo, to sladké je potrava pro kvasinky. A trvalý výtok je určitě špatně. Sama jsem si s tím užila, tak už většinou hned poznám zda se jedná o kvasinky nebo anaeroby typu Gardnerela. A nic parfémovaného bych nepoužívala.
Nepodceňuj to, raději bych to viděla i na vyšetření u dr.
Přeji hodně štěstí, ať je to brzy za tebou.