icon

Syn chce adoptovat děti své ženy. Jak byste se zachovaly a cítily?

10. pro 2020

Ahoj, prosím maminky hlavně těch starších dětich jak byste se zachovaly a jak byste se cítili. Syn chce adoptovat děti své ženy. Mezi vnoučaty žádné rozdíly nedělám, děti u mě i přes víkend přespáváji, říkájí mi babičko, kupuju jím dárky atd... Doufám že mě tu někdo pochopí, podle kamarádek bych měla byt na syna pyšná.

Strana
z3
zelenaesmolda
10. pro 2020

No,babicka,ktera nedela rozdily by nikdy nerekla,ze dedit v pripade rozchodu budou deti,ktere nepatri do rodiny.
A az ty deti budou dedit tak tobe to muze byt sumak protoze budes pravdepodobne davno mrtva.

sudylichozrout
10. pro 2020

Absolutne bych jim do toho nezvanila. Jejich vec, jejich rozhodnuti. Ty muzes upravit zavet, pokud se bojis, ale nebude to od tebe fer. Pro ne jsi babicka a budes naporad, co budes ziva.

leymea
10. pro 2020

Sice nevim jak bych Ti mohla poradit,ale chci jen rict, ze Ti rozumim. Uz jen to, ze ma kazde dite s jinym chlapem a ani jeden neni uvedeny v RL? Vis proc je neuvedla? Muj bratranek to tak udelal. Kazdej vedel,ze to neni dobrej napad. 1-2 roky po svatbe se rozvedli. Samozrejme je to kazdeho vec, ale ja byt chlap tak do toho nejdu.

zelenaesmolda
10. pro 2020

@leymea
Tak pokud nebyli manzele a chlap odmitl podepsat RL tak je snazsi ho tam nepsat nez to tahat pres soud.Mozna nechtela,aby ji pres deti delal problemy.

koordinatorka_odboje
10. pro 2020

proč nezapsala biologické otce dětí? Nestojí o alimenty? Kolik těm dětem vůbec je?

holubinka
10. pro 2020

Hned dva takové případy máme v rodině. Můj bratranec a nevlastní bratr - oba si našli partnerky s dítětem (bez otce v RL), které si časem adoptovali za svoje. Matka ani jednoho z nich s tím nesouhlasila, ale nedali si to vymluvit. A ani jednomu vztah nevydržel, takže teď oba platí alimenty na dítě, které není jejich.

leymea
10. pro 2020

@zelenaesmolda jasne, jednou bych to i chapala,ze se stane, ale dvakrat? To holka musela mit smulu na chlapy.

zelenaesmolda
10. pro 2020

@leymea je to divne ale treba mela

zelenaesmolda
10. pro 2020

@koordinatorka_odboje
Alimenty muze chlap platit i kdyz neni zapsany v RL a naopak zapis vam aliky nezaruci

orisek56
10. pro 2020

@holubinka třeba to byl i promyšlený tah od těch žen, kdo vi

koordinatorka_odboje
10. pro 2020

@zelenaesmolda zato nechat prazdnou kolonku nezarucuje vubec nic.

zelenaesmolda
10. pro 2020

@koordinatorka_odboje no ale nekdy je to lepsi nez se tahat po soudech nebo kdyz je styk s otcem pro dite spatna volba.

koordinatorka_odboje
10. pro 2020

@zelenaesmolda ano. Bezpochyby je ale lepší si s takovým mužem dítě nedělat, natož se dvěma. 😀

zelenaesmolda
10. pro 2020

@koordinatorka_odboje to ano,bohuzel nekdy vidis co je zac az prilis pozde

krupka3
10. pro 2020

Odpoved je jasna - syn je dospely, takze je to jeho volba. Mela bys ji respektovat. Pokud si tim zadela na problemy, budou to jeho problemy v jeho zivote. Kazdy mame pravo na vlastni prusvihy. Jsi jeho mama, tak tu pro nej prostebud at to dopadne jakkoliv, to bude podle me stacit.

zuzineckah
10. pro 2020

Zakladatelce bych nevěřila ani nos mezi očima. Pozměnila pár skutečností a flákla to sem poté, co na jiném serveru dostala docela sodu. Je to jedubaba, kterou sere jedině to, že syn to udělal (ano, už udělal) bez jejího vědomí. Asi věděl proč. Její žvásty, jak se do nich nestará, nedělá rozdíly a nerejpe se jim do života jsou leda tak přání, které nedokáže sama sobě splnit, protože jí to ješitnost nedovolí. Nejsmutnější na tom je, že ve své tuposti opomíjí fakt, že vychovala syna lépe, než kdy zamýšlela....

sudylichozrout
10. pro 2020

@zuzineckah Mozne to je...

zuzineckah
10. pro 2020

@sudylichozrout četla jsem tu druhou diskuzi, je to jak přes kopírák. Pár až nápadně změněných faktů, ale zásadní věcí tato osoba nedokáže potlačit.

lilian2111
10. pro 2020

@zuzineckah ble, úplně vidím moji tchýni 🥴😅

2hanah
10. pro 2020

A co vlastně proti těm dětem máte??? Jednou se o Vás můžou i se snachou postarat lépe než vlastní biologické a můžete na ně být pyšná stejně jako na biologické vnouče, moje teta má adoptovanou dceru a stará se o ni daleko líp než vlastní dcery o své rodiče koho znám všude na světě. Chápu Vaše obavy o alimenty, ale syn to tak evidentně cítí, chce mít úplnou rodinu a to je v dnešní době obdivuhodné a jestli už tak spolu žijí a děti stejně živí oba, tedy i syn, tak prostě budou rodina i oficiálně, chráníte své dítě, ale kdo by chránil ty dvě děti, i o ně přece jde a jak se cítí, kdyby se měly dělat rozdíly, vím to na vlastní kůži, jen s tím rozdílem, že mým dvěma dětem táta umřel, nikdo je adoptovat, ani se se mnou o ně starat nechce a náhradní "otec" i jeho rodiče jim to dávají dost najevo, že nejsou vlastní, přitom to jsou tak hodné děti a tolik by si přály tátu, třeba nevlastního, kterej by je měl rád a babičku, která by o ně stála jako o toho vlastního vnoučka😔

ninive211
11. pro 2020

Chapu a rozumim tvym obavam a souhlasim s nimi (jako matka chápu). Kluk si v 18 nasel zenskou o 6 let starsi, co ma ve 24 uz 2 deti, k tomu kazdy s jinym a ani jeden biootec neni zapsany v RL. Pekne podezrele. Co to muze byt za zenskou...s jakou minulostí. Ta zenska je pekne vycurana, ted mohou byt na ruzovem oblacku, ona logicky ted s jejich spolecnym ditetem by byla rada, aby adoptoval i jeji deti, ktere vychovava odmala a ke kterym ma tedy urcity citovy vztah, aby si byla jista, ze syn nebude uprednostnovat toho nejmladsiho na ukor starsich, protoze nejsou "jeho". Kdyby byli ti dva stejne stari anebo on byl jeste o neco starsi, se zkusenostmi z dlouhodobych vztahu, tak jim do toho nekecam a myslim si svoje, ale i ve 23 je to podle me porad proste jeste "ucho", v 35 mu treba dojde, ze si vlastne v mladi nic neuzil, kdyz si uvazal na krk s uderem dospělosti starsi zenskou s detma, jí bude pres 40, on se utrhne, najde si mladší, hezci a pak bude platit nejen na to svoje biologické, ale i na 2 "cizí". Ale tak ci tak je dospely, jediny co, tak mu muzes rict svuj nazor, ale rozhodnutí a jejich důsledky už jsou na něm, má občanku...

tinaprofi
11. pro 2020

Kluci v tomhle věku děsně "blbnou" a jsou dost emotivní, nemá smysl mu nic vysvětlovat. Prostě je to láska navždy a přes to nejede vlak. Mám teď jednoho takovyho ve svým okolí. Je jak dub, nevidí vpravo, vlevo, ale my vidíme, jak s ním frajerka cvičí. Pochva je mocný nástroj 😅 nic, osobně bych mu nebránila. Když dospělý, tak se vším všudy. I s eventuelnimi následky. Jako matka tě chápu, ale fakt, že je už dospělý, nelze ignorovat.

keksik002
11. pro 2020

Sama za sebe bych na nej opravdu pysna byla.. Chce delat detem tatu oficialne 🙂 ale k tomu preci staci svatba a pokud maji v rodnem liste tatu, tak to bude chtit jeho souhlas,pokud ne je to jednodušší 🙂

koordinatorka_odboje
11. pro 2020

Celkem me prekvapuje, ze v tomto veku radeji pecuje o dve cizi deti. Na druhou stranu dela to uz 5 let, tak asi vi, co to obnasi. A ta adopce mu k nim dava i prava, nejen platit alimenty. Takze kdyz se snacha zvedne a odkraci za neuvedenym otcem c.3, on se s nimi bude dal vidat jako jejich otec. Svobodne se rozhodl pro takovyto zavazek, a mozna ne kvuli snase, ale kvuli detem.

marcicek84
11. pro 2020

A jaká je vlastně ta motivace té adopce, pokud jen to, aby měli stejné příjmení, lze to udělat i tak, že prohlásí, že v rámci rodiny chtějí příjmení sjednotit a že příjmení můžou starším dětem změnit i bez adopce a bude vše v pořádku. Jinak obavy chápu, syn je mladík s růžovými brýlemi a může na to šeredně dojet, třeba za 10 let nebo později a myslím si, že adopce může počkat, že můžou zatím udělat to sjednocení příjmení, že to ani není tak administrativně náročné...Takto bych to synovi poradila a řekla mu, že to je i pro něj ochrana do budoucna, že spolu opravdu zůstanou, když dá své ženě teď vše co chce bez připomínek, tak se taky může stát, že ji to s ním přestane bavit...A zkusila bych mu vyhledat kolik je papírů k adopci a jak to jde hladce jen se změnou příjmení... a pak se už bude muset rozhodnout sám...

lilian2111
11. pro 2020

Osvojit si dítě je možný po roce od svatby minimálně.

zuzineckah
11. pro 2020

@lilian2111 když pominu, že celá tahle diskuze je jen fabulace ze strany zakladatelky, která je nasraná, že její syn už to dávno udělal bez jejího vědomí, tak bych se chtěla zeptat jak si na to přišla? My se před 8 lety vzali v květnu a v srpnu byl manžel otcem mé dcery, zapsaný v RL.

rejalin
11. pro 2020

No na jednu stranu tě chápu, že máš o syna starost, aby si nenaběhl. Je asi dobře, žes ho upozornila na možná rizika (i když záleží jak), ale tím by to mělo končit 😉 je dospělý, je to jeho život, jejich manželství a tobě do toho úplně moc nic není. Samozřejmě se můžeš poradit s právníkem a ochránit si svůj majetek jak se ti zlíbí..
Na druhou stranu.. on o ty děti už 5 let pečuje a dost dobře je může brát už za své, a třeba by i v případě rozvodu se o ně starat chtěl (včetně alimentů), což si myslím, že je super. Jakože kdyby se rozvedli a on se do budoucna staral je o to jedno své dítě, to by mi i vůči těm dalším přišlo dost nefér, když už by ho třeba 10let měly za "tatínka". 🤷 A stejně tak mi přijde trochu smutné, abys ty jim dělala 10let babičku a pak o nich řekla, že "nejsou z rodiny". Pokud jim ten vztah vydrží, tak se třeba jednou tyhle děti budou starat o tebe, i když budeš "jen" nevlastní babička..
Takže za mě tvé obavy trochu chápu a riziko tam je, ale neměla by ses do toho plést a kazit si tím vztahy. Mě by to jako snachu docela urazilo či mrzelo, jako vnouče také 🙄

lilian2111
11. pro 2020

@zuzineckah Přímo od pracovnice 😊 možná je to teď trochu pozměněné, přece jen 8 let je dlouhá doba

zuzineckah
11. pro 2020

@lilian2111 to se mi nezdá, osvojit tvé dítě (které buď otce nemá uvedeného v RL, nebo dá bio otec souhlas) si může i tvůj přítel prakticky kdykoliv. Takže nechápu, proč by se po svatbě muselo rok čekat. Podle mně jste se buď špatně pochopily, nebo ti řekla blbost.

Strana
z3