Syn chce adoptovat děti své ženy. Jak byste se zachovaly a cítily?
Ahoj, prosím maminky hlavně těch starších dětich jak byste se zachovaly a jak byste se cítili. Syn chce adoptovat děti své ženy. Mezi vnoučaty žádné rozdíly nedělám, děti u mě i přes víkend přespáváji, říkájí mi babičko, kupuju jím dárky atd... Doufám že mě tu někdo pochopí, podle kamarádek bych měla byt na syna pyšná.
@zuzineckah
Hod nam sem printscreen 🙂
@zuzineckah Třeba to bude tím že bio otec by souhlas nedal? Každopádně ne. Určitě jsme pochopili správně, jsme známé a v kontaktu stále 🙂
No situaci vám vůbec nezávidím, ano na jednu stranu můžete být pyšná, na druhou stranu vaše obavy plně chápu. Manžel si tak nezrušitelně osvojil syna bývalé ženy a dopadlo to přesně podle těchto obav. Syna ve finále ani nevida a jen platí a platí a platí.
Samozřejmě jsou ženy a ženy, a je třeba v životě věřit v dobro lidi, tedy bych synovi asi sdělila své obavy, ale více do toho nezasahovala.
Každý si svůj kříž musíme nést sám.
Držím pěsti, aby jim to spolu vydrželo a kdyby náhodou ne, tak aby mezi sebou měli pěkný vztah, a neodnášeli děti případné nešvary, protože ony za vztahy rodičů nemohou.
Jinak dědictví je velké téma i v "pokrevním" příbuzenstvu, toho bych se nebála, pokud máte děti ráda, určitě chcete aby se měli víc než dobře, ať už mají vaši krev nebo ne.
Aha, takže ve vnoučatech docela rozdíl děláš, co? 🤨Tohle si musí syn přebrat sám, nic ti do toho není. Takhle přece nejde o vztahu uvažovat - už dopředu řešit alimenty.
@zuzineckah mne to prijde logicke,pokud by chtely urady chranit adopce deti,kde by dochazelo kenl zneuzivani ditete,aby to nebylo tak jednoduche a ze ten rok je takova ochranna doba,kdy se na neco muze prijit....
Tak kdyz uz jsou svoji a maji spolecne dite, to uz je adopce jen takova tresinka.
Svoje obavy jsi mu rekla a dal zkus do toho nestourat, aby se vztahy nepokazily.
Svoje statky pores s pravnikem, jestli te to trapi.
No a budem drzet palce, at jim to vyjde 👍
@lilian2111 ano, ano, to máš naprostou pravdu. Já to myslela k situace, které je tady - tedy, že ani jedno dítě nemá otce v RL uvedeného. V takovém případě žádná lhůta neexistuje.
@marcicek84 to samozřejmě ano, pokud jde o adopci dítěte, které nemá ani jednoho rodiče. Ale pokud si chce nový manžel/partner matky osvojit její dítě, které nemá otce uvedeného v RL, není tam žádná lhůta.
@zelenaesmolda prosím tě, počti si to... je to sáhodlouhá diskuze, ze které, stejně jako tady, zakladatelka zmizela a počítám, že už se neobjeví... Ještě si tam stihla založit falešný nick, pod kterým přišla sama sebe poplácat po ramenou 😎
Anonymní, jen takové menší zamyšlení... Diskuzi zakládáš anonymně, super, tleskání, nikdo nepozná, kdo jsi... Ale pak do diskuze dáš svůj mail a všem oznámíš, že se jmenuješ Anička Kandrová..
Jako fakt tleskání 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🙈😅
Jinak k věci... Pokud to tak syn chce, tak ho nech, sama vidíš, že když do toho kecáš, tak se na Tebe akorát naštve. Aby ses pak nedivila, když utne s Tebou kontakt... Pokud ho budeš stavět do role, ať si vybere, tak si vybere manželku. Že ho do toho nestavíš? Ale ano, tím, že mu říkáš, co mu říkáš. Pokud to řekne své ženě, ona se na Tebe může urazit a je to... Když neděláš rozdíly, tak nedělej rozdíly. Evidentně on opravdu nedělá rozdíly a bere je jako své
Každopádně Tvé obavy chápu... Je to tak, jak to píšeš, ale bohužel s tím asi nic neuděláš. Když nechce slyšet tak nechce slyšet.
Pak bych jen napsala jakusi zavet ve ktere by nebyli zahrnuti jejich deti, s pripadnymi alimenty uz nic nenadelas,kdyz si neda rict...holt bude pak mlatit hlavou o zed ale to uz bude ciste jeho problem.
Zavet? Po ni bude dedit jeji syn a po synovi jeho manzelka a deti (vychazim z predpokladu, ze muzi umiraji v prumeru drive)A po manzelce jeji deti. I kdyby si je neadoptoval, tak neco dedit budou. Pochybuji, ze jde vydedit dedice obdedeni, kteri nejsou jejimi dedici, ale dedici syna.
@hanka_12345 no,hlavne,ze nedela rozdily :D
Prijde mi ale opravdu divne toto resit ve chvili, kdy mi deti rikaji "babicko" a udajne nedelam rozdily a beru si je na prazdniny. Spis tovidim jako zarlivost na snachu, ze vidi snachu a ne ty deti.
Nechala bych to na nich. Kazdy si musi zit podle sveho, i s rizikem, ze se to po......
@koordinatorka_odboje no v zaveru vlastne asi ano...holt smolík...ale pani nedela rozdily 🤔

@ninive211 já mám v okolí dámu, která toto udělala záměrně. Má každý s jinými, ani jeden v RL no a ona potřebovala už ale ty, nebo finanční vydržování, protože nepracuje doteď. Jak si nechal napsat na sebe, tak mu zadrhla za dalším borcem. Takže to je otázka. Bud je vtom čistý úmysl, a nebo není.