icon

Taky je vám 37 let a více a jdete na třetí mimi?

janesafari
1. kvě 2015

Mám doma dva jedináčky-dcera 12 let a syn ted 21 měsíců...Antinu už nemám-zítra odfrčí MS a jdeme na to...Sice sem měla oba porody moc těžké,a byla sem dlouho na vážkách,ale ještě jednou si užiju těhu a mimi a doma bude ještě veseleji...A hlavně kvůli prckovi-má rád děti kolem sebe a je vidět,že nechce být sám...Ten věkový rozdíl mezi dětma je velký
Jste na tom podobně??? 😉

Strana
z3
janesafari
autor
5. kvě 2015

první porod dcera-bylo mě pár týdnů 25 let-3 dny sílených bolestí !!!!! Do porodky sem se nechala odvést v uterý večer,protože už se ty bolesti nedaly snést,ale jinak se nic nedělo,otevřená na 1 cm....Asi kolem 1 v noci mě sestra praskla vodu a udělala klystýr....Po něm sem dál trpěla na předporodním a plodovky bylo tolik,že sem jim vytopila pokoj...A už sem žadonila o epidural,ale toho sem se dočkala až v 5 ráno a Dr. měl problém se trefit,protože bolesti sem měla nonstop,ale po čase se podařilo a přišla uleva a na hodinu mě to nechalo i zdřímnout a vypuklo to zase....Vypotřebovala sem všechny dávky a v 10 sem šla na porodní sál,ale vyhnali mě zpět,že je ještě čas...V 11 sem tam šla zase a zase mě vyhnali...Ale po chvíli sem sem tam odplazila,že už se s tama nehnu dokud neporodím a asi půl hodiny sem tam stála opřená o kozu-prej to rychleji postoupí....Pak sem jen viděla jak mě po stehnech stékají proudy krve a hrozný tlak...Sundala sem boty a vylezla na kozu a bez pípnutí a zadržovanou bolestí mě tekly slzy proudem....a ve 12:00 byla venku.Bože ta uleva!!!Ale malá mě tak potrhala,že mě Dr hodinu sešíval a navíc ty stehy tak utáhl,že sem trpěla skoro celé šestinedělí...
Druhý porod-syn v mých 35,5 letech....Opět sem asi týden přenášela.První bolest mě vzbudila v neděli v 1 ráno a byla to slabá bolest jako při MS,která celkem rychle sílila a byla pravidelná...Od 4 hodin už sem se pěkně kroutila,ale snažila sem se vydržet-říkala sem si,že rodinu nechám vyspat aspon do 7 hodin...Pak už sem to nedávala,šla sem do sprchy,a řekla sem manžovi at posnídá a jedem!!! Dceři sem řekla at se se mnou ještě vyfotí,že je to poslední foto s bříškem...pak rychle do auta,bolesti už byly dost silné a asi po 5-7 minutách...Před porodkou sem se opřela o auto a už sem to těžko rozdýchávala a můj říká:Tak jdeš? " Kdybych měla sílu tak po něm skočím 😠 ...Zmohla sem se jen na slovo ,,Nemůůůůůžu"...V porodce si mysleli,že jdu na domluvené KTG,ale omyl...Řekla sem zrovna,že už tam zůstanu...Po šíleně dlouhých přípravách a vypisování sem se ocitla na porodním a stále kolem mě několik lidí,protože se nedařilo natočit ozvy,bolesti ještě daleko horší než sem kdy zažila a nebyla sem schopná vůbec komunikovat,ikdyž sem vše kolem vnímala...Dvě sestry stále natáčely KTG a DR se dole stále o něco snažila...Pak sem zaregistrovala,že se DR nedaří prasknout voda a odmotat malého ze šnůry.Taky sem čekala,kdy můj odpadne,ale držel se! Za chvíli kolem mě běhal další DR a posléze přišel,že nemá smysl mě a malého dál trápit,že má špatné ozvy a šup na sál-akutní císař...Po nějakých 7 hodinách a otevřená na 5 cm sem se sotva odplazila přes chodbu na operační sál a ....pak už nic nevím...Malý byl na světě v 11:06 a já se probrala až odpoledne...Jednou sem se snažila křičet bolestí,ale mihnul se kolem mě stín a zase sem byla mimo...Probrala sem se až asi mezi 14-15 hodinou,jestli sem dobře viděla na hodiny na zdi a měla sem strach i dýchat jak moc to bolelo-moje první myšlenka byla,že mě někdo rozřezal vejpůl motorovkou!!! 😲
I tak sem hned uháněla sestru,že chci okamžitě vidět malého !!!Donesli mě ho až v 17 hodin-já štastná,že je v pořádku,prej měl šnůru kolem krku a kolem nohy,proto ty komplikace...A já jim na sále dost krvácela,tak byla i transfuze...
Císaře sem rozdýchala fakt těžko,prcek byl schopný jít domů už třetí den,ale pustli nás kvůli mě až devátý den....
A doma to začalo...Na jizvě sem objevila hnisající boule,ale zmizela...Ovšem hned na to se objevila na druhé straně a boule praskla a začal téct hnis-týdny sem běhal s dírou v břiše po Dr a nikdo nic-jen do mě cpali antibiotika....A zrovna když sem šla ke své gyndařce na druhou kontrolu-chtěla mě vidět-tak břicho nateklo a zarudlo.Když to viděla,okamžitě mě vypsala papír na příjem do nemocnice,že to zanícené !!! Tak sem jen řekla,že si zajedu domů pro pár věcí a hlavně pro malého a hned teda pojedu....
Finále???Zahnisané vnitřní stehy a zánět-přesně 8 týdnů po porodu mě znova řezali...Vše pak bylo fajn,ale doma mě začali hnisat i ty ,,venkovní " stehy,tak sem jela za Dr na kontrolu dřív a donutila ji,aby stehy odstranila,jinak to udělám sama,stehy hnisali a bylo to dost bolestivé....A já už té bolesti za těch pár měsíců měla až moc!!!Tak je teda odstranila a musela sem slíbit,že budu dávat fakt pozor-aby se jizva nerozjela 😖
Tak po tomhle všem sem byla dlouho na vážkách,jestli ještě třetí dítě !!!Ale risknu to....tak snad do třetice bude ,,normální " porod....Chěla sem vždy rodit do vody....tak nevím jestli to bude možné a dovoleno 😕
Tak když to brzo vyjde-třetí porodím ve 38 letech a snad to nebude zas nějaký extrém !!!

andelka
5. kvě 2015

Já právě měla bezproblémové rychlé porody,hlavně ten druhý byl luxus. Ale i proto mám respekt,vím, že to není samozřejmost. Ale zatím co mám kamarádky s třemi dětmi,tak porody v pohodě,žádný drastak.

zuzik22
6. kvě 2015

@andelka Prosím, jaké byly třetí porody u kamarádek...Já nikoho v okolí se třemi dětmi nemám a zajímalo by mě to 🙂

nonnni
6. kvě 2015

@zuzik22 ja mela holcicky 9 a 6 let a me bylo 39...mmch, u me treti porod nejhorsi ze vsech...ale ja nemela super ani ty dva predtim, takze se nemam co dicit...

janesafari
autor
6. kvě 2015

Tak mě Dr. u druhého říkala,že budu rodit po dlouhé době-10,5 roku po prvním a že se to bere,jako bych byla prvorodička...Tak třetí už snad přežiju daleko líp,než ty dva porody,co mám za sebou....Mám v plánu i cvičit s aniballem a budu se snažit být v pohodě a doufám že nenastanou komplikace-nechci znova podstoupit císaře !!!!!!

zuzik22
6. kvě 2015

@janesafari To je zajímavá informace...Budu si to pamatovat, snad to s manželem stihneme do těch 10ti let. 🙂
Určitě je důležitá pozitivní mysl a víra, že to zvládneš!!! 😉

janesafari
autor
6. kvě 2015

U prcka sem taky byla naprosto v pohodě a s usměvem sem si říkala,že horší než první porod to nebude...Ovšem chyba-napřed mě strašili,že Tobík bude větší-ale gyndařka se trefila přesně typem 3300g !
Pak malému zas dlouho trvalo než se otočil hlavou dolů-ale otočil se 😅
Jen ve 26 tt sem měla nehodu-zakopla sem a dost hnusně spadla....Sice naštěstí na všechny čtyři a nosem o dlažbu.Rozbitý nos a krve jak na jatkách,rozbité obě kolena a obě ruce,ale bříško sem zachránila...Po třech hodinách sem se uklidnila i s maličkým a vše v poho,jen já vypadala jako bych vylezla s ringu...Ještě i ruce rozpíchané od Dr před tou nehodou a ještě mě břicho poprskal rozpálený olej s pánvice...To vše v jednom týdnu...
Doted přemýšlím,jestli se prcek tak do té šnůry zamotal při tom pádu nebo jak se pak po 30 tt otočil hlavou dolů...posledních pár týdnů před porodem byl totiž stále jen na pravé straně břicha a občas tam sebou pěkně škubal a moje žebra byla dotlučená... ☹

zo_ja
6. kvě 2015

@zuzik22 To je různý: někdo má všechny porody jak přes kopírák, někdo prostě obdobný, a někdo má třeba jeden (třeba 3. nebo 4.) úplně jinak než všechny ostatní, není to ani věkem ani pohlavím dítěte, prostě se to nedá předvídat.

@janesafari To ne. Pokud jsi vaginálně porodila, tak se bere, že zase vaginálně porodíš, nebo máš velkou šanci vaginálně porodit. Každý tělo, který už rodilo, si to "pamatuje" a podruhé je to obv. rychlejší, všechno už to jednou zažilo atp. Samozřejmě, kdo rodí popáté po 1,5 - 2 letech bude pravděpodobně (nikoli jistě) rodit snadněji a rychleji než ten, kdo rodí s odstupem 10 let, ale nemusí to být žádný dramatický rozdíl.
Naopak tím, že jsi jednou už vaginálně porodila, tak máš velkou šanci na další takový porod i to, že Tě rodit nechají, pokud jizva po SC bude ok.
A i právě otvírání před sekcí se počítá, např. žena, která první dítě rodila plánovaným císařem a žádné otvírání se nekonalo rodí příště jako prvorodička, ale žena, která např. při tom první porodu zprožila kontrakce, otevřela se na hodně cm, ale pak to nějak nešlo a akutní císař bude statisticky nejspí napodruhé rodit o něco rychleji a snadněji než ta první (skoro ako druhorodička, podle toho, jak dakleko došla).

zuzik22
6. kvě 2015

@zo_ja Jj, jistě já to vím, že každý porod může být jiný.Jen mě zajímaly příběhy a zkušenosti ostatních maminek s třetím porodem. U mě první trval asi 13 hodin, ale rodila jsem bez komplikací. U druhého jsem se hodně bála kontrakcí,že to zase bude trvat dlouho atd....A opak byl pravdou..jak jsem již psala, porodila jsem za 3 hodiny. Na sále nám PA řekla, že u třetího už to možná do porodnice nestihneme 🙂 V tu chvíli manžel zezelenal 😀 😀

janesafari
autor
6. kvě 2015

@zo_ja Už v prodoncici sem stále chodila všech Dr se ptala,jestli někdy půjdu do třetího,jestli můžu rodit přirozeně! Hodně prej záleží na mimču a na jizvě... Ale jinak prej není problém rodit přirozeně-tak budu věřit a doufat v rychlý a přirozený porod... At si ho taky zažiju a ne jen že o těch pohodových rychlovkách budu jen číst 😀

janesafari
autor
9. kvě 2015

...tak holky-včera sme se s mužem potkali a konečně první snažení 😅 ( to nulté asi nepočítám,když bylo poslední MS)...
Na to ,že po druhém porodu mě sex nějak zvlášt nebavil a proběhl u nás tak 1-2x do měsíce (i s časových důvodů),tak ted co sem vysadila antinu sem jak zblblá a čekám jen na příležitost na to hupnout...Včera už sem mojému šuškala,at vyžene souseda a jdem ,,zapracovat"...Hned věděl o co jde a jen řekl:,,UŽ???"
Tak mu říkám,že nemáme čas čekat,jestli mám navázat MD...A jestli si to teda nerozmyslel 😕 A jen se usmál a skončil na mě 😀
A dokonce mě to včera po dlouhé době fakt bavilo-super 😉
Nevím proč mě to tak zabrzdilo,ten druhý porod! 😖

andelka
9. kvě 2015

@zuzik22 právě že byly v pohodě,znám jich šest,a žádná neměla problémy. Dvě kamarádky teď třetí dítě čekají.

katerinap1978
9. kvě 2015

@zuzik22 Ja to tak mam🙂. Letos mi bude 37. Mame dve dcerky 7 a 9let a prave narozeneho synka. Nemenila bych za nic na svete. Synka si jako zkusena matka naprosto uzivam. Dcerky jsou velke pomocnice. Navic uz jsou samostatne, tak jsem v pohode a stiham i pracovat-podnikam🙂. Samozrejme mam take skveleho muze, to je pak zivot jedna radost.

anansie40
9. kvě 2015

@janesafari tak přeju, ať se zadaří a ať to baví i nadále 🙂 u nás nakonec po prvním "nedávání si pozor" nic, takže se aspoň můžem těšit na další snažení, ale nijak to nehrotíme.

janesafari
autor
9. kvě 2015

@anansie40 Děkuju a nápodobně... 😉

Dnes sem potkala po dlouhé době dlouholetou kamarádku...Rozvádí se-konečně 😠 - a s nových přítelem taky plánují mimčo-tak za měsíc se prej můžou snažit...Je jí 39 a jde do 4 dítka...Má 15-leté kluky dvojčata a 9-letou holku...Tak sem ráda,že je tu někdo kdo jde do dalšího ve vyšším věku 😅 ...A když se nám oběma brzo zadaří-budem spolu chodit s pupkem-pokud se neodstěhuje do té doby

andelka
9. kvě 2015

Já jsem zpočátku už další děti nechtěla,ale člověk míní.. 😉 kamarádka má děti 13 a 11 let a teď 9 mes. třetí. A moc mi to doporučovala 🙂

janesafari
autor
10. kvě 2015

.......tak sem ze zvědavosti jukla na těhu kalkulačku plodných dnů...a když zapřemýšlím jak sem otěhotněla s dětma-tak ta kalkulačka mě vůbec nesedí.... 😉
U jedné psali,že je nemožné otěhotnět před MS-ovšem já sem zdárný příklad toho ,že to jde
Takže nic neřeším a nechám tomu opět volný průběh 😉

anansie40
10. kvě 2015

@janesafari já to mám podobně asi jako Tvá kamarádka, jsem rozvedená už dýl a nikdy bych si nepomyslela, že ještě někdy budu uvažovat o dalším, čili 4. dítěti. Život je ovšem nevyzpytatelný se vším dobrým i zlým. Další dítko jsem zvažovala asi rok, jenže čas kvapí, tak jsem to rozhodování konečně rozsekla a teď se děj to, co se dít má 🙂

zuzik22
10. kvě 2015

@katerinap1978
@andelka Holky, to jsem na to zvědavá, jak to bude u nás. Přála bych si chlapečka...

andelka
10. kvě 2015

@janesafari před MS se dá otěhotnět jen tehdy,pokud se v tom konkrétním cyklu ovulace opozdila,a nastala až v době,kdy by jindy už se očekávala MS. Taky jsem to zažila,půl roku cykly 29-32 dní a pak najednou buch a ovulace 31 den cyklu ( a tím pádem MS až 43 den).

Mně by to bylo jedno asi,zda holka nebo kluk,já bych asi radši holku,partner kluka,takže je to jedno 🙂

janesafari
autor
11. kvě 2015

Včera sem manžu zas ukecala...Napřed říká ze srandy :,,Ono to jednou nestačilo ? Ještě nejsi ? " No takové škádlení fakt miluju 😖
Napřed hrozil že na mě vletí hned 2x a stejně byl pak vyřízený-že není ted zvyklý sexovat tak často...To co ještě minulý měsíc bylo sotva měsícně,ted už 3x za týden...
Chudáci chlapi,když chce ženská mimi 😉

sweetest
12. kvě 2015

Je mi 41 a plánuji čtvrté 😀 ...snad to vyjde co nejdřív 😉

janesafari
autor
12. kvě 2015

@sweetest Tak i přesto že je mě 37 a čtvrté bych jistě taky stihla-což v dnešní době rodit do 42 let je běžné a ten věk je u mě osobně hranice....tak to už by doma asi teda určo neprošlo 😅
Aspon teda ne plánovaně-ovšem pokud by byla příroda silnější a zařídila to bez našeho plánování ,tak bych se těšila !!!
Jinak když sem čekala Tobika (v 35 letech sem rodila),tak se mnou chodila do poradny nejstarší tehdy 47-letá paní....Pak bud holky kolem 20 let a nebo přes 30let a první.... Takže celkem skoky co se týče věku... 😉
A jinak přeju at to vyjde co nejdřív a budem se tu my starší maminky bavit jak to jde apod....

janesafari
autor
12. kvě 2015

@sweetest A jak se mě u tebe ukazuje-dle mě si to nejmladší měla ze super mírama-takového cvrčka bych ráda,protože sem docela prcek...Jen bych ráda holčičku,ale to už necháme osudu 🙂

sweetest
12. kvě 2015

@janesafari Děkuji 🙂 Všechny těhu jsem měla úžasné, porody rychlé..ten poslední až moc rychlý (skoro v sanitce) 😅 Pokud příroda dovolí těhu,přála bych si další holku 😉...ale i za kluka budu velmi ráda 🙂 Jinak všechny děti jsem měla malé..nejmladší i přesto nejmenší (jak váhou,tak i mírou)...holky měly 3kg a 48,49cm 🙂

janesafari
autor
12. kvě 2015

@sweetest Tak to je tiše závidím...já měla oba porody hodně těžké a díky tomu i šestinedělí byly ještě dost bolestivé...U druhého to nakonec skončilo akutním císařem,Tobík měl šnůru kolem krku a kolem nožky a nedařilo se ...A po 8 týdnech mě znova řezali jizvu-zahnisala a chytla sem zánět...tak léčení se protáhlo asi na 3 měsíce ☹
Pevně doufám že třetí porod bude snesitelný ...

tatko_smolko
16. kvě 2015

@janesafari ahoj, tak troska som si tu precital nejake prispevky a rozhodol som sa zapojit do vasej diskusie .... myslim si ze v dnesnej dobe je medicina na takej urovni ze urcite by si stihla aj stvrte dieta ale to je uz len na oboch partneroch ako sa citia ale nie je to nic nezvycajne a nic nenormalne a strasne ti fandim pretoze vychovavat tolko deti to da aj zabrat ale ak si na to vytvorite prostredie tak to nie je takze tazke .... pevne verim ze to zvladnes a ze budes uspesna .... 😉

emisekkk
16. kvě 2015

@janesafari třetí dítě jsem rodila 2 měsíce před mými 39 narozeninami. Porod naprosto v pohodě a těhu taky. 4tvrté mimi jsem potratila před půl rokem..., je mi 42 let. Už to asi nevyjde, už je mi moc let, ale těch 40 let nevidím v tom problém. Já si to užila nejvíc.

zo_ja
21. kvě 2015

@emisekkk Nezoufej, já znám dost i do ca 45... I 48 - ještě tak o generaci zpátky. Když jsi rodila v 39, tak to ani nebude takovej záhul jak kdyby po 15 letech. Přeju, ať přifrčí!

janesafari
autor
24. kvě 2015

Tak dcera mě zavirovala pc,a už zas konečně normálně funguju ...hurááá 😅
Tak za nějaké dva dny by měla dorazit MS,tak uvidíme....Ikdyž přidávají se další příznaky...14-denní bolest v podbřišku a bederky ustala,ale ted pro změnu píchání a občas křeč když si čupnu napravo v podbřišku a sem tam slabé nevolnosti a nechut k jídlu...Skoro 3 roky sem nepila kafé ( tak 1-2 slabé za týden,někdy ani to ne,spíš jen Caro),to mě zůstalo po těhu s Tobíkem....Tak ted si dám i 3 denně a do jídla se musím nutit...

Strana
z3