Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂
Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊
@janajens ovu testy ti navic řeknou, kdy se ovu chystá, reakce na lh hormon. Ale uz ti neřeknou, jestli proběhla nebo ne. Muze se klidne stat, ze neprobehne. A to pak umí potvrdit bazalni teplota. Pri vzestupu plati, ze proběhla, kdyby teploty byly podobne stale, tak neprobehla. Teplota je dobra pro potvrzeni toho, kdy probehla.
Ahoj holky,ja to mam nejaky divny. Vcera jsem od odpoledne prestala krvacet...tak doufam,ze vse bude o.k. a jsem uplne k.o. tak pekny den
@vjercik @katmir Holky, díky za reakce! Už jsem si o tom i něco početla na netu, takže to beru tak, že když se to léčí, je to v pohodě. Teď mě jen děsí, co by se dělo, kdybych náhodou otěhotněla dřív, než se to zaléčí...s praktickou budu výsledky řešit v půlce května, ale vzhledem k tomu, že už do telefonu řekla, že to bude chtít konzultaci s endokrinologem a sono, tak jsem se dnes rozhodla, že si tam vlastně už můžu rovnou zavolat - termín jsem dostala v půlce června. Tento měsíc je od revize druhý, kdy jsme se nechránili. Na jednu stranu bych si samozřejmě moc přála, aby to vyšlo, na druhou se bojím, aby to nebylo ohrožující, kdyby v tom dělala neplechu ta štítka 🙄 Někde jsem i četla, že endokrinolog může dát stopku snažení, dokud se hormony nedají do normálu, ale mně mudr. řekla, že funkci mám OK, jen ten zánět - slovy POČÍNAJÍCÍ zánět. Tak snad to není taková trága a jen si to moc beru...Dnes mi jede hlavou celý den, že jsem po revizi dodržela doporučené 4 měsíce a pak dostala zelenou a že je možné, že dostanu další stopku a to v podstatě jen proto, že jsem si sama na vlastní popud došla na krev se štítnicí, jinak by to nikdo neřešil a nikdo žádné testy nedělal. A to jsem při hledání informací narazila na mraky článků na téma, jak štítná žláza ovlivňuje neplodnost a případné potraty, pokud není léčena a pokud se na to přijde až v těhotenství, jak pak lékaři straší, co všechno to u dítěte může způsobit, ženou matky na různé testy a vyšetření a hrozí jim nuceným potratem. Nevím, nejsem lékař, ale pokud to má takový vliv, proč se takové základní vyšetření z krve prostě neudělá, když se zmíníte u gynekologa, že se chcete snažit a nebo teda alespoň po tom, co máte za sebou neúspěšné těhotenství? Mně se právě gynekolog zeptal, zda jsem se nezačala léčit se štítnou žlázou - já mu řekla, že ne, ale vlastně mi jí nikdo ani nevyšetřoval, takže jak bych se s ní mohla léčit, že? No a ta jeho otázka mi zněla v uších, až jsem si došla k praktické s požadavkem na testy...
@evikkk13 taky mi to s tim vysetrenim stitne zlazy vrta hlavou. Mne na to prisel muj ultra peclivy prakticky lekar, kdyz mi delal predoperacni vysetreni, mela jsem jen v krevnich testech jen nejakou pidi odchylku z normy a on me na zaklade toho hnal na endokrinologii, kde jsem se jen nahodou zminila o tom, ze se asi budu v dohledne dobe snazit o otehotneni, takze mi naordinovali 25 mg euthyroxu, ze pry za normalnich okolnosti by to nebylo treba, ale pro tehotenstvi ze je to lepsi. Ale byla proste obrovska nahoda, ze jsem to vubec zjistila.
@evikkk13 ahojki, jednou revize v 11t, stitna hlidana kazdy mesic od zjisteni. Takze nemela vliv a druha revize v 6tt a urcite taky nemela vliv.
Nechala jsem projit 1ms po revizi a druha ms snad neprijde, mam pozitivni test.
Hned jak carka.zesili, objednavam se ke.gyn a pak.hned I na endokrinologii.
Jinak min.tyden jsem mela preventivku, krev i sono a vse v poradku 🙂 zase si pokracuji ve svych 25mg euthyroxu.
Urcite se neboj, hormony se muzou v tehu jak rozhazet nebo I srovnat 🙂

@janajens jak pise llenka_li dneska 1 dpo, a je nejlepe testovat v den vynechani