icon

Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂

mirindad
8. srp 2016

Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊

bajuliss
27. říj 2016

@brambora28 tak co? Dorazila vcera, nebo dneska ms ? ...a jsem uplne napjataaaaa

europa00
27. říj 2016

@brambora28 hele to že jsem panicka nevyvracim..budes mit x blbych zkušenosti možna taky budes panická...já se tady taky neobouvám do všech co tad nemyslne lovi duchy jak smyslu zbavené...ikdyz mi to prijde uvalene a tomu rikam posedlost ale je to kazdeho vec...A POMOC OD DOKTORU??? nezlob se na me ale nemám s nima extra zkusenost a bohuzel ne jen z jednym...a do tebe jsem se za tvuj nazor neobouvala a nedelala z tebe debila..jen jsem myslela ze muj doktor snad za 40 let praxe nebde takovy trotl....a kecy ze jsem posedla snazenim tak to ses mimo..nejsem posedla snazenim se o decko...jsem jen total vystrasena z potratu nebo revize to je rozdil...a jestli to tohle prijde nepochopitelne...tak sorry..ctu tady denne tunu stupidnich prispevku, dotazu, od lovkyn duchu a taky se do nikoho neobouvám...teto problemy resim 9 měsícu a pokazde jsem myslela ze naposledy ze to byla nahoda..takze jsem faKT ZADNE KAPACITY NEHLEDALA...a na cystu se ptám proto že se obecne tvrdi ze cysta v deloze neexistuje nekdo píse ze ano ze ji mel někdo ze to je zcela vyjimecne....ano chytam se stebla travy a jsem vynervovana...ale mi trochu pomaha znat moznosti, hledat nebo resit..protoze jestli si mysls ze to za tebe bude delat kapacita tak gratuluji zes takovou nasla...protože za me doktori katastrofa...at uz potracis mavnou rukou co tam lezes když s tebe nevali kusy delohy...t uz ze ti po prvnim potratu nedaji pitomy duphaston jen pro jistotu...nee proc protoze prece potratit 2 x je furt nahoda ne?? takze proto..hledam resim jsem zoufala...tak sorryyy..bez se rozplyvat nad duchama a vzajemne si gratulovat k mimi duchum na testech...

brambora28
27. říj 2016

@europa00 Hele nevím, co tady řešíš duchy, a proč to spojuješ se mnou :D Sama jsem našla jednou slabou čárku, a sama jsem pak poznala, když jsem udělala druhej test, že to prostě nevyšlo, nikdy jsem tu nikomu k duchovi ani k neviditelné čárce negratulovala, takže jestli mě nazýváš lovkyní duchů, tak fakt omylem.. A neřekla jsem, že jsi posedlá snažením o děcko, protože jak jsem již zmiňovala, několikrát jsem od tebe četla, že ti stačí otřít se o trenky a jsi v tom, a vím, že máš problém to udržet.. Jsi osedlá tím všechno tady řešit, hledat na internetu a odsuzovat každou dobře míněnou radu, pro kterou si vlastně sama přijdeš, ale pak ji odsoudíš.. A nevím co máš namysli tím, že to za mě bude dělat kapacita nebo ne, ale kdybych byla ve tvojí situaci, tak bych se sakra snažila tu kapacitu najít, a nehledala bych naprosto neodborný rady tady nebo na internetu - navíc rady, kterým ty se stejně vždycky vysměješ nebo si je okecáš.. Jen říkám, že se v tom podle mě zbytečně plácáš, jeden den je to příspěvek O TOM JAK HOLKYYY ZVRAAAAT JSEM TĚHOTNÁ, druhej den NEEEE, NEJSEM, MÁM NÍZKÝ HCG JAK JE TO MOŽNÝ??? A třetí HOLKY, CO MÁM DĚLAT, ASI JE TO CYSTA! Ale na tyto otázky by ti měl odpovědět právě ten odborník - ať už tvůj gynekolog nebo kdokoliv jinej.. Fakt nerozumím tomu, co tady od těch holek chceš vlastně slyšet...

brambora28
27. říj 2016

@bajuliss Dnes ne, má to přijít zítra nebo v sobotu.. Ale prsa mi asi už prasknou, včera jsem je začala mít dokonce nějaký teplý :D

europa00
27. říj 2016

@brambora28 hele ty ses nejka chytlava..ja ani predtim nerypala do tebe...jen jsem rekla ze doktor snad neni debil...protoze by me to ani ve snu nenapadlo..a ted jsem te taky nenazvala lovkyni duchu..ale ze to tady vetsina resi a lovi a ikdyz na to mam taky svuj nazor tak se tomu nevysmivam a nepisu jim blby komenty k tomu ale proste chapu ze jsme uz proste zmagorene..ony aby byly snad po xxx letech tehotne a ja abych pa xte nepotratila..tot vse...a pokud vim zadnou radu ktera mi tady prisla jsem neshazovala...v čem vidís problém?? v komentech typu holky je tam ? muzu byt tehotna?, holky vidite taky carku..mam to dostat za tyden ale uz se tesuju??? v čem jsou me komenty mene posedlejsi když nerozumim tomu proc se mi tak sere telo...hledam tady mozna nesmyslne odpovedi mozna voditka stejne jako vsechny ostatni...taky jim pak pises..ze jsou vadne,,.ze maji počkat do menses a až pak se testovat a ne 8 dpo, 9 dop, 10 dop??? jak u blbych?? od toho jety tento web abysme to ze sebe vypsaly a mozna nas nejaka mini informace nebo zkusenost nekam navede, neco vyresi v necem pomuze...nebo taky ne...a reknu ti ze diky temto webum nachazim nektre voditka, ktrre pak konzultuji s tim doktorem jestli je to mozne nebo neni..atd...takze ano jsem posedla hledanim a resenim informaci..protoe nejistota a nevedeni me proste desi...neumim rict ale najak to dopadne ...ale v mch prispevcim nevidim o nic vice zoufalosti nez je tady bezne..uprimne...ale ja to chapu a neresim to, nevim proc ty...

mirindad
autor
27. říj 2016

Holkyyyy, hlavně se mi tady prosím nehádejte 🙂 vyměnit si názory, poradit si a podporovat se... to ANO! Rozhodně jsem pro, že když si někdo neví rady a někdo se snaží alespoň maličko mu pomoct, tak nevyvracet a vzít si z toho něco.... O toho tady ta diskuze je a je pro otázky, aby se jí dostala odpověď... Nikdo jiný než odborník vážně líp nepomůže, ale každá snaha se cení .. Někdy ta snaha o miminko může lézt už na mozek a je to zoufalství, ale rozhodně to nežeňme mezi nás, aby tu bylo zbytečné dusno 🙂

medulinek
27. říj 2016

@europa00 nevim,ze by cysta doputovala do delohy,ze by si ji vejcovody nasaly,na to je dost velka - vetsinou pres 2cm a to ti v deloze urco nevidel,navic cysta praska az v prubehu menzes nebo po ni. Nech to proste byt,pockej na menzes a uvidis,to vecny sledovani progesteronu (proc ti to vlastne furt delaji?) ti v nicem nepomuze.Hele ja jsem taky na nervy,na kontrolu jdu v pondeli,denne zkoumam bricho,jestli se aspon malicko nezvetsuje - jako ze ne,ale zase nejde vysilet uplne,nicemu to neprospeje. Jediny co muzem - je doufat.

medulinek
27. říj 2016

@brambora28 bramborko a co nám pro radost ten test udelat,vis jak potesi? vzdycky si rikam dari se jinym,tak proc by to u me tentokrat nemohlo byt v poradku? a ty prsa mas i soucasti pms nebo ne?

brambora28
27. říj 2016

@medulinek Hele test fakt nemá smysl, bolest prsou mam před MS, ale vždycky tak 2,max 4 dny, ted me zacaly bolet 7 dni před.. Ale neboj, zítra nebo v sobotu bude jasno 😉

europa00
27. říj 2016

@medulinek no to je prave to divne ani nevim jak cysty vznikajii..ale pry je nekolik druhu...a někdo psal že ji v deloze mel...na ultra byla proste dutinka...predpokladal ze je to tehu...ale testy mam uplne negativni...jo no progesteron mi sledfuji prave kvuli tomu potratu minulemu...po prvnim potrtu jsem totiz zacala krvacet vzdy tYden pred menses..a to je pry ukazatel ze ma zena mene progesteronu takze se radoby prokrvena deloha zcne odlupovat drive protoze ji nebrzdi ten progesteron... .-) ale prisel na to až 3 doktor, ktery rekl ze je to jasne .-)..a teprve pak mi doslo jak jsou ty hormony mocne...celou dobu jsem si myslela ze ty doporucovane pauzy po potratech jsou jenom kvuli zahojeni delohy atd..ale omyl..jsou hlavne kvuli hormonum a ty se projevi u kazde zeny jinak proto se gynekologove neumi dohodnout jestli staci 3 mesice nebo pul roku jeden mi rikal ne drive nez za rok...ale jak rikam je to individuální, protoze jsou i typ ktere otehotni mesic po kyretazi a donosi zdrave dite..ale je to s rizikem...proste medicina a lidske telo je silene .-)

alicie_k
27. říj 2016

@medulinek
@brambora28
Holky já jsem taky této slečně/paní párkrát zkoušela radit, ale pochopila jsem, že to je z mé strany asi zcela zbytečné a radši jsem toho nechala. Mám hodně zkušeností, pracuju v IVF centru, předtím na gynekologii, na por.sále, ale nebudu plýtvat energií když vidím, že o to v podstatě někdo nestojí.

medulinek
27. říj 2016

@brambora28 no to ja ani nemyslela hned,tak to se tesim,ja prave prsa nemivam,ale ono pri kosicku F se neni co divit 😀DDD

medulinek
27. říj 2016

@europa00 ja spinila tyden i 10 dni pred menzes a hormonalni profil v cajku,ono nic neni 100%,podivej,resi se vyska sliznice a ze kjdyz neni dost vysoka,ze se vajucho neuhnizdi a doktor v car,kdyz jsem se ho ptala na mou mi opacil,ze ve vejcovodu neni zadna a taky se tam zahnizdi.

medulinek
27. říj 2016

@alicie_k Ali,muzu se zeptat,kolik jsi zazila nejvic potratu u jedne pacientky? Mam znamou,ktera jich mela 16 a prijfde mi to naprosto sileny. Obdivuju ji,ze dokazala najit vzdycky tu odvahu jit do toho znova

brambora28
27. říj 2016

@medulinek Ježíši to musí byt šíleně silna zenska! A jak to dopadlo..? Má miminko?

brambora28
27. říj 2016

@medulinek No ja mam A-B, takže ja to poznám az az.. Vždycky mi to leze z podprdy 😀

medulinek
27. říj 2016

@brambora28 má holčičku 🙂 když už měli zažádáno o adopci 🙂

medulinek
27. říj 2016

@brambora28 nj jsem holka krev mlíko a spousta sadla

brambora28
27. říj 2016

@medulinek Toho mám taky spoustu ale prsa ne 😀

alicie_k
27. říj 2016

@medulinek Tak to je opravdu už hodně!! Tolik jsem ještě neslyšela... Nejvíc myslím kolem 8, ale někdo třeba nepočítá biochemická těhotenství (jako třeba moje gynekoložka) a někdo ano. Já měla jednu anembryomolu a dvě biochemická a moje gyn. nad těmi dvěmi mávla rukou...

medulinek
27. říj 2016

@brambora28 klidne se podelim i o prsa 🙂 no skoro 30 kilo jsem nabrala po prednisonu,tak doufam,ze tentokrat uz to s prckem zvladnem a pak to pujde dolu

medulinek
27. říj 2016

@alicie_k taky se mi stalo,ze biochemko rikala,ze se nepocita,mozna tim,jak nestihne v ty deloze nadelat zadny zmeny? Muzu se zeptat v jakem CARu jsi delala? Treba jsi mi brala krev 😀 nekdy to tam mjsi byt na levacku co?

alicie_k
27. říj 2016

@medulinek No koukala jsem, že jsi z Prahy, takže asi spíš ne 😉
Ta práce tam je fajn, jsem tam už víc jak tři roky. Ale jako každá práce s lidmi je to někdy náročné. Jsme většinou první, na kom si páry ventilují své neúspěchy, často jsou to nervy a musíme to samozřejmě chápat. No ale všechno má své meze. Když tu někdy ty příběhy z CARů čtu, jak ženy obviňují embryology nebo lékaře, že se něco "schválně" nepodařilo, abychom z nich vytáhli peníze a museli jít na to víckrát, to je mi smutno. Nikdo nikdy nemá zájem aby lidi byli nešťastní, nikdy by nikdo nezavedl schválně prázdný katetr bez embrya. Je to i té procentuální úspěšnosti těch center a nikdo by si ji záměrně nechtěl takto snižovat. Nechci tady veřejně psát, kde pracuji, můžu ti to klidně napsat do SZ 😉

medulinek
27. říj 2016

@alicie_k tak to je skoda 🙂 ja si rikam,ze mozna proto nas z CARu tak rychle predavaji na obyc gyndu,aby u tech neuspechu nemuseli byt - ale je to samozrejme nadsazka. Sama si myslim,ze cesky IVF centra ziji asi spis z penez od cizincu,ne? Chodila jsem do Gestu a tam bylo hodne teda znat jestli jsi ceska,ktera jde na zakrok na pojistovnu nebo cizinec,ktery plati cash,stejny problem tam ma i kamaradka. Pak jsem presla do Gynemu a to je neco uplne jineho,ale to je proste o lidech. Ale ze by me napadlo,ze mi treba zavedou spatny katetr,to teda ne,ale chapu asi i ty nestasny lidi,je jednodussi to svest na nekoho ciziho. Osobne bych byla taky radsi,kdyby byl problem u manzela nez u me - na nekoho to svest 🙂

alicie_k
27. říj 2016

@medulinek Asi obecně je jasné, že je lepší, když vám někdo za něco zaplatí hned tzv. na dřevo a nemusíte se bát, že by náhodou pojišťovna za něco nezaplatila. A to jsem zažila, pozdrželi nám potom kvůli tomu i výplaty. Ale ono je to i tom, že v zahraničí nejsou dovoleny některé metody, darování nebo třeba náhradní mateřství.
Nemůžu říct, že bychom se k cizincům chovali jinak, to spíš oni sami mívají pocit, že když si to platí, můžou si dovolit vše. A nemusíme chodit ani daleko, stačí jen na Slovensko. Hodně Slovenek jsou takové arogantní bohaté paničky, které si myslí, že jsou někdo. Ale taky jsem znala jiné, které byly milionové a prožívali jsme to s nimi. Já osobně rozdíly nedělám a chápu že v dnešní době lidi nemají peníze a je to byznys. Ale ony ty pojišťovny hradí tak očesaný základ, že to pak šplhá s každou lepší metodou...
No asi jsem se rozepsala až moc 🙂

medulinek
27. říj 2016

@alicie_k ak ono hlavne proti cizine je to tu mnohem levnejsi a navic stejne ne-li vic kvalitni ze jo? Zase lepsi,kdyz sem jezdi zensky pro deti nez polky na potraty.Ne ze bych byla magor proti potratum,ale preci jen to oplodneni je veselejsi byznys 🙂

europa00
27. říj 2016

@medulinek ano přesne tak..s tou sliznicí mas pravdu...ale u mimodel myslim ten plod vetšinou odejde a roste treba jen vaček nebo se nevyvyji...ale to je jedno..a mi prave řikal že to špinení je ruzne že jedna začne krvacet přiklad když ma progesteron 10, a druha treba až když 5 atd..že to není tak jednoznacne že u kazdeho je to jiak kolik toho hormonu mas v sobe a kdy se ti zacne spoustet krev...proto jsou ty normy celkem siroke...tkže každa jsme jina, kazda reagueme na všechno jinak..ale co se progesterou tyce musis ho mit v nejak hladine pro přimuti plodu...navíc progesteron nezpusobuje rust sliznice ta rostev prvni fazi cyklu... treba pokud mas hodnotu cca pod 29 nmol je to neslucitelne se zivotem vajíčkaa..takže tam zanikne ikdyz je oplonené...norma pro zdrav udrzeni je kolem 80 nmol..nizší jsou uz celkem nejiste ale udrzet se muze...

alicie_k
27. říj 2016

@medulinek Levnější a mnohem víc metod, takže vyšší šance na úspěch, kdo by tohoto nevyužil že 🙂
Já už se ale popravdě nedivím ani těm Polkám, to je taky hrozné, co se tam děje. Trochu jsem o tom teď četla a nevěřila jsem, co je možné.

bibianne
27. říj 2016

@markethy235 @brambora28 kdyz ja tooo,su zvedavaaa,noo 😀 to je napinavy jak knizka...a tam ctu vzdycky konec sbych se uklidnila a pak ctu dal,ale takhle vy na me? Musim cekat a doufat a doufat .......a porad doufat,ze tady budou dalsi dve krasny tehulky..udelejte to pro nas..vudyt riskujete moje zdravi,nooo ☹ 😉 😀

brambora28
27. říj 2016

@bibianne Jsi moc hodná :-*

Strana