Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂
Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊
@brambora28
@evikkk13
@jade85 mně paní doktorka navrhovala nemocenskou už před Vánocemi...říkala, nemůžu Vám to nařídit, ale DOST bych Vám to doporučovala. Tak jsme se domluvily, že uvidíme toho 6.1. a domluvíme se, co a jak dál. Ale ač mám stresy v práci, tak se mi nechce na nemocenskou, jedině do konce 1.trim, aby bylo mimi v klidu, ale mám teď novou mzdu, takže by se mi krásně odkládalo třeba 10-15 tis. z každé výplaty jako rezerva na mizernej rodičák a z platu se bude vypočítávat mateřská.....ale hlavně, myslím si, že jsem v pohodě, nic mě nebolí, zle je mi jen semo tamo a asi bych doma zbláznila......vy ne?
@llenka_li No hele...já bych asi počkala teda do toho pátku, 2 dny už dáš a pokud v pátek primář neřekne: jde se na kyretáž nebo něco kloudnýho, tak bych asi jela do toho Rakovníka. No zřejmě v pátek nic neuvidí, ale mně dal minule primář vybrat, jakou variantu chci zvolit, zda risknout kyretáž a nebo čekat, až se to objeví. Vím přesně, jak Ti je...na psychiku je to skutečně záhul a chvíli to pak potrvá, než se duše zahojí 😔
@bibianne A důvod proč Ti to doktorka doporučovala? Já bych taky nechtěla být na PN, kdyby to nebylo nutné a skoro si i myslím, že můj doktor patří k těm, který PN v těhotenství zrovna nerozdává. Razí názor, že těhotenství není nemoc 🙂 Takže za mě, pokud bych musela pro zdraví, tak ano. Ale "jen" proto, že dělám pod tlakem a ve stresu, to zapotřebí nemám. Chápu to u žen, které dělají třeba dvanáctky (i když já mám v týdnu 2 a myslím, že to se dá), noční, tahají břemena, nemají v práci třeba teplo, světlo nebo základní hygienické zázemí...a taky to chápu, když někdo zvrací, kudy chodí. Těch nevolností se děsím dost, že bych měla jednání a najednou pardoooon, já musim 😅😅 No to je děsná představa.
@bibianne No já bych se právě asi taky doma zbláznila.. Proto říkám, být doma max ty 3-4 měsíce, to bych si vybrala dovolenou, pak chvilku neschopenka, a pak mateřská.. Ale celý těhotenství bych asi nedala...
@brambora28 jj, klidně taky tak, jestli mě tu budou moc štvát, tak se nebudu trápit zbytečně. Ale tak ty 3-4 měsíce předem se mi zdá akorát 🙂
@bibianne Ja bych byla doma hned. Pres vanoce jsem si to uzivala, spanek, jidlo, cviceni, prochazky, zadny stres 🙂 Ale na PN samozrejme nechci, potrebujeme ty penizky, preci jen svatba, barak a veci na mimco zadarmo nejsou, o rezerve na rodicak ani nemluvim 🙂 Navic nechci se omezovat vychazkami a mozna by mi driv nebo pozdeji doma hrabat zacalo...Ale pred materskou si urcite budu vybirat dovcu, mozna i tak, abych po svatbe uz do prace nemusela, to bylo fajn 🙂
@bibianne fakt jen kvuli revizi?mne to nenabidli ani po trech revizich,na PN jsem sla az nekdy po prvnim trimu,kdyz to bylo nutne kvuli lezeni,ale stejne do prace delam,dohodla jsem se,ze jim proste budu delat z domu,takze dodrzuju narizeni lezet a zaroven mi nehrabe a zaplatbuh za penize z prace,protoze nemocenska za listopad mi furt nedosla.
@jade85 já si to taky maximálně užívala a první pracovní den byl za trest, protože jsem se díky těm únavám teď naučila vstávat ne v 6, ale třeba v 9-10hodin...pak snídaně v leže na pohovce, pak procházka, vaření, nákupy, pohodička, hezký filmy....no stress ...krásný....ale čeho je moc, to se omrzí...
To tu vazne neni nikdo kdo ma menstruacni cyklus 22dni ? Potrebuji aby mi nektera z vas poradila kdy mate ovu ?
@bibianne haha, presne jsi popsala moje vanoce a navrat do prace 🙂 ale asi mas pravdu, ze by se to driv nebo pozdeji omrzelo. Jako jestli mi bude nejak vic blbe, nebo pokud po me bude doktor chtit, abych lezela, tak to proste oznamim v praci a myslim, ze me v pohode nechaj delat z home officu...
@jade85 já si po pravdě nejsem vůbec jistá, jak moje nadřízená zareaguje...je dobrá herečka...teda si myslí, že je dobrá :D....bude hrát, že je to skvělá zpráva a pak mi začne házet klacky pod nohy...ale třeba se pletu, kdoví...každopádně, pokud mi dr řekne, buď doma aspoň do konce 1.trim, tak jdu na PN na ty tři týdny...nebo se domluvíme a budu mít home office...nemám problém dělat z domu..., ale tentokrát už nebudu riskovat.
@bibianne jeeeeeeee, tak to ti budu držet moc moc pěsti!!! Ať je to vše v pořádku 🙂
Já? Já k 27.12. rozvázala pracovní poměr, momentálně to vypadá na jinou práci, pokud se pro jinou firmu rozhodnu. Ovu se blíží, tak snad se nějaký ten sex povede... Ale nevím noooo... Už bych chtěla, aby to vyšlo...
@bibianne jako říkám si, že je dobře, že jsem utekla... šéfovi totiž načisto už asi hráblo... Prosím tebe, v teorii bych nikoho nenahrazovala, spíš naopak, měla bych vytvořit účetní tým a zavést postupy a tak 🙂 Tak přemýšlím, zda do toho jít. Od toho blba mám totiž pocit, že nic už neumím ☹
@simi1510 nenech se jedním blbcem zlomit, kdybys byla neschopná, tak by ti toho toliknenakládali... ;) To by asi nebylo špatný..záleží, jestli jsi spíš "tvůrčí" typ a chceš si utvořit svůj tým schopných lidí sama a všechno si od začátku nastavit nebo radši přijít do hotového a jen se seznámit s firmami, které bys měla na starost...
@bibianne tady je to jedna firma, defakto dvě, že založili k sobě ještě odnož, tu jednu jim ale dělá externí účetní a druhé bych měla pod sebou. A právě pro mě lepší viď, dělat komplet zase firmu... Klientské účetnictví už ne.
A pro mě možná i další výhoda, že bych nenahrazovala nikoho a nikdo by mě s ničím nesrovnával. A pánovi se hrozně líbí moje praxe 🙂
A rád by někoho, kdo to tam dá do kupy, aby bylo méně starostí a problémů 🙂
Snad by to mohlo být trošku pohodlnější než být někde a vyloženě se zase stresovat :-/
@llenka_li ach jo, to jsou zpravy na nic 😖 pokud mas moznost jet ke znamemu, asi bych nevahala a jela, preci jen se bude o tebe diky tomu i lepe starat. Myslim na tebe a drzim palce.
@saja13 jak uz tu bylo psano, kazda jsme original a i kdyz bychom kazda mela cyklus stejny, tezko budeme mit stejne i ovu. Pokud si nejsi uplne jista, kdy presne mas ovu, udelala bych si jeden mesic testy v dobe, kdy ji ty osobne predpokladas. Ja treba na sobe ovu poznam, ale prvni mesic jsem si testy pro jistotu delala (cca tyden, to se da) a opravdu to tak bylo. A podivej, ovu vim kdy mam i ji na sobe poznam a stejne tehotna nejsem...
@llenka_li Jo, to chápu, člověk si to v hlavě nemůže srovnat, když mu každý doktor řekne něco jiného. Já osobně být na Tvém místě, vyčkala bych teda ještě do toho pátku, to bude velká vizita s primářem a pokud zase stoupne malinko a nebo začne i klesat, tak bych řekla, že chci zkusit tu kyretáž s punkcí a dala souhlas i s laparkou, kdyby jako jo se to nezdálo, ale dopředu se s nimi pobav o tom, aby nešmikali, když nebudou vědět. Držím moc palce a když jsi chytla volný nadstandard, tak si prostě "v klidu" polež u telky. Náš pokoj byl jak průchoďák, vždyť víš, bylas tam taky.
@markethy235 A jak dlouho se vlastně snažíš? Já na sobě nepoznám ani MS, natož ovulaci (občas MS vím, že dorazí podle toho, že mi vyleze nějakej pupínek). Ale při MS většinou ani nevím, že ji mám - občas tak 1 den z toho cyklu mě trochu bolí břicho. Asi taky vyzkouším ty testy 🙂

@llenka_li Tak držím moc palce, at už hlavně víš na čem jsi a co a jak dál.