icon

Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂

mirindad
8. srp 2016

Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊

isisa
4. led 2017

@dyslovka ja si to precetla zlati 😂👌🏼 i kdyz ses oznacila sama 😂😂 s takovou to pujde raz dva vid a budes v tom taky litat😂😂😂

medulinek
4. led 2017

@evikkk13 ja to mam dobry,ze krome pondelka delam z domu,akorat na gyndu chodim jen v pondeli,takze po prvnim trimestru to slo v praci ven,ale oba sefove vedeli,ze se snazime,takze jsou v pohode a jeste mi vzdy popreji,at je vse vporadku

jade85
4. led 2017

@medulinek ja jsem docela zvedava, jak to sefka prijme, mame ted takove lehce napjate vztahy, protoze jsem si dovolila ji kritizovat, takze ted mam neustale na taliri kazdou chybu, kterou nahodou udelam ja. Nicmene prace mame hodne a odchazela bych na materskou zrovna v nejvetsim ficaku 🙂 takze asi nadsena nebude (narozdil ode me). O snazeni nic nevi (ono taky o tom nasem mesicnim "snazeni" nebyl moc prostor vubec informovat, i kdybych chtela) 🙂

bibianne
4. led 2017

@jade85 mám to hodně podobně...s mojí nadřízenou, která je teda o rok mladší a úplně na palici, nemáme už úplně nejlepší vztahy, takže to o mém těhu ví jen dvě kolegyně a kolega, ale šéfové se mi nic říkat nechce. Jsem teď nově na její pozici a tak nechci vzbuzovat hned emoce...

jade85
4. led 2017

@bibianne tak to mame vazne podobne, kolega a kolegy, ktere povazuju i za pratele, o tom vi, ale vedeni ani tuk 🙂 Chtela jsem to rict na meetingu zitra, ale po dojmech z dnesni kontroly radsi jeste pockam...

jade85
4. led 2017

*kolegyne

evikkk13
4. led 2017

@jade85 @bibianne Já jsem po svatbě zaznamenala poznámky kolegů, že jistě brzy...Ale jinak nikdo nic nevěděl, dokud jsem neskončila na 3 týdny na PN a v nemocnici (jááá, já která nikdy neměla PN a i s chřipkou chodím do práce, když je třeba). I pak se mi podařilo u většiny lidí udržet nevědomost a svěřila jsem se jen 2 kolegyním, kterým můžu věřit, jsou to spíš kamarádky. Se šéfkou jsem hodně hodně váhala, zda jí mám říct pravý důvod hospitalizace, když se vyptávala, jak na tom jsem a kdy se vrátím, a pak jsem zjistila od kolegyně kamarádky, že šéfka stejně pojala podezření. Tak jsem si řekla, že lepší, než okolo sebe kroužit a naťukávat, zda jsem či nejsem a kdy odejdu a zda to nebude rizikové, že jí to prostě řeknu a ať si s tou informací naloží, jak chce. Neuměla jsem si moc představit, až jí půjdu oznámit těhotenství, byla jsem přesvědčená o tom, že z toho radost mít nebude, protože nemá nikoho "vychovaného" na mojí pozici a trochu jí to zbourá plány a stále jsem uvažovala, jestli nemám alespoň naznačit, aby s tou situací mohla začít kalkulovat. Moc pochopení jsem nečekala, je jí 43 a nemá děti ani partnera. Každopádně jsem jí to nakonec řekla, takže velké tabu je pryč a myslím, že musí počítat s tím, že dříve nebo později se tak stane (DOUFÁM!). A pokud mě kvůli tomu bude chtít "zaříznout", tak to pro mě bude znamení, že to je člověk, pod kterým pracovat nechci a půjdu prostě dál. Projevila lítost nad mou situací, že je přeci také ženská a myslím, že pak i ocenila, že jsem naskočila brzy do práce a hned začla na 100% fungovat, protože se bála, abych nebyla ještě delší dobu doma. Ale ujišťovala se, zda není ještě nějaká možnost, že to bude v pořádku 😅

brambora28
4. led 2017

Moje kolegyně i šéfová ví, že chceme miminko.. Tím, jak je to tu nahovno, uzavřenej kruh a šílenej kolotoč ze kterýho se nedá vystoupit, tak jsem se někdy v září nebo říjnu sesypala a začala jsem brečet.. no a šéfová říká, jestli náhodou nejsem těhotná :D Tak říkám, že kéž by.. Takže ona ví, že se snažíme.. A teď se ptala kolegyně, jestli nemáme nějakej problém (jednou jsem odcházela z práce o 2 hodiny dřív, přitom kolegyně je tu každej den o 2h mín než by měla :D), a že mi furt něco je (občas průjem nebo nějaká viróza).. A že kdybychom měli problém, že nám doporučí jednoho odborníka.. To je zase od ní hezký, že se zajímá, a chce mi pomoct, jen mě nasralo, že zrovna jeden den, kdy odejdu dřív (přitom mám několik hodin přesčasů), tak to zrovna řeší.. Každopádně až zjistím, jak na tom jsem, tak chci odejít co nejdřív to půjde.. Máme kancelář bez oken - bez světla, vzduchu.. A je to tu fakt na palicu, a navíc je to tu fakt never ending story a já to tu úplně nesnáším! Ale zase nemůžeme být bez peněz že...

evikkk13
4. led 2017

@brambora28 Já mám v týmu taky jednu snažilku, podřízenou a vím to, netají se tím od začátku. Přesčasů mám taky dost, ale prostě odejít z provozu většinou fakt nemůžu, dokud ho za mě nezabezpečí někdo jinej, takže z počátku těhotenství mám docela strach. Minule jsem právě ráno přišla do práce a volala na gyndu, kdy můžu přijít, že mám pozitivní TT a špinim a chtěla jsem se hned domlouvat nějaký termín dle kalendáře, kdy můžu - ráno nebo v obědové pauze nebo nevím a až když mi řekla sestra, ať jedu do nemocnice, tak ve mně docela hrklo a uvědomila jsem si, jak jsem tou prací tady už zmagořená. Že přeci to zdraví je nejdůležitější! Jakože chceš si říct doktorovi o PN nebo chceš dát výpověď?

jade85
4. led 2017

Ja jsem ted mozna trochu upadla v podezreni kvuli tomu zasnoubeni, vsichni se ptaji, jestli svatba do roka a do dne a kdyz reknu, ze zacatkem kvetna, tak celkem koukaj 🙂 Na druhou stranu jsem se vzdycky tvarila jakoze deti fuj a nechci (coz byla dlouho pravda a zmenilo se to u me v podstate ze dne na den), takze to mi trosku kreje zada 🙂

brambora28
4. led 2017

@evikkk13 Jojo, je důležitý si určit ty priority.. Já výpověď určitě ne.. Šla bych na PN, a myslím, že doktorovi by stačilo říct, že pracuju v místnosti bez oken a bez možnosti větrání, a navíc s autistickými dětmi, kde je taky určité riziko, aby mi někdo něco neudělal... Ale uvidím, jak dopadnu teď, a musíme se o tom pobavit s manželem.. Každopádně vím jistojistě, že do 8. měsíce tu nebudu... Vidím to max do 5, pak chci normálně žít.. Jo, kdybych měla práci, která mě baví a naplňuje, je to jiný, ale bohužel.. :-/

evikkk13
4. led 2017

@jade85 Děti ještě nechci jsem se také tvářila vždycky, ale také jsem vždycky dodávala, že manžel by býval klidně už dávno..no a taky to prostě nějak přišlo samo, jinak bych do toho asi nešla 🙂

evikkk13
4. led 2017

@brambora28 Jasně, to chápu. Já mám prostředí moc hezké, ale práci dost stresující a největší problém je to, že si za sebe musím vždy sehnat záskok, když něco a nejen za sebe, ale i za své podřízené, když marodí nebo mají dovolenou. A dnes ráno jak jsem četla to s vínem, tak to mám stejné 🙂 Dost často si dáme sklenku dvě k večeři,v létě hodně grilovačky, scházíme se často s přáteli a vaříme si vzájemně večeře a ochutnáváme nová dobrá vína...když jsem v listopadu zjistila těhotenství, jedna z prvních věcí mě napadla, že je to v háji, protože celý prosinec jsou samé firemní párty, Vánoční večírky, třídní sraz a že mně fakt nikdo nesežere, že nepiju, protože jakákoliv výmluva 😅 Nooo, v případném těhotenství bude asi náročné ty 3M utajit. A taky piju dost kafe, snažím se to teď omezit, ale dřív klidně 4-5 denně.

gry
4. led 2017

Tak holky,co myslite? Ovu a tehu test..jsem 21DC. Delala jsem ted odpolko.

jade85
4. led 2017

@gry wau, mne se zda, ze na tom tehu vidim druhou carku! 😲

llenka_li
4. led 2017

@gry taky vidím 🙂

gry
4. led 2017

@jade85 no,nechci zakriknout. Zkusim zitra 😉 hlavne jsem dnes byla na rehabilitaci a byla jsem i na interfefencnich proudech,tak snad to nevadi.

gry
4. led 2017

@llenka_li snad vse dobre dopadne. U tebe nejake nove zpravy?

jade85
4. led 2017

@gry Zkus zitra hned rano a dej vedet. Drzim palce! 😉

evikkk13
4. led 2017

Tak já jsem si teď volala na gyndu, zda mi sestra poví, jak dopadla poslední kontrolní porevizní krev hcg z minulého týdne, tak prý už je úúúplně negativní. A v únoru mám mít každoroční prevenci, tak jsem se rovnou objednala a trochu jsme si nebyly jisté termínem, abych neměla MS, když mám teď tu první a nevím, jak přijde další, ale shodly jsme se, že určitě přijde tak, jak by měla, tak uvidíme 😅 Jdu 14.2. na Valentýna.

brambora28
4. led 2017

@gry Je tam, mnohem výraznější, než jsem měla já!

@evikkk13 Jojo, kávu mám taky ráda :D Na mě teda nemá žádnej povzbuzující účinek, ale dělala jsem si každý ráno do termo hrnku s sebou do práce.. Teď teda nemám takovou potřebu, ale říkala jsem si, že si třeba 2 týdně dám 🙂

llenka_li
4. led 2017

Ja dnes hcg 730. Takze 470,570,680,730. Nikde to nemůžou najít s nechtějí me otvírat, ze to nenajdou. Chtějí počkat do patku, udelat kyretaz s punkci Douglassova prostoru, ale ani to jim neřekne v kterém vejcovodu tehu je a neradi by brali oba. Takze asi proto vyčkávají. Ale co uvidi v patek, na 1000 uz stejne nevylezeme. Psala jsem známému, dela primáře v Rakovnické nemocnici a on rikal, ze nevi, na co čekají a at se nechám převézt k němu a ze mi kyretaz udělá hned zitra. Nabízel mi i druhou možnost, udelat kyretaz a použit na vejcovody metotrexat, ale na to jsem neslysela míč dobre recenze.
Dr. rekla, ze počkají do patku, ze se to treba jeste vzpamatuje, ale do papíru napsala 100% neprosperujici. Tak si myslim, ze na me dnes jen nemají čas. Na druhou stranu si rikam, ze kdybych tak blbe nedělala ovu testy, nic bych nezjistila a az pristi tyden bych řešila, ze nepřišla MS. Žák vubec nevim co.

brambora28
4. led 2017

@llenka_li Hele, buď ráda, že jsi pod dohledem.. I když to čekání musí být teda hodně stresující, a nevidím v tom absolutně žádnej smysl.. Ale je o fakt zvláštní, že se nedá zjistit, kde to je... No a nepojedeš k tomu známému..?

evikkk13
4. led 2017

@llenka_li Achjo, to je ten konzervativní přístup naší nemocnice. Chápu, že to chtějí najít a na vejcovody bych si zatím vůbec nenechala sahat, ale do kyretáže bych asi šla s punkcí, jako to dělali mě. Pokud by se jim něco nezdálo už při kyretáži a viděli tekutinu u vejcovodu, tak ok....ale jinak bych šla do kyretáže a čekala, zda hcg pak klesne. Mně taky nic nenašli, nechtělo se jim do toho, aby nemusely být kdyžtak operace dvě a upřímně, mně také ne. Ale teď zpětně když vím, že kyretáž to vyřešila, bývala bych na ní šla možná dřív a riskla to. Kdo Tě dnes vyšetřoval? Mně spíš přijde, jestli nečekají na pátek, aby to rozsekl primář...

llenka_li
4. led 2017

@evikkk13 hlavne, ze do leta byl primář muj ošetřující lékař a zrovna v lete jsem přešla k jinému 🙈 ten známy je primář taky, tak proto zvažuju ten prevoz. Mam strach, aby mi zbytecne nevzali vejcovody.

Co myslíš, ze by rozsekaval? Přece uvidi stejne prd..uz to čekání nemuzu vydržet.

medulinek
4. led 2017

@llenka_li ja bych si teda vyzadala kyretaz,pokud po ni spadne hcg rapidne je jasne,ze bylo v deloze,jako to bylo u me,pokud ne,muzou cekat jestli se nekde objevi,sle tohle mi prijde nejjednodussi,nechala bych se prevezt,je blbost nejdriv probrat vejcovody a az pak zjistit,ze to v nich nebylo

llenka_li
4. led 2017

@brambora28 vubec nevim, co mam delat. Uz jsem tak psychicky rozsekana, ze mi nejde ani myslet a delat nějaka rozhodnuti a vsichni říkají, rozhodni se jak chces. Copak ja vím, co chci. Chci zdravý miminko, ne resit tohle 😥

Stejne to nenajdou ani v patek, kdyz to dneska vylezlo uz jen o 50, tak se to zastavuje, takze v patek to bude dalsi 50 nebo uz to treba bude klesat...a stejne nic neuvidí. Mohli udelat alespon tu kyretaz a ne mi říkat treba se to zmatori, kdyz vi, ze je to nesmysl.

Člověk dokud tohle nezažije, fakt nepochopí, co to pro ženskou je..ani ja bych nečekala, ze to takhle spatne ponesu. A to uz deti mam.

llenka_li
4. led 2017

@medulinek taky mi to prijde na hlavu....navíc mam pocit, ze to mimodelozni bude, proto bych byla nerada, aby mi napichli ten prostor, zjistili, ze jo a vzali oba vejcovody, protoze nebudou vedet, který to je.

Ten známy psal, ze oba se neberou, ale dr tady rikala, ze by mi neradi brali oba vejcovody.

llenka_li
4. led 2017

@gry vsechno spatne...čím dal horší zprávy.

medulinek
4. led 2017

@llenka_li ja myslim,ze pokud bude uchycene nekde na kraji,tak ho uvidi,blbost brat oba,ale kdyby mi takhle "vyhrozovali" sla bych jinam

Strana