Test Covid škola. Je právně v pořádku, když s tím nesouhlasím?
Ahoj, pokud to není zákonem dané je právně v pořádku nechat testovat dítě před vstupem do školy, když s tím jako rodič nesouhlasím?
@alcar Hele hledala jsem, ale informace o tom žádné, dnes jsem se ptala i ve škole jestli něco náhodou nevědí a ani oni neví a mají z toho hlavu v smutku, protože to je specka (kam už teď chodí všichni) a vůbec netuší jak to tam pak má být a nikdo jim nic neřekne, prý čekají na nový tweet od Plagáta 😵😂
Proc nejsou ty supne ZS v planech?Protoze to je povinna skolni dochazka a neslo by s nesouhlasicimi ty deti vykazovat a nevpoustet,tak si mysli,ze se bude radeji poustet vse kolem a na ty zakladky dojde rada az uplne naposledy...
Už asi před týdnem jsem někde četla, že by se měly testovat prvňáci, druháci i školky. Ono by to jinak ani nedávalo smysl. Proč někteří jo a jiní ne, přitom nejrizikovější jsou školky, kde jsou bez roušek. Ale jak to nakonec bude doopravdy, to je otázka. Hlavně aby to otevřeli.
@alcar Já jsem psala, že jsi socka? Psala jsem, že pracující rodiče, jsou často v situaci, kdy prostě dávají do školky a školy děti s rýmou a kašlem a s tím, že to přece nic není. Tvoje děti se taky nějak zázračně vyzdravily, v minulosti jsi psala, že jsou dost nemocní, když se jednalo o navyšování rodičovského příspěvku a bylo potřeba si prodloužit rodičák, aby na to vzniknul nárok. Prostě mi přijde férovější napsat, že si to nemůžu dovolit, než vymýšlet zástupné důvody. Takových rodin je plno, tak nechápu, co máš z problém.
@gramar Já našla nějaký draft manuálu na testování a tam píšou všichni, kteří jsou ve škole. http://www.pedagogicke.info/2021/02/msmt-manual...
@hojda ja to nevztahuju na sebe, vsak ty jsi to taky psala vseobecne ke vsem, ale je to hloupy nazor. Ano, v minulosti (to uz bude asi tak dva roky zpet 😃, kdy jsem o tom asi nekde psala... jsi genius, ze si pamatujes, kde co pisu, ale u tebe me to neprekvapuje 😂🤦♀️) byvali kluci nemocni, ale od lonskeho unora nemeli ani rymu. Ja uz 7 mesicu pracuji. 😉 Ne, moje deti uz nemocne nebyvaji. Asi z toho vyrostly. 🤷♀️
@alcar ona ti neuveri,neumi pracovat s casem,nechape ani pojem vyvoje zdravotniho stavu v case,ziskani imunity,bude popotahovat,to uz zname,tak si na to dej pozor 💃
@marulu prosim te,skolkove deti jsou nerealne ty si ten samoodber neudelaji,takze se zase pekne uklidnime a urcite rodice by je sezrali dvojnasob,nelibi se to ani rodicum deti ve skolach...
@marcicek84 ty se uklidni 😀, i skolkove děti se dají nějak vymyslet, mohou udělat odběr rodiče ráno doma nebo ve školce. A bylo by to více než rozumné, já mám ve svém okolí spoustu rodin, kam přitáhly covid skolkove děti, takže úvaha to je zcela logická. Většina rodičů by neřvala, neboj.
@marulu ja v klidu jsem,protoze ty blaboly,ktere tady pises jsou jen v rovine nejakeho tveho zbozneho prani a vubec to neni na stole...a neboj rodice by se ozvali 😉
Když se tady tak intensivně řeší testování žáků, tak na zdi MK byla dnes jedna KZ, která mě rozsekala, bohužel už nevím, která maminka to sdílela ale bylo to asi takhle: "že její máma učitelka pořád tvrdí," že "podle zkušeností si žáci provádějí odběry z přední části nosu sami několikrát denně a to odjakživa." 😀
@alcar To není názor, to je realita, zeptej se kterékoliv učitelky ve školce, jak jim tam posílají nemocné děti, třeba tak, že tam dítě dovede kamarádka, aby jí ho nemohli vrátit. Část rodičů dává do školek nemocné děti, zeptej se Marci, ta by o tom mohla mít přednášky, co dělá rýma s její dcerou.
@jelenice_zavodnice 😂přesně a ve školce jsou na to úplní odborníci, někteří se dokonce snaží zpracovat odebraný vzorek interně🙂.
@marcicek84 jako máš pravdu, že bych za to byla ráda, protože školky jsou fakt dost rizikové. Ale neboj, z mé hlavy to není, fakt jsem to někde četla nebo slyšela v nějakém rozhovoru, bohužel si nevzpomínám kde. Ale vzhledem k tomu, že si naše vláda stejně dělá co chce, tak jaka bude realita, je samozřejmě otázka.
@hojda proc se staras o osobni veci druhych a jeste ti to prijde normalni?🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@marulu ty bys rada byla,ale byla bys v mensine,u rodicu v nasi skolce uz neprosly ani rousky,ktere chteli zavest,takze tim padem testovani je uplne scifi,jak jsem psala tohle neni a ani nikdy nebylo na stole,ze to rekl jeden silenec v TV jeste neznamena,ze se o tom vubec uvazovalo...
@alcar ona mi z dcery dela hypochodra,kdyz se docetla,ze mela v zari virozu a od te doby ji nic nebylo,ted je unor,takze nevim o cem ti tu mam referovat...🤦🏻♀️🤣
@marcicek84 jj, furt jak kolovratek. Cekam, co z me historie vystracha priste. Mozna neco, co ani nevim. 😃
@marcicek84 Jistě já dělám z tvé dcery hypochondra😂 Sama jsi řekla, že dcera není nemocná proto, že teď do školky neberou děti s rýmou a kašlem.
jak ten covid nemusim,tak jedine dobre je,ze konecne neberou ve skolkach a skolach do trid nemocne deti,protoze kdyz i tu blbou rymu ma kazdy tyden 2-5 deti,tak jsou deti,ktere ji kvuli takovemu nezodpovednemu pristupu nekterych rodicu maji permanentne,chodi po alergologiich imunologiich,trhat mandle,do lazni,nez se zjisti,ze de facto kdyz se neberou nemocne deti,najednou to jejich vydrzi bez nemoci 2 mesice v kuse,takze to asi bylo tim prostredim a tou nezodpovednosti druhych.A je tak tezke zustat tyden s deckem doma a vyresit to?Nebo je lepsi ho dat do skolky a roztocit spiralu nemoci a nezodpovednosti a deti dalsich pak marodi doma permanentne misto normalniho stavu 1 tydne jednou za 2 mesice.Opravdu k zamysleni.A ja doufam,ze takove matky ted proste nic nevyhadaji a budou s detmi odesilany domu se lecit...ani dr. nemuze vydat papir o bezinfekcnosti v teto dobe (to si nikdo nelajzne),to by musela byt opravdu ryma bezinfekcni, alergicka
@alcar
@marcicek84 to je tak, když tu maminky v jedné diskuzi tvrdí něco a v jiné zase něco jiného, podle toho, co se zrovna hodí do krámu, tak už se jim to pak plete.... Zkuste psát pravdu, dost vám to ulehčí život.
@hojda dekuji,zes vystrachala diskuzi,kdy bylo zakazano do skolek posilat dite i s rymou bo covid a jedna tam takove dite chtela dat a ja zde napsala svuj nazor na vec,protoze do skolky sve dite s rymou neposilam...ale ctu ho zleva z prava zhora zdola,je obecny,nikoli konkretni,takze ti nerozumim,jedine,ze by sis to zase montovala na neco konkretnoho ve sve hlavince a pak to je spise o tom,ze uz z toho opravdu cvoknes 🙈🙉🙊
@marcicek84 Takže dle tebe dítě s rýmou zákaz vstupu, ale dítě s covidem je ok, že?
@hojda nezlob se na me,ale ja jsem pro to,aby videtelne nemocne dite se lecilo doma a to s cimkoli,je jedno co ma a takto to u nas bezne delame. Ale aby se nejaka nemoc musela hledat spejlickou v nose,aby se mohlo rict ten je nemocny a nema de facto symtomy,tak to mi prijde padle na hlavu...

@gramar otevrou obchody a u skol reknou, ze je problem s rodici, kteri odmitaji testovani a nazdar.