Trombóza, jakou jinou variantu antikoncepce?

kacul95
6. únor 2018

Dobry den, o víkendu mi zjistili trombozu a bylo mi doporučeno přestat brat antikoncepci. Zasla jsem ke svému gynekologovi, abych se s nim poradila s jinou variantou. Bohuzel mi oznámil ze díky není věku (22 let) mi nemuzu vůbec nic nasadit, žádné tělíska nic. Nějaký rada co s tím? Do kondomu se mi moc nechce ale asi mi nic jiného nezbyde.

jancabr
6. únor 2018

Teď už jsou nějaká nová modernější tělíska, zavádějí se na pět let. Ale sama s tím zkušenosti nemám

skotskaa
6. únor 2018

Byla jsem na tom stejně a za sebe doporučuju používat kondom. Existují nehormonální tělíska, ale bohužel občas selžou a zavádění je jemně řečeno velmi nepříjemný.

konidana
6. únor 2018

@skotskaa souhlasím s tebou, ale nyní jsem ráda, že to tělísko mám, kondom je opruz a selhat může taky. Já už sice nikdy žádný děti neplánuju, ale vyjmutí tělíska je v pohodě. Na pár let se podle mne vyplatí.

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
astracreek
7. únor 2018

Já mám dvě trombofilní mutace. Když mi bylo 21, tak jsem málem umřela na plicní infarkt. Také mi pak zakázali antikoncepci. tenkrát mi to přišlo jako konec světa, dneska bych do hormonální antikoncepce už nešla.
Každopádně k otázce - tělísko bych v tak mladém věku nebrala (mně třeba sestoupilo dolů a museli mi ho vyndat). Začali jsme používat Pharmatex. dělají gel i globule. jako jasně, pohodlnost hormonální antikoncepce nenahradí nic, ale zdraví je to nejcennější, co máš.

ladybird77
7. únor 2018

Pokud neplánuješ v nejbližších letech dítě, zvolila bych MIRENU - je na pět let. Pokud se rozhodneš otěhotnět dřív, není problém ji vyndat a během pár měsíců otěhotnět. Bohužel se dost často dlouho usazuje a ty můžeš i několik měsíců mírně špinit. Každopádně, pokud máš zvýšenou srážlivost krve, čím dříve otěhotníš tím asi lépe. Zvýšená srážlivost krve je dost častá příčina potratu, jeho pravděpodobnost roste s rostoucím věkem. Během těhotenství si zřejmě budeš muset píchat každý den injekce na zředění krve, ale to bude záviset na krevních testech.

kacul95
autor
8. únor 2018

Dekuju moc za vaše zkušenosti 🙂

makky1310
8. únor 2018

Taky nesmim brat antikoncepci po prodelane tromboze, a uz bych ji stejne brat nechtela. Pouzivam pesar.