icon

Učitelské děti - kdo má osobní zkušenost?

billi
15. srp 2018

Mám otázku na všechny, kdo měl v rodině učitele, se kterým sdílel stejnou školu. Co vás na tom nejvíc štvalo? Co jste rodičům "vyčítali"? Co vám přišlo nejhorší?
Otázku mám i na ty, co to mají opačně. Pro učitelky, co mají své děti na své škole. Maji vaše děti nejake výhody nebo nevýhody? Udělaly jste nějaké opatření?
Klidně pište i vy, kdo jste měl za spolužáky učitelské děti. Jak jste to vnímali a vnimate to teď? Nebo jak vnímáte učitelské spolužáky svých dětí?

Strana
z2
kafr
21. srp 2018

Jsem učitelka. Vlastní děti zatím neřeším (má 3,5 měsíce), ale učila jsem děti kolegyň. Záleží na osobnosti matky i dítěte. Pokud se dítěti někdo zkusí posmívat a ono ho posle do prčic kvapíkem, tak už to podruhé neudělá a pokud není matka typická "kráva učitelka" ale je nad věcí, tak to taky zvládne.
Každý si dovolí tolik, kolik mu dovolíte, aby si k vám dovolil. Já bych do toho šla. (Jenže jsem pred MD, učila 30 km od bydliště)

tintina23
28. čer 2021

Když jsem byla ve čtvrté třídě,tak naše třídní si tahala své 3 dcery do naší třídy,kde vedle ní seděly a ona nám neustále vyprávěla,jak jedna umí tohle a druhá dělá tohle. Ta nejstarší byla o dva roky mladší než my,a měla být ve své třídě a ty dvě byly školkového věku, tudíž nechápu jaký to měl být přínos,a nestalo se tak jednou. Když si na to dnes vzpomenu, přijde mi, že nám chtěla ukázat své geniální děti a vytahovat se jimi. Sama na tu učitelku nevzpomínám dobře

Strana
z2