Učitelské děti - kdo má osobní zkušenost?
Mám otázku na všechny, kdo měl v rodině učitele, se kterým sdílel stejnou školu. Co vás na tom nejvíc štvalo? Co jste rodičům "vyčítali"? Co vám přišlo nejhorší?
Otázku mám i na ty, co to mají opačně. Pro učitelky, co mají své děti na své škole. Maji vaše děti nejake výhody nebo nevýhody? Udělaly jste nějaké opatření?
Klidně pište i vy, kdo jste měl za spolužáky učitelské děti. Jak jste to vnímali a vnimate to teď? Nebo jak vnímáte učitelské spolužáky svých dětí?
Když jsem byla ve čtvrté třídě,tak naše třídní si tahala své 3 dcery do naší třídy,kde vedle ní seděly a ona nám neustále vyprávěla,jak jedna umí tohle a druhá dělá tohle. Ta nejstarší byla o dva roky mladší než my,a měla být ve své třídě a ty dvě byly školkového věku, tudíž nechápu jaký to měl být přínos,a nestalo se tak jednou. Když si na to dnes vzpomenu, přijde mi, že nám chtěla ukázat své geniální děti a vytahovat se jimi. Sama na tu učitelku nevzpomínám dobře

Jsem učitelka. Vlastní děti zatím neřeším (má 3,5 měsíce), ale učila jsem děti kolegyň. Záleží na osobnosti matky i dítěte. Pokud se dítěti někdo zkusí posmívat a ono ho posle do prčic kvapíkem, tak už to podruhé neudělá a pokud není matka typická "kráva učitelka" ale je nad věcí, tak to taky zvládne.
Každý si dovolí tolik, kolik mu dovolíte, aby si k vám dovolil. Já bych do toho šla. (Jenže jsem pred MD, učila 30 km od bydliště)