icon

Vánoční výzdoba s dětmi. Má to smysl se snažit?

cherie24
25. lis 2024

Ženy, blíží se advent a tak mě zajímá, jak jste na tom vy s vánoční výzdobou a dekoracemi, když jsou doma menší děti? Děláte jí nebo čekáte až smráďata odrostou? Já jsem si letos chtěla koupit vánoční běhoun na stůl a komody a potahy a deky na gauč, ale když se podívám na naší domácnost, kde je pořád rozpracováno, tak si říkám, že to asi nemá smysl se pokoušet o vánoční výzdobu? Jakmile uklidím jídelní stůl, hned je zase zarovnaný pastelkami, tvořením, legem, korálky apd. Jakoby ten prázdný stůl vyvolal v dětech okamžitou potřebu ho ihned zarovnat. Z gauče taky neustále něco odnáším. Do toho chlap je zřejmě hraboš, protože jakmile si lehne na gauč, potahy sroluje. Což nechápu, děje se to jen jemu. 😀 Na letošní vánoce se moc těším, tak jsem si chtěla udělat atmosféru, ale ...

Strana
z2
lucieevita
28. lis 2024

@cherie24 zdobíme už na Martina, nejsem úplně typ na ubrusy, ale dekorací a světýlek máme plno všude, také polštářky. Stůl tedy je u nás stále uklizený, protože pracuje na svém v pokojíčku. Určitě si nějakou atmosferu udělejte. Okna, polštářek, větvičku někde na komodě🙂 dekorace musí být 🎄

cherie24
autor
29. lis 2024

@vitezove dělám to spíš kvůli sobě. Ale ta radost dětí z toho je pěkná. Mají z každé dekorace radost, ale taky mají hned potřebu to osahat. 🙂 Partner ten to neřeší. Říkal, ať se klidně na všechno zdobení a pečení vykašlu, hlavně ať nejsem na vánoce nervózní. Tak aspoň ty děti to ocení ... Cukroví dělám hlavně pro nás, protože já i malá máme alergie, takže běžné cukroví nemůžeme. Partner se starší dcerou dostanou vždycky od babiček výslužku. Já se na to právě těším, akorát vypadá zvláštně nazdobený dům, když je pořád rozpracováno a uklízení vydrží tak 10 minut. 😀

vitezove
29. lis 2024

@cherie24 Udělej to, co udělá radost tobě 🙂). Nic jiného neřeš. Já jsem vyzdobila dům už asi před 14ti dny. Hrozně jsem se bránila, a pak mi došlo, že nevím proč se bráním. Někomu to ublíží? Většina lidí má radost, když vidí světýlka. A mě to strašně dělá radost. Tohle období mě moc netěší, mlhy, deště, hnusně. A tohle je to co mě povzbudí. Ať je tu bordel nebo ne. Zapálím všechny svíčky, rozsvítím světýlka a nálada skokově roste 😀.

rezina96
29. lis 2024

@cherie24 Abych pravdu řekla, máme to podobně. Ale celkově se na vánoce netěším a nemohu se přemoct do výzdoby, nějak mě to neláká. Malému budou 3 roky a zatím jsem pokaždé dělala vyzdobu. Ale teď, nechce se mi. Pořád na stole papíry, sady na kreslení apod., naštěstí si hraje jen v pokoji a musí si uklízet věci, tak že zase nemame od něj takový bordel. Ale i tak, asi nebudu dělat výzdobu, přímo na to.

Strana
z2