icon

Vdávat se x nevdávat?

greese
18. čer 2017

Ahoj holky čekáním na dvojčata mám dlouhé chvíle a tak různě přemýslím.. Vždy jsem jsem se chtěla vdávat byl to můj velký sen furt jsem pokukovala po šatech a pozorovala ostatní jak se na svatby připravují..S přítelem jsme se zasnoubil.Těšila jsem se ale říkám si zda do toho jít? Najednou mě to nějak opustilo.. Měla jste to nějaká taky tak? Celou dobu se na něco těšim a když to tu je ani nevím zda to chci ? Vím že to není o svatbě že je to jen papír a prsteny.. Že nemusíme být svoji hlavní je že se máme rádi a máme se s dětma navzájem.Zas ale nechci aby to vypadalo že přítele nechci :( Co dělat?

Strana
z3
greese
autor
19. čer 2017

@guinea asi sem cekala spis povzbuzeni 🙂 nez potopeni 🙂 ted se budu venovat rodine a uvidime zda to bude do roka a do dne 🙂

guinea
19. čer 2017

@greese No ptala ses na rady, ne na povzbuzení v tápání... 😎

caverina
19. čer 2017

nikdo přece netvrdí,že svatba je nejkratší cesta k rozchodu...ale ani to ze partnerství bez "posveceni"úřadu je menecenne. .v právní rovině asi ano,ale v té lidské určité ne..

greese
autor
19. čer 2017

ptala jsem se a ani jsem.vlastne odpoved nedostala 🙂 jen se tady zbytecne dohadujete 🙂 ani to vše nečtu 🙂

caverina
19. čer 2017

@greese promiň ale jednu radu ti dám....příště se neptej a dej na vlastní pocity.....s tímhle ti nikdo nepomůže......a že tu budou rozdílné názory jsi počítat musela 🙂

greese
autor
19. čer 2017

@caverina ale ja beru nazory kazdeho..kazdy jsme jiny a bereme to jinak 😂

kjp
19. čer 2017

@caverina Asi jsem zareagovala moc hrrr, za to se omlouvám... S tím co jsi teď napsala naprosto souhlasím. Chtěla jsem tím říct, že fungující partnerství svatba nezkazí. Rozhodnout se musí každý podle svého.

caverina
19. čer 2017

@kjp nic se neděje....já minimálně takové dva znám....to jedno bylo bohužel moje.....ale to by už byl jiný příběh....

guinea
19. čer 2017

@greese Ptala ses, jestli se máš vdát nebo ne. Já jsem ti radila, vdej se. Jiné ti radily, není kam spěchat. Takže rady jsi dostala a nechápu jak můžeš napsat, že nedostala.

A další co jsi napsala - "ani to tady všechno nečtu" - hm, tak pak je dost zbytečné zakládat diskuzní vlákno. Rady nechceš, odpovědi nečteš.

A poslední - "jen se tady hádáte" - ano, každá máme jiné životní zkušenosti a názory, a od toho je tu diskuze, že o tom diskutujeme.

Ale z tvého přístupu soudím, že s tebou přispěvovatelky do této diskuze jen ztrácely čas... 😕

greese
autor
19. čer 2017

@guinea cetla sem dokud nebyli dohady..precetla sem si nazory.rozhodla jsem se .. poucila jsem se.. rekla sem k tomu sve ..tak proc to dal resit.

caverina
19. čer 2017

@greese ale tady přece žádné odhady nebyly....jedny vysvetlovaly proč je pro ně manželství důležité a ty druhé proč pro ně ne....a ty sis z toho měla vzít to co ti je blízké

greese
autor
19. čer 2017

@caverina vzala 🙂

cilkat
19. čer 2017

Taky je otázka, v kolikátém jsi měsíci a tak. Pro mě třeba je manželství důležité proto, že je to prostě slib mezi mnou a mým mužem "budem spolu v dobrém i zlém, budem se vzájemě starat, aby toho dobrého bylo víc než zlého... a pokud se něco posere, budem hledat cestu, jak to překonat společně." Ono úplně stejný slib si můžete vlastně říct při zásnubách, ale ty jsou vždycky "zkusíme být...(atd)." Svatba je tento slib daný veřejně, před lidmi a svědky. Je to krásná věc astojí za to ji prožít.
Jenže je to taky spousta práce, zařizování, vydané energie, stresu a napětí ůaby to klaplo"... což v těhotenství není zrovna ideál. Zvlášť pokud si chceš svatbu užít (což zjevně chceš) a nechceš jen "zaběhnout na úřad pro papír."
Takže za mě svatbu určitě, otázka ale zní kdy - jak píšeš, vdát se můžeš kdykoli (porodit až tak úplně ne). Klidně bych být vámi si sedla a dohodla se, že svatbu odložíte třeba na dobu, kdy půjdou děti do školky. Neodkládala bych ji úplně "na neurčito", ale z toho, co píšeš, tak bych ji nehrotila teď.

greese
autor
19. čer 2017

@cilkat mluvis mi z duse.dekuji

astyna
20. čer 2017

@cilkat

My jsme to řešili taky. Přítel si mě chtěl vzít poté, co jsem otěhotněla. Já jsem to tak nechtěla. Vzali jsme se, když měl syn 10 měsíců, lezl, hlídali ho 2 babičky a teta a vše zvládl výborně 🙂

Strana
z3