icon

Vím, že můj bývalý partner podvádí svou současnou ženu. Mám jí to říct?

kiikiita
2. pro 2019

Bije se to ve mě už nějakou tu dobu. Sama jsem byla dlouho mladá,hloupá a slepá. Můj bývalý partner mě podváděl, lhal mi a vymýšlel si nepravdivé příběhy a já si to nechávala několik let líbit,věřila mu a všechno hned odpouštěla. Neustále si ho ve svých očích omlouvala a utěšovala se tím, že mě přeci miluje. Uměl moc dobře psychicky manipulovat.
Až jednoho dne, díky člověku, který se mi nebál říct pravdu a dal mi jasný důkaz, jsem konečně otevřela oči. Zrušila svatbu 3 měsíce před jejím konáním a vzdala se veškerých svých plánů a momentálních životních cílů jako je mít děti a šťastnou rodinu. Tehdy jsem myslela, že můj život končí a já už nikdy nebudu šťastná.

Dnes mám úžasného upřímného a věrného partnera a přesně to,co jsem si tak dlouho předtím u bývalého partnera idealizovala. Dnes jsem upřímně šťastná a vděčná za to, že mi byly oči otevřeny a já neudělala to špatné životní rozhodnutí.

To štěstí ovšem nemá současná již manželka mého tehdejšího partnera. Vzali se a nyní se ke mě dostávají informace od kamarádek a jejich známých. Bývalého, jeho žena asi už také omrzela a tak rozhazuje sítě ve velkém. Dostalo se to ke mě z více stran. Vím, že je to určitý zásah do soukromí, viděla jsem přímo zprávy ohledně domlouvání se na sexu, za zády své manželky a keců o tom, jak svatba byla unáhlená a on ji ani nemiluje, ale jak celou dobu tajně touží po dotyčné. Přitom mi je víc než jasné, že jeho žena žije v nevědomí a domnění, jak je vše dokonalé a jak je milovaná.

Osobně ji neznám, ale určitě to je hodná holka, která touží mít šťastnou a spokojenou rodinu. Tak jako já. S ním ji zbydou jen oči pro pláč. On je prostě takový a jiný už nebude. Lhář a nevěrník, který myslí jen na sebe. Zatím nemají děti, zatím to ještě není nejhorší.

Nechci být ta špatná ani se starat do cizích,ale kdyby si to tehdy před svatbou říkal i dotyčný v mé situaci tak jsem buď rozvedená matka nebo slepá dodnes ... co mám tedy dělat? Napsat ji? Přeposlat ty zprávy? Nebo raději mlčet a nechat to být?

Strana
z3
baruz
21. pro 2019

@marcicek84 neříkám, že všichni, ale ostatně to ani není důležité. Ale věděli to mně blízcí lidé... a to bylo pro mě hodně těžké zjištění, bylo to jako být podvedená dvakrát... je to těžké dilema. Rozhodně bych si vybrala situaci kdy a jak to říct a měl by to uďelat někdo blízký té dotyčné. Ale říkám fakt jen svoji zkušenot. Je mi jasný, že ne každá holka by se cítila stejně, ale pokud je to soustavná nevěra/paralelní vztah, tak se stejně později provalí. Já chápu motivaci zakladatelky. Možná bych na jejím místě vyhledala nejprve někoho blízkého té slečně a zkusila to probrat bez ní a zjistit názor někoho, kdo ji opravdu zná..

marcicek84
22. pro 2019

@baruz tak hlavne v teto diskuzi to chtela rict manzelce ex partnera jeho byvalka a to rozhodne neni nejblizsi clovek,rodina beru ale ne ex,coz mi prijde,ze tady mnohe dobre duse vubec neberou v potaz,krom toho se ani nebere v potaz to,ze kazdy clovek je jiny a ne kazdy bude rad,kdyz mu tohle de facto rekne clovek z ulice a misto toho jsme osocovany,ze mame klapky na ocich o nic se nezajimame,ale neni to pravda,jen nad tim uvazujeme,zda to je v tomto pripadne vhodne,coz rozhodne neni,ja jen chtela napsat jiny pohled,aby si to kazdy uvedomil,kdy ano a kdy ne a ze to neni jen cernobile

baruz
22. pro 2019

@marcicek84 já ale hned v prvním příspěvku psala, že by jí to neměla říkat ona. Zakladatelka psala, že se to k ní dostává z různých stran, takže je pravděpodobné, že o tom bude vědět dost lidí. Ani nepíšu, že má jt a říct jí to nebo psát anonymy a podobně. Jen jsem psala svůj pohled, jak pro mě bylo nepříjemné, že to věděl kdekdo kromě mě.. nepíšu nic o černobílém pohledu. Prostě jsem měla pocit, když většina lidí píše, jak je nevědomost sladká a podobně, že ne vždycky a že to může být hodně nepříjemné.

kaja2016
22. pro 2019

@marcicek84 Ja jsem prave i prekvapena, jak lidi pisou, ze maj kolem sebe lidi, co se jim navazej do zivota, nejak radej a podobne. Ja nikoho takoveho v okoli nemam a neznam ani z doslechu. Asi dva svety, nevim....

marcicek84
22. pro 2019

@kaja2016 jenže ty tady radíš, ať to autorka řekne ženě svého ex, takže jsi touto radou přesně ten typ člověka, který se druhým naváží do života, radí ať tak činí apod., takže možná to je k zamyšlení, zda to tedy někdy nepřeháníš...

denny27
22. pro 2019

Sama píšeš, že to víš z vícero stran.
Buď napíšeš anonym a mezi nimi to rozbiješ, nebo to necháš být, ať si ona o něm dál myslí, že je pan dokonalý.
Ale příznam se, že kdybych se já dozvěděla, že můj ex podvádí svou současnou manželku (vím i, která to je), tak bych se na to vyprdla a nic neřešila.
Mě je po tom velký kulový a nezatěžovala bych svůj život ještě někým ,, cizim''

kaja2016
22. pro 2019

@marcicek84 ??? Aha🙂 Je mi 38. Za svuj zivot jsem o nevere rekla jedne kamaradce ( duvody jsem vysvetlila). Takze radim lidem a navazim se do jejich zivota🙂 Hele to nema smysl, tvuj dar dedukce me ohromil🙂.

marcicek84
22. pro 2019

@kaja2016 pak nechapu smysl tvych prispevku a tvou radu at to rekne, porad mi totiz unika proc by ex mela resit manzelku sveho expartnera

kaja2016
23. pro 2019

@marcicek84 Asi by sis musela ten prispevek precist cely. Resila to hlavne proto, ze to vypada, ze o te nevere vi kde kdo, dokonce si lidi mezi sebou preposilaj smsky ktere nevernik pise svym milenkam a manzelka je nejen za blbku, ze ji podvadi, ale jeste ze si o tom vsichni za jejima zadama povidaj aniz by kdokoliv ji to rekl. Smutny no. Me by jo taky bylo lito. Kdybych byla v kuzi autorky, hledala bych zpusob, jak to udelat, aby na ti nejak decentne manzelka prisla a prestala bejt tercem drbu.

marcicek84
23. pro 2019

@kaja2016 no tak pokud to ví tolik lidí, tak se to jeho ženě určitě donese odjinud, ne od epartnerky jejího muže, žádný expatner by se neměl plést do vztahů svých bývalých lásek...

elu
23. pro 2019

@shaun40 ty vole.. Nemusis ji to rikat, ale proc s tou dalsi,, kamaradkou,, kamaradis?... Takovy kamose jako ty, by clovek pohledal

kaja2016
23. pro 2019

@marcicek84 Dle reakci zen v teto diskuzi verim, ze je velka sance, ze se ji to nedonese😀 Neni to preci nici vec...

teckadvojtecka
23. pro 2019

jo, říct, určitě říct... nejlépe zítra 🙂

shaun40
23. pro 2019

@elu protože je to člověk který mi hodně pomohl v největší tísni.Já za to nemůžu že má poměr z tim nepravým chlapem .A je do něj i zamilovaná . .Když jsem neměla na jídlo pro děti a na zaplacení elektřiny tak mi pomáhala nakoupila mi složenku zaplatila peníze mi půjčila. To jse ji mám otočit zády? To nikdy neudělám. Její chování odsuzuji chci aby jse s nim rozešla ono ji to přerostlo přes hlavu.Já jsem mezi nimi už dlouho a žádam ji aby to dala do pořádku v novém roce .Ona je svobodna bezdětna on má malé děti bude nejjednodušší aby toho nechali.Ale to neznamená že ji zavrhnu ona si to nezaslouži.

veronikajanova
23. pro 2019

Upřímně? Neser se do toho..

marcicek84
23. pro 2019

@kaja2016 neni to vec tazatelky,ktera je jeho byvala a tak byl ten dotaz postaven a te rozhodne neprislusi se plest svemu ex do vztahu,jsou urcita nepsana pravidla,ktera by se nemela prekracovat a toto je jedno z nich...to jak se zachova blizsi okoli je zas jejich vec a to tady nemuzeme dedukovat,to jen predjimas situaci a muze to dopadnout tak,ze se to podvadena dovi odjinud

kaja2016
27. pro 2019

@marcicek84 Hele to je jen tvuj nazor. Zadna pravidla nejsou. Ja mam nazor jiny.

marcicek84
27. pro 2019

@kaja2016 tak to si zase nemyslim,nejsem tady jedina,ktera rikala tazatelce,ze z jeji pozice expartnerky nekoho se to nehodi...
Jestli stojis o to zasahovat svym ex do zivota,je to tvoje vec,ale neprezentuj,prosim, tady,ze to je normalni,neni a nikdy nebude! Spis to bude vnimano jako msta a to clovek,ktery ma uzavrenou minulost rozhodne nema zapotrebi delat...Tazatelka si to vyresila,rozesla se s partenerem a ma nekoho jineho, proc se neustale soustreduje na sveho ex,netusim,mela by se od techto veci oprostit a nestarat se o ne,tim se ji urcite ulevi v zivote,je treba udelat tlustou caru...Jestli ma potrebu to resit,pak at te kamaradce co ji preposlala ty zpravy napise,ze by to mozna mela preposlat jeho zene,ze od te doby co to neni jeji pritel uz to neni jeji vec,mozna ji i takove zpravy prestanou chodit a taky se ji ulevi...Ze ona neco prozila a neco by chtela jinak, neznamena,ze to takhle chce i nekdo jiny,jeji ex je zjevne proutnik,mozna se s nim zena rozvede az to praskne a mozna taky ne a mozna bude mit dalsi a dalsi manzelku a bude podvadet kazdou,to ho jako bude zazatelka porad sledovat,aby kazde jeho dalsi zene,ze je podvadena???Proto jsem psala o tom nepsanem pravidle o expartnerech,jsou veci do kterych se ex plest nemaji,maji zit svuj zivot a neresit svoje ex a o tom to je.

kaja2016
27. pro 2019

@marcicek84 Jezismarja prosimte ja uz to ani cist nebudu. Nekdo ma nazor takovej, jinej makovej. Tez jsem tu nebyla jedina a rozhodne to neznamena, ze muj nazor je vic nez tvuj. Rekla jsi svoje, ja tez a ze sve strany povazuju debatu za uzavrenou. Neni potreba me presvedcovat o sve pravde az do roku 2020, muj nazor je pevny letity, tak si za nim dustojne stuj a je to. Hezky Novy rok!!!

marcicek84
28. pro 2019

@kaja2016 mej si nazor jaky chces,bohuzel ten tvuj se tady nekolikrat menil v case a prizpusoboval diskuzi,toz asi tolik k te tve letitosti,ja ti jen vysvetlila pojem nepsaneho pravidla slusnosti mezi expartnery,ktery ty nejak prehlizis,mozna spis potrebujes mit posledni slovo,tak si ho mej,hezky novy rok i tobe...

kaja2016
28. pro 2019

@marcicek84 Prizpusoboval? Prosimte ja se tu hlavne nechci hadat, posledni slovo mit nepotrebuji, ale nevidim smysl v nasi diskuzi

Strana
z3