Vinted: Co dělat, když balíček nepřišel?
Stalo se vám někdy že jste prodali zboží po ,,starém" způsobu,poslali obyčejne přes č.postu a zboží mu nedorazilo? Zítra to bude tejden co jsem odeslala balíček a dnes mi přišla zpráva od kupujícího že mu to nepřišlo. Navíc já nemůžu najít lístek z pošty...nicméně nevím jak kdyžtak postupovat? Balíček ji třeba nepřišel,ale třeba taky přišel a zkouší - bude chtít peníze zpět....co teď ty jo? Kdyby to byly 300 pošlu prachy zpět a nezblázním se,ale šlo o částku 1500... Má osoba nárok na vrácení peněz? Opravdu jsem balíček poslala a vrátit ji peníze ..co když ten balíček má a je to prostě podvod..?
@zuzkasim na tom jsme se nijak nedomluvili, protože při odeslání,vzhledem k velikosti balíčku to dali na pod.listek. já ho měla taky Schovanek,ale před pěti dny mi udělila hodnocení že je vše v pořádku tak jsem to brala tak že ji to přišlo s vyhodila..no nic asi si zabufetim v popelnici 😅🙄
Kdybys měla lísteček, tak bych to neřešila, ale takhle je to slovo proti slovu... Divné je, že ti dala hodnocení, pokud by balík nepřišel.
@pipi_puncocha no to mi je právě taky divny. Jak hodnotím vždy az kdyz přijde zbozi. Teď mev jestli vrátit prachy nebo ne...
@monuleee
pokud jde o doporučenou zásilku, jednou se mi to stalo, naštěstí na naší poště byli velmi vstřícní a vzhledem k tomu, že jsem věděla datum odeslání a adresu příjemce, tak nakonec v systému zjistili, že balíček byl uložen na příjmové poště, dotyčný si ho ve lhůtě vůbec nevyzvedl a už mi i putoval jako vratka zpět... ale je to o přístupu a ochotě, pošta není povinna tyto informace podávat, pokud není podací lístek..
@zatrepalkova zkusím ho vylovit z koše mezi plinkama💩🤣snad tam bude a kdyžtak zkusím taky tu postu,i když jsou u nás strašně protivny
Tak balíček přišel hned 2.den ale nikdo nebyl doma tak je na poště.asi by se měla podívat do schránky že má zásilku na poste
@monuleee Možná tam nikdo lístek nevhodil,nebo zapadl mezi letáky, vybral někdo jiný z rodiny a zapomněl říct. Taky se mi to stávalo, že balík ležel na poště a lístek nevhodili, nebo až následující den a ve sledování bylo, že jsem nebyla zastižena a přitom jsem na ten balík čekala doma. Nejlepší je, si lístky uchovávat až do potvrzení kupujícího, nebo sama sledujte zásilku, pokud se kupující nadále neozve.
@monuleee Jasný, taky bych si to myslela, už jsem kolikrát dostala na Vintedu hodnocení hned, jak paní odeslala, opačně tedy nikdy, dokud nemá kupující v ruce, tak je to zvláštní. Hlavní je, že máte lístek vy a paní bych napsala, ať si zajde na poštu, pokud nemá lístek ve schránce, tak jí balíček na poště najdou a vydají. 🙂

@monuleee Tak záleží na tom, jestli jste se domluvili na poslání obyčejně - to na sebe bere riziko kupující, nebo doporučeně - pak musíš mít podací lístek s číslem zásilky, kde jde snadno zkontrolovat, kde se zásilka nachází. Ve tvé zprávě zmiňuješ oboje, obyčejně přes č. poštu a lístek z pošty... Jinak podací lístky si schovávám vždy do doby, než je mi potvrzeno přijetí zásilky kupujícím, už mockrát se mi to hodilo.