Vnitřní hrubá stavba a její dokončení. Cena? Poraďte

hanulka91
25. dub 2017

Zdravím vás emoticon
Jdu si sem pro radu. S rodinou přemýšlíme o koupi domečku a zajal nás nově postavený dům, který je z venku dokončený (okna, dveře, omítka, dokonce i příjezdová cesta ke garáži a teráska), ale z vnitřní strany je dům ve fázi hrubé stavby. A mě by zajímalo na kolik může vyjít dokončení vnitřku domečku. Developer nám říkál, že je tam zapotřebí udělat elektoinstalaci, vylít podlahu, dát plovoučku, nahodit stěny, a pak samozřejně dveře a kooupelny ....
Cena za dokončení developerem by byla o 900 000 kč větší. Myslíte, že když si domek dokončíme sami, tak nás to vyjde levněji? Domeček má 110m2
Všechny rady ráda uvítám emoticon
Hezký den

monaluza
25. dub 2017

Cena vnitrku se odhaduje snad jeste hur nez hrube stavby 😉, zalezi totiz, jak moc se rozsoupnete pri zarizovani - vzdyt jen obklady sezenete bezne od tri stovek za metr do tri tisic... Mate mezi kamarady a znamymi remeslniky - podlahare, elektrikare, obkladace?
Sehnat dneska poctive remeslniky je narocne. Hodne oblevnit se da vlastni praci, je manzel pracovity a sikovny, dokaze udelat aspon hrube pripravne prace? Vysekavani drazek pro elektriku, skladani polystyrenu do podlah... Dokazete si sami vymalovat? Jste ochotna podstoupit po tom vsem nekonecne hrube uklidy? To vsechno snizuje ceny, kdy kupujete vlastne jen material, ale strasne moc zere cas, je treba pocitat s tim, ze treba pul roku rok muzete zapomenout na volny vikend.

kacireksro
25. dub 2017

Zalezi kolik na to mate vyclenené financi,my jsme si postavily s pritelem novostavbu celou sami za pomoc kamaradu a i s vybavenim jsme se vlezli do 1,1mil.a zastavena plocha je 122m2.Takze se to da.ale jak se rika výše jde hlavne o to jak moc jste sikovni a co vse si zvladnete sami.My hodne usetrili penez ti ze jsme si jezdili pro hodne veci do Polska(sanita do koupelny,obklady,podlahy atd.elektrinu mame nakoupenou taky v Polsku,cele topeni)