Volně pobíhající psi v parku v Praze

treasurka
29. led 2019

Ahoj, prosím o tipy na řešení naší situace
Chodím pravidelně s dětmi do parku v Praze. Dětem jsou tři a rok a půl. Téměř pokaždé řešíme situace s volně pobíhajícími psy. Psi k nám velmi často běhají a skáčou na nás. Starší dceři to vadí, začala se psů bát. Když na ní pes skočí, začne ječet a ohánět se po něm, což ho klidně může vyprovokovat, aby se po ní taky ohnal. Když skáčou do kočárku tak to zase velmi vadí mě. Jejich majítelé většinou situaci neřeší. Komentáře o hysterkách a jiné posměšky slýchám častěji než pardon. Stalo se mi, že když jsem paní požádala, aby si psa zavolala, schválně mu začala házet aport k nám. Že jsme od psů špinaví neřeším, i přes roztržené kalhoty jsem se přenesla. Nicméně to co se stalo včera mě donutil na situaci upozornit. Opět na nás začal skákat pes. Opět jsem dceru zvedala a žádala pána, ať si zvíře zavolá. Ten kolem mě prošel a vysmrkal se mi na bundu. No kde to jsme? Jak mám na tuhle situaci reagovat? Pod kamerami jsme nebyli, kdybych volala MP, tak to samozřejmě popře... Už se do parku skoro bojím chodit. Je strašně vyčerpávající neustále řešit takovéhle situace, z procházek skoro nic nemáme. Už jsem zvažovala i to, že do parku prostě přestaneme chodit, ale příjde mi to absurdní, jelikož jsem v právu, a jinak nám to ve všech směrech vyhovuje (docházková vzdálenost, můžeme být dlouho venku a domů to máme kousek, atd. atd).
V parku je pohyb psů navolno zakázán. Hned vedle je prostorné psí hřiště. Přesto to prakticky nikdo nedodržuje. O neuklízení psích výkalů ani nemluvím...
Ráda bych ještě podotkla, že nemám nic proti psům, ale nechci, aby po nás skákali. Moje děti taky po nikom neskáčou, protože si je hlídám. Ráda bych, aby toto dělali i majitelé psů...
Ráda bych zde četla hlavně podporu a zkušenosti těch, kterým to také vadí, a tipy co s tím příp. dělat. Pokud se sejde více Pražáků, můžeme všichni napsat stížnost na MP, magistrát, třeba začnout psi navolno více pokutovat... Naopak při větším množství nekonstruktivních komentářů smažu. Děkuju!

sudylichozrout
29. led 2019

@treasurka ty jo, mluvis mi z duse. Tohle mi taky hodne vadi, nehlidana psiska, co skacou po ostatnich, deti nevyjimaje a panicky co po nich neuklizi. Kdyz po me skocil labrador s vycenenymi zuby tyden pred porodem a pani nereagovala na me prosby o zavolani si psa k noze, rekla jsem ji, ze pokud si ho nezavola, budu se branit a psa nakopnu. Trhalo mi to v tu chvili srdce, mam psy rada a nechtela bych mu ublizit, ale nemuze mi skakat po brichu a cenit na me zuby. Kdyz videla, ze to myslim vazne, s nadavkami si ho zavolala.
Neda se svitit asi budes muset byt tvrdsi.

treasurka
autor
29. led 2019

No, manžel mi koupil pepřák... Příjde mi to hrozně krutý způsobit tomu zvířeti utrpení, když za nic nemůže, jenom má majitele debila. Ale když bych se měla rozhodovat mezi použitím a riskováním zranění holek, tak dlouho váhat nebudu...

ariadna12
29. led 2019

Z jake casti Prahy jsi? My chodime do parku zejmena v Praze 9 - Prosek, Vysocany, Cerny Most, obcas nejaky pes pribehne, podiva se a jde pryc, jednou se mi i majitelka omlouvala, kdyz si stoupal a ocuchaval dite v golfkach. Ale neni to teda nijak masivni, natoz ze by byly nejake naschvaly nebo nas psi pronasledovali, spinili nebo trhali obleceni. Leda by tam mestaci treba posilli hlidkovou cinnost, to mne jedine napada.

Tyjo, tak to je mazec😱 To bych byla asi hodně zla a sprostá. U nás teda každý psa hlídá 😉A kór když vidí dítě. Pokud je tam volby prostor zakázán, je to bohužel blbé ale asi bych ty měšťáky volala. A pana bych řádně nakopala do. Tohle si jako dovolit a před dětma.? Ono Praha je hold bohužel o něčem jiném mno🤔
Mě nevadí žádný pes, dcera je vždy chce hladit, ale když ho neznám rozmyslím a nejdřív se ptám. Nikdy se mi nestalo, že by na ni nějaký skákal jen tak🙄 a asi bych to úplně neskousla. Nerada bych aby se mi pak dcera bála zvířat, popř psů. Zas je škoda aby jste přišli o park když si tam děti hrají. U nás v parku je též zákaz psů. Jako že celkově vstup. Ale nikdo to neřeší. 😉A jak říkám každý si ho hlídá 😉 tudíž to nikomu nevadí 🙂

kittym
29. led 2019

Asi bych zašla na MP, máš asi smůlu na nějaké místo plné pitomců.. Vysvětlila bych jim všechny incidenty, klidně něco nahrála na mobil.. V Plzni s tím problém nebyl, ale věřím i že je to jiné čtvrť od čtvrti..

ejmate
29. led 2019

@treasurka No to je šílený teda....Já jsem z vesnice a tady i když jdu do lesa a potkám lidi se psem, tak si ho buď hned připnou na vodítko nebo ho odvolají, takže se mi tu ještě nestalo, aby po mě pes skočil. Naprosto chápu, že tě to štve. Můžeš zkusit tu stížnost, kdyby častěji park kontrolovali a pokutovali pejskaře, situace by se třeba aspoň trochu zlepšila.
A co se týče toho pepřáku, upozorni majitele, že pokud si psa nezavolá, tak ho použiješ, a pak ho fakt použij. Ano, může za to debil majitel, ale aspoň si dá příště větší pozor a psa si ohlídá.
Pak už jedině najít jiný park :-/

treasurka
autor
29. led 2019

@ariadna12 Taky Praha 9 - tohle je konkr. park Povinní. A stává se nám to fakt často.

petulejan
29. led 2019

prostě volej policii,přijet musí a čím častěji tam budeš volat,tím víc ti lidi budou muset poslouchat příkazy. Mám dva pejsany a samotné mi vadí,když po někom lezou. Dělám tak aby jsme se lidem vyhnuli,které neznáme. Hlavně pokud jde o děti,tak bych to řešila už dávno,lidi jsou opravdu občas hovada a na ty se musí také po zlém.

mourovatakocka
29. led 2019

Jsem pejskařka a nikdy se mi nestalo, že by na mě skočil cizí pes, ať už jsem šla se psem nebo ne. Když chodim s kočárkem, ještě se mi nestalo, aby se o nás nějaký pes zajímal. Do parku chodíme, když jdu se psem, občas se zastavil nějaké dítě, jestli si může pejska pohladit, když jdu jen s malou, očima hledá psy a upozorňuje mě na ně. S pejskaři a maminkami jsem tuktuk neměla nikdy problém a neměla jsem potřebu volat na někoho venku měšťáky. Asi bydlím v jiné Praze a chodím do jiných parků.

treasurka
autor
29. led 2019

Jsem ráda, že nejsem sama, komu to příjde nenormální. Tak myslíte, že kdyžtak mám volat měšťáky? Asi jo...

@treasurka heled asi bych volala. Když se s nima nedá domluvit a nejeví samy nějaký zájem 😉 řešila bych to takto🙂

vaseli16
29. led 2019

Zasla bych na MP at tam posilaji hlidky. jsem pejskar mame v peci 5 psu ale tohle by mi take vadilo.Nejhorší je ze ti psi nemohou za to jakeho maji pana.nevim co poradit leda to natocit a ukazat na MP.popřípadě dohledat svedka.

sudylichozrout
29. led 2019

@treasurka urcite. A trvej na tom, aby tam chodili pravidelne, aby si park vzali do rajonu a hlidali pobihani psu. Klidne tam volej denne, kdyz tam nikoho neuvidis, ono se to pak pohne.

treasurka
autor
29. led 2019

Děkuju všem, tak jsem zavolala na policii (na netísňové číslo), prý o problému vědí, mám volat, natáčet nemám, aby mi někdo nenabančil... Moc děkuju všem!

petulejan
29. led 2019

a už si tam nějaké policajty viděla? Pokud ne,volej a čekej třeba zpovzdálí až dojedou. Jinak je to k ničemu.

vaseli16
29. led 2019

@treasurka super snad se problem vyresi aby to nehazelo spatne svetlo i na ostatni slusne pejskare.🙂

treasurka
autor
29. led 2019

@vaseli16 Přesně! Kvůli těm slušným pejskařům i těm zvířetům samotným mě to mrzí.

sudylichozrout
29. led 2019

@treasurka natacet nemuzes ne kvuli tomu, aby ti nikdo nenabancil (i kdyz by se to mohlo stat), ale kvuli ochrane soukromych udaju. Pokud ti konkretni natacena osoba neda souhlas, nesmis. Asi se do vysvetlovani nechteli poustet, tak to zkratili do informace o tom, ze by na tebe mohl nekdo vystartovat.

michaela_2
29. led 2019

@mourovatakocka Tak mě se to bohužel stává také - v Praze i mimo ní.
Segra měla už třikrát potrhanou fenku ohare - kdy z ni musela strhavat cizího psa (fena byla na vodítku, pes k nim přiletěl) a majitel buď v nedohlednu - v jednom případě stal dokonce opodál a čuměl 😡

Máme také pejska který je členem rodiny, ale tohle nezodpovedny jednání mi fakt vadí! Buď pepřák a nebo si pridelat na kočárek malou kameru 😃😃 natočit pak jen toho psa - to je podle zákona věc, jak ti ničí tvůj majetek ...

treasurka
autor
29. led 2019

@sudylichozrout Jsi si jistá? Já měla dojem, že veřejného prostranství se to netýká, viz třeba kamery v autech a jejich použití u soudu jako důkazu?

michaela_2
29. led 2019

Tak už jsem docetla - tak to reagovali dobre 🙂
Nejlépe abys je volat nemusela, ale pokud ano, snad to k něčemu bude 👍

treasurka
autor
29. led 2019

@michaela_2 To je strašný! A řešila to nějak ségra?

sudylichozrout
29. led 2019

@treasurka vseobecne prostranstvi a deni v nem je, tusim, neco jineho, nez nataceni konkretniho cloveka, i kdyz stoji na ulici. I kdyz jdu delat dohodnute rozhovory, vzdy musim informovat, ze nahravam. Ale tohle by ti asi lepe rekl pravnik. At tak ci tak, nataceni bych se zdrzela, jak ti spravne rekli policiste, mohla bys dostat na budku.

treasurka
autor
29. led 2019

@sudylichozrout Ono to stejně ani moc nejde, když mám psa na noze, dítě v náručí, na hledání, odemykání, zapínání foťáku a natáčení není moc prostor.

kajalka
29. led 2019

@treasurka A co jen sprej s vodou? Nemusíš hned použít pepřák. Na majitele zavolej, že jestli si psa neodvolaj, tak pepřák použiješ a když nic, stříkni vodou. A volat měšťáky, no.

treasurka
autor
29. led 2019

@kajalka A nevyprovokuju to zvíře spíš?

kajalka
29. led 2019

@treasurka Nemyslím si, pes, kterej vlastně neůtočí, jen je nevychovanej, bude štajf.

kajalka
29. led 2019

Nebo možná prodávaj zvukové tyhlety věci

treasurka
autor
29. led 2019

@kajalka Na to jsem taky koukala. Máš s tím nějakou zkušenost? Fakt to funguje?

kajalka
29. led 2019

@treasurka To nemám, jen odhaduju.