Výměna ložního prádla. Jak často měníte?
Jak často měníte povlečení? My se s tchýní tak nějak bavily, a já řekla že měním každý týden. A ona ze mě udělala cvoka, že prý se povlíká jednou za měsíc 🤔
Povlečení 1x týdně, pyžamo máme každý den čistý.
@zelenaesmolda A to jsem se neptala na osobní oblečení a prádlo 😄
No tak asi taky jednou mesicne ne? :D
@zelenaesmolda Raději se ptát nebudu 😒
@zelenaesmolda pet az sest nedel.. tak nejak, jak se zrovna chce nebo je pracka plna 😃😃😃😃 ja si z toho delam srandu, ale neni to vtipny
@daisy95 Lepší se zasmát než brečet 😄
@daisy95
Ja mam kos na pradlo plny furt a kdyz vsechno vyperu tak me stve,ze nemam co prat :D
Nechci tu rýpat, ale takové ty "výmluvy" že se povlečení pere třeba podle toho jak je plná pračka... To bych nepřevlíkala nikdy, já když hodím do pračky moje, manželovo a dcery povlečení, tak tam nic jinýho už nenacpu...
@zelenaesmolda Přesně jak já 😄
Me teda nelimituje pracka ale misto na susaku,planuju do budoucna susicku.
@zelenaesmolda S tím sušákem to je pravda... Ale na léto dávám prádlo ven, tam mám sušáky dva 🙂
V panelaku leda na balkon a to fakt ne,nechci na to ciste pradlo chytat prach
manzelske lozni 1.sobota v mesici, synum co 2 tydny ..pokud je potreba, tak casteji
Mám rada povlečení, ručníky i uterky ve světlých barvách. Takže jakmile jsou viditelně znečištěné nebo aromatický nevhodné, měním. U povlečení mi to většinou vyjde 1x za 3 týdny. Ručníky 2x týdne a uterka cca obden. Abych něco prala jen tak preventivně mi přijde plýtvání ekologií, mým časem a opíráním materiálu.
Povlečeni někdy jednu týdne, jindy každých 14 dni. Zato utěrky peru pořád, protože použiju i 3 za den, ručníky taky. Jinak povlečeni Peru zvlášť a utěrky a ručníky taky zvlášť (od jiného oblečení) a na vysokou teplotu.
Povlečení měním jednou za měsíc, v létě po 3 týdnech. Musím to vyprat nadvakrát, zároveň bych to ze 4 postelí do pračky nenarvala (ušetřená jedna postel, neb nejmladší spí stále s námi). V zimě mě limituje sušák, v létě je to pohoda na balkoně. Ručníky tak jednou týdně, ručníky na ruce a utěrky měním obvykle dvakrát týdně, teď i třikrát, když jsme tolik doma.
A to koukam,jak casto prevlekate.My odjakziva 1x za 6 tydnu.A podotykam,ze k nam muze kdokoliv kdykoliv prijit a nikdy nemam neuklizeno ani kdyz byly deti male. A prach utiram 3x tydne vc.luxovani velkym luxem,roboticky a příruční jede denne,WC a koupelna denne, parapety a balkon denne Jis by se dalo z podlahy,trouba jako by se v ni nepeklo,vune v kazde mistnosti,prostě jsem pedant na uklid.Kazdej,kdo k nam prijde rika,jakejame krasnej vonavej byt. A povleceni mame stale ciste vonave,i kdyz davam prat,tak je vlastne ciste. Prat castejc za me povazuju za zbytecny,kdybych mela jakoukoliv pochybnost NIKDY bych nevahala prat castejc .
@daisy95 co je blbost?
@zakladatelko (co si tak hrdinně anonymně stojíš za názorem) - snad vidíš, že máš poslintaný polštář, ne? Je to i cítit, když ho při úklidu chytíš do ruky...
@zuzineckah A jak to asi může být vidět? V těhotenství jsem slintala pořád, ale ráno polštář suchý, žádný flek, nic 🙄
tak to slintáš zázračně, gratuluji👍minimálně je to místo vždy malinko tvrdší (manžel měl období, kdy spal na špatné straně a měl podobný problém). Že je ráno polštář suchý fakt není překvapující😉 Nicméně lehce viditelná ohraničená stopa se udělá vždycky, natož při těhotenských hormonech...Stačí tomu věnovat větší pozornost. A když vím, že slintám, i když nevidím, tak peru - to je to, co jsem psala - když je jakýkoliv problém, peru častěji, ale rozhodně kvůli tomu nebudu převlíkat komplet všechno povlečení, paty si snad člověk neslintá 👍
@zuzineckah Tak třeba mikroplyšové povlečení ti neztvrdne... A jako já nemůžu stát nad manželem a pozorovat jestli náhodou neslintá 🙂 prostě já potřebuju mít povlečení čisté aspoň jednou týdně, furt lepší než jednou za půl roku 😄
@daisy95 pyžamo si měním denně, protože se v něm v rámci této krásné home-office doby válím půl dne😎Ovšem ne v posteli😉
kdo psal o půlroku?? Já ti jen říkám, že stačí být všímavá, když uklízíš 👍 a teda pokud máš problém, poradila bych používat jednobarevné (máme saténové a je to tam báječně vidět, doporučuji👍) tam se ty slintací kruhy vynímají lépe. Ušetříš si tím hromadu práce👍
@ahyt je zvlastni,ze pedant na uklid prevlika postel jednou za sest tydnu.
@zuzineckah blbost je to ze nekdo by prevlikal povleceni na zaklade slintani 😃 a ze bych si teda neprevlikanim posteli usetrila nejaky cas a praci... proboha zase nedelejme jak kdyby jsme to praly rucne 🙄 do 20 minut je stoprocentne cely proces hotovy i s prackou a povesenim 😁 ale neni treba se rozcilovat, kazdy ma standart nastaveny jinak
@zuzineckah Já mám nejraději bavlněné a pestrobarevné, jednobarevné bych si určitě nikdy nekoupila. A jestli vnímáš převlíknutí peřin jako hromadu práce, tak to tě lituju 🙂
@daisy95 Třeba někdo pere ještě na valše.

@bassetlady
No Cesi jsou v osobni hygiene dost velka prasata.Viz tahle diskuze kdy je normalni prevlikat postele jednou za mesic.