icon

Výměna ložního prádla. Jak často měníte?

5. bře 2021

Jak často měníte povlečení? My se s tchýní tak nějak bavily, a já řekla že měním každý týden. A ona ze mě udělala cvoka, že prý se povlíká jednou za měsíc 🤔

Strana
z6
zelenaesmolda
5. bře 2021

@bassetlady
No Cesi jsou v osobni hygiene dost velka prasata.Viz tahle diskuze kdy je normalni prevlikat postele jednou za mesic.

bassetlady
5. bře 2021

Povlečení 1x týdně, pyžamo máme každý den čistý.

autor
5. bře 2021

@zelenaesmolda A to jsem se neptala na osobní oblečení a prádlo 😄

zelenaesmolda
5. bře 2021

No tak asi taky jednou mesicne ne? :D

autor
5. bře 2021

@zelenaesmolda Raději se ptát nebudu 😒

daisy95
5. bře 2021

@zelenaesmolda pet az sest nedel.. tak nejak, jak se zrovna chce nebo je pracka plna 😃😃😃😃 ja si z toho delam srandu, ale neni to vtipny

autor
5. bře 2021

@daisy95 Lepší se zasmát než brečet 😄

zelenaesmolda
5. bře 2021

@daisy95
Ja mam kos na pradlo plny furt a kdyz vsechno vyperu tak me stve,ze nemam co prat :D

autor
5. bře 2021

Nechci tu rýpat, ale takové ty "výmluvy" že se povlečení pere třeba podle toho jak je plná pračka... To bych nepřevlíkala nikdy, já když hodím do pračky moje, manželovo a dcery povlečení, tak tam nic jinýho už nenacpu...

autor
5. bře 2021

@zelenaesmolda Přesně jak já 😄

zelenaesmolda
5. bře 2021

Me teda nelimituje pracka ale misto na susaku,planuju do budoucna susicku.

autor
5. bře 2021

@zelenaesmolda S tím sušákem to je pravda... Ale na léto dávám prádlo ven, tam mám sušáky dva 🙂

zelenaesmolda
5. bře 2021

V panelaku leda na balkon a to fakt ne,nechci na to ciste pradlo chytat prach

crriss
5. bře 2021

manzelske lozni 1.sobota v mesici, synum co 2 tydny ..pokud je potreba, tak casteji

loylii
5. bře 2021

Mám rada povlečení, ručníky i uterky ve světlých barvách. Takže jakmile jsou viditelně znečištěné nebo aromatický nevhodné, měním. U povlečení mi to většinou vyjde 1x za 3 týdny. Ručníky 2x týdne a uterka cca obden. Abych něco prala jen tak preventivně mi přijde plýtvání ekologií, mým časem a opíráním materiálu.

orisek56
5. bře 2021

Povlečeni někdy jednu týdne, jindy každých 14 dni. Zato utěrky peru pořád, protože použiju i 3 za den, ručníky taky. Jinak povlečeni Peru zvlášť a utěrky a ručníky taky zvlášť (od jiného oblečení) a na vysokou teplotu.

korin
5. bře 2021

Povlečení měním jednou za měsíc, v létě po 3 týdnech. Musím to vyprat nadvakrát, zároveň bych to ze 4 postelí do pračky nenarvala (ušetřená jedna postel, neb nejmladší spí stále s námi). V zimě mě limituje sušák, v létě je to pohoda na balkoně. Ručníky tak jednou týdně, ručníky na ruce a utěrky měním obvykle dvakrát týdně, teď i třikrát, když jsme tolik doma.

ahyt
5. bře 2021

A to koukam,jak casto prevlekate.My odjakziva 1x za 6 tydnu.A podotykam,ze k nam muze kdokoliv kdykoliv prijit a nikdy nemam neuklizeno ani kdyz byly deti male. A prach utiram 3x tydne vc.luxovani velkym luxem,roboticky a příruční jede denne,WC a koupelna denne, parapety a balkon denne Jis by se dalo z podlahy,trouba jako by se v ni nepeklo,vune v kazde mistnosti,prostě jsem pedant na uklid.Kazdej,kdo k nam prijde rika,jakejame krasnej vonavej byt. A povleceni mame stale ciste vonave,i kdyz davam prat,tak je vlastne ciste. Prat castejc za me povazuju za zbytecny,kdybych mela jakoukoliv pochybnost NIKDY bych nevahala prat castejc .

zuzineckah
5. bře 2021

@daisy95 co je blbost?

zuzineckah
5. bře 2021

@zakladatelko (co si tak hrdinně anonymně stojíš za názorem) - snad vidíš, že máš poslintaný polštář, ne? Je to i cítit, když ho při úklidu chytíš do ruky...

autor
5. bře 2021

@zuzineckah A jak to asi může být vidět? V těhotenství jsem slintala pořád, ale ráno polštář suchý, žádný flek, nic 🙄

zuzineckah
5. bře 2021

tak to slintáš zázračně, gratuluji👍minimálně je to místo vždy malinko tvrdší (manžel měl období, kdy spal na špatné straně a měl podobný problém). Že je ráno polštář suchý fakt není překvapující😉 Nicméně lehce viditelná ohraničená stopa se udělá vždycky, natož při těhotenských hormonech...Stačí tomu věnovat větší pozornost. A když vím, že slintám, i když nevidím, tak peru - to je to, co jsem psala - když je jakýkoliv problém, peru častěji, ale rozhodně kvůli tomu nebudu převlíkat komplet všechno povlečení, paty si snad člověk neslintá 👍

autor
5. bře 2021

@zuzineckah Tak třeba mikroplyšové povlečení ti neztvrdne... A jako já nemůžu stát nad manželem a pozorovat jestli náhodou neslintá 🙂 prostě já potřebuju mít povlečení čisté aspoň jednou týdně, furt lepší než jednou za půl roku 😄

zuzineckah
5. bře 2021

@daisy95 pyžamo si měním denně, protože se v něm v rámci této krásné home-office doby válím půl dne😎Ovšem ne v posteli😉

zuzineckah
5. bře 2021

kdo psal o půlroku?? Já ti jen říkám, že stačí být všímavá, když uklízíš 👍 a teda pokud máš problém, poradila bych používat jednobarevné (máme saténové a je to tam báječně vidět, doporučuji👍) tam se ty slintací kruhy vynímají lépe. Ušetříš si tím hromadu práce👍

zelenaesmolda
6. bře 2021

@ahyt je zvlastni,ze pedant na uklid prevlika postel jednou za sest tydnu.

daisy95
6. bře 2021

@zuzineckah blbost je to ze nekdo by prevlikal povleceni na zaklade slintani 😃 a ze bych si teda neprevlikanim posteli usetrila nejaky cas a praci... proboha zase nedelejme jak kdyby jsme to praly rucne 🙄 do 20 minut je stoprocentne cely proces hotovy i s prackou a povesenim 😁 ale neni treba se rozcilovat, kazdy ma standart nastaveny jinak

autor
6. bře 2021

@zuzineckah Já mám nejraději bavlněné a pestrobarevné, jednobarevné bych si určitě nikdy nekoupila. A jestli vnímáš převlíknutí peřin jako hromadu práce, tak to tě lituju 🙂

autor
6. bře 2021

@daisy95 Třeba někdo pere ještě na valše.

daisy95
Autor odpověď smazal
Strana
z6