Výpověď z pracovního poměru na mateřské

skatules
13. lis 2018

Dobrý, den potřebovala bych poradit 21 ledna nastupují na mateřskou a 30 ledna mi končí smlouva v práci která byla na dobu určitou a v práci mi smlouvu neprodlouží mám se jít přihlásit na úřad práce ? Moc děkuji za odpověď 🙂

lenoulinkaa
13. lis 2018

nepůjdeš se hlásit, budeš pobírat PPM

skatules
autor
13. lis 2018

@lenoulinkaa a potom jak budu na rodičáku ? Někde za mě přece musí platit sociální a zdravotní jsem s toho jojo 🙂

zuzka3112
13. lis 2018

@skatules zavolej si na úřad práce v tvé lokalitě. Poradí co a jak..😉

terry1512
13. lis 2018

Nikde se hlásit nemusíš. Budeš pobírat POM,a pak rodičovský příspěvek.
Sociální neplatiš, to se platí jen z pozice pracovního poměru. Zdravotní za tebe bude platit stát z titulu pobírání rodičovského příspěvku.
Akorát si to na pojišťovně můžeš ověřit. Zda tam mají že pobiraš RP.

lucie01
13. lis 2018

Ano budete pobírat PPM a pak volně přejdete na RD, pro Vás se nic nemění. Byla jsem ve stejné situaci, jen jsem pak na pojišťovně musela doložit papír, že jsem na RD ( papír o rozhodnuti o RP )

lenoulinkaa
13. lis 2018

@skatules PPM ti nahlásí na zdravotní pojišťovnu ještě zaměstnavatel a pobírání rodičovského příspěvku si tam nahlásíš sama. Budeš státní pojištěnec. Na úřad práce si půjdeš pak teprve před koncem PPM zařídit pobírání rodičovského příspěvku.

skatules
autor
14. lis 2018

Děkuji moc za radu na pracák jsem volala ale nemají čas to zvednout tak jsem šla pro radu tady moc jste mi pomohli 🙂

lucy95
17. lis 2018

Ahoj, byla jsem ve stejne situaci. Nemusis nikam na urad prace, normalne nechas vypsat papiry na PPM u gynekologa a to zaneses do prace kde ti konci smlouva na dobu urcitou, takze mas narok na materskou dovolenou po uplynuti MD pote pokracujes rodicovskym prispevkem. Jen pozor, zdravotni pojistovne musis nahlasit ze nastupujes na MD aby za tebe stat platil zdravotni pojisteni, ja to nevedela a pak mi dosel domu dopis abych dolozila co delam. ;)

lucy95
17. lis 2018

Jo a akorat je dobre si pohlidat termin konce MD a cca mesic pred koncem jit na prislusny urad prace s zadosti o rodicovsky prispevek, mit potvrzene davky ze socialky, rodny list ditete atd.

tynat
11. bře 2019

@lucy95 ahoj můžu se zeptat co se předkládá zdravotní pojišťovně ohledně toho že jde člověk na mateřskou. To je potřeba nějaký potvrzení ze sicialky? Řeším teď to sami děkuju

lucy95
13. bře 2019

@tynat ano zajít na sociálku požádat o výpis kdy jsi nastoupila na mateřskou, mě došel tehdy dopis ze zdravotní pojišťovny, ten jsem ukázala na sociálce a podle toho mě to vypsali. jedná se o to kdy vznikl nárok na mateřskou k jakému datu a kdy jsi byla na nemocenské aby tě zpětně pojistili

tynat
13. bře 2019

@lucy95 super děkuju moc za informaci 🙂

lucy95
14. bře 2019

@tynat není zač 🙂