Vyrážka. Může to být alergie na slunce?

kalu
23. čer 2008

Ahoj vespolek, potřebuji poradit.
Asi před 4 dny se mi na rukou a nohou objevila dost ošklivá vyrážka malých červených pupínků,které velmi svědí, hlavně v noci. Jsem blondýnka s velmi světlou pletí a sluníčku se snažím vyhýbat a když už na něj jdu, tak se poctivě mažu (letos mám Daylong spray 25). Ten den,kdy se mi to vyrazilo, jsem byla dělala venku na zahradě a zapoměla jsem se namazat (ale byla jsem tam asi jen 20 minut , kolem 10-11 dopo)-pak jsem si vzpoměla,že jsem se nenamazala a šla jsem se domů namazat. Odpo se mi objevila ta vyrážka.
Myslím,že to bude asi ta sluneční alergie, od té doby jsem na slunku radši nebyla vůbec, jen pozdě odpo a navečer s malou a namazaná, ale vůbec to neustupuje a strašně to svědí,hlavně v noci.Tak nevím, co s tím- nic na to nemažu ani žádný lék proti alergii nechci, protože kojím.
Můžete mi někdo poradit, jestli taky máte podobné obtíže a co s tím ?

nobody
23. čer 2008

najdi si polymorfní světelné dermatózy na netu 🙂 (buď je to UVčko anebo světlo spustilo reakci látek pod pokožkou ... (třeba druh jídla a reakce, léky a světlo---- těžko říct, to bude vědět odborník po testech) )
ale na tu dermatózu se mrknout můžeš .. na netu něco bude
btw. dermatolog to jistí

aponchie
23. čer 2008

nevim,ale myslim,ze by jsi mohla par kapek Zodacu nebo Zyrteku..ja ho v tehotenstvi i kojeni musela brat a nic mi to neudelalo ..teda nez se nechat tak svedit..

sylvar
23. čer 2008

kalu, to je alergie, i já ji mám 😝 jen s tím, že jsem blondýna odbarvená, ale pleť jak vápno+pihy, slunce je úhlavní nepřítel

paolin
24. čer 2008

zkus mazat fenistil.

naty
24. čer 2008

Já sem na to dávala panthenol...příjemně to chladilo, ale jestli to nějak extra pomohlo, spíš ne, myslím, že by se to léčilo stejně dlouho i bez toho, ale příjemný to bylo, nebo led... 😀 ...ale beru normálně xyzal (asi dvojnásobná dávka zyrtecu) a absolutně to na to nereagovalo, tak nevím...začala sem to řešit postupným opalováním, vylezu si každej den na terasu na 20 minut, dopoledne a zatím v poho, trošku hnědnu a nic mi to nedělá...možná to byl nějakej prvotní šok, co? Nebylas dlouho na slunci po dlouhý době?

lucivasu
24. čer 2008

posledni roky mi slunicko taky dela potize a ani nepomuze,kdyz se namazu kremem na opalovani. Loni jsem se u more mazala detskym kremem s faktorem 50 a stejne mi to nepomohlo, a to jsem byla vetsinou ve stinu. Nejvice se osypu pod krkem,pak i ruce a nohy,ale pod krkem to svedi nejvic,zbytek ani ne. proste nemuzu byt dele na slunicku, treba opalovani vubec nehrozi. blondyna teda nejsem,ale svetlejsi typ ano.

binki
25. čer 2008

napřed pár dnů fenistil gel plus nějaký prášek typu Claritine/Aerius a pak panthenol
já to vyřešila tak, že před sezónou beru betakarotenové kapsle a od té doby jsem malý dalmatin 😀

nika70
25. čer 2008

Tak mě se alergie vyrazila poprvé před 3 lety u moře a pomáhalo mi se mazat Fenistil-gelem. Plus Fenistil kapky orálně. Osypu se jak píše lucivasu pod krkem- na hrudníku, pak většinou přední strana rukou a někdy i na nohou.....