Vztah bez sexu. Přítel mě nepřitahuje

zalda
1. říj 2008

Ahoj holky, mám problém a potřebovala bych poradit. Mám přítele, s kterým je mi fajn, mám ho ráda a to dost, prostě je celkový vztah skoro dokonalý až na jednu věc, která čím dál více trápí. Vyspali jsme se spolu jenom dvakrát a to hned na začátku vztahu a abych řekla pravdu, tak teda nic moc a od té doby jsme spolu ani jednou nespali. On by sice chtěl, ale u mě je planý. Ale to není tím, že bych byla frigidní, jenom mě tam to konkrétní fyzicky nepřitahuje. Třeba když vidím nějaký sympatickýho chlapa, tak bych si aji dokázala představit, že by to šlo. Ale když kouknu na přítele, tak nic. Je fakt zlatíčko, je mi sním skvěle ani se sním nechci rozcházet, jenomže se bojím, jak to bude v budoucnu. ☹ Jako ráda bych si sním o tom promluvila, ale toto mu opravdu nechci říct, to by ho fakt dost vzalo.
Za radu budu fakt vděčná, děkuji moc. 😔

ria80
1. říj 2008

To je zvláštní.A to tě nepřitahuje jenom on nebo to tak cítíš u všech chlapů?A ty vůbnec nemáš chut s někým spát?

dvojka
1. říj 2008

Ahojky
A já bych zrovna řekla že by sis o tom s ním měla promluvit,protože jinak to asi fungovat nebude.Obzvláště když on si třeba myslí že je vše OK!A to ten sex nechybí ani jemu? 😨

ria80
1. říj 2008

Uritě si spolu o tom musíte promluvit.To nijak neřešíte?

terinda
1. říj 2008

vztah bez sexu je podle mě kamarádství

katuska23
1. říj 2008

zaldo tak to bude asi tím že ho máš ráda jen jako kamaráda ne? 😕 tohle bys mu měla říct,já taky nemám na sex někdy chuť ale to je asi normální...jak jste spolu dlouho?

dvojka
1. říj 2008

třeba kdyby ste probrali co se tobě i jemu líbí,tak by jste se dostali do fáze kdy by jsi na chut sexu s ním přišla,ale skutečně mlčením a oddalováním řešení tohohle problému si asi oba ublížíte a bude to tak jak píše terinda

ria80
1. říj 2008

Tak já si myslím,že i vztah bez sexu může fungovat a není to jen kamarádství,ale musí to tak vyhovovat oběma.Určitě byste to měli probrat.

katuska23
1. říj 2008

vztah úplně bez sexu? 😲 😕

terinda
1. říj 2008

ria, ano, ale třeba po několikaletém manželství
u mladých lidí, kteří by možná časem chtěli rodinu, tak těžko...
navíc zalda píše, že s jiným sympaťákem si to představit dokáže

katuska23
1. říj 2008

asi tak teri....já tohle měla taky,ale ne s mým mužem...chodila jsem s klukem a pak jsem zjistila že mě nepřitahuje,byl hodný,ale nebyla tam ta jiskra...

venuss
1. říj 2008

ahoj Zalda, to asi neni moc dobry a pokud on se milovat chce a ma chut s tebou na sex,tak pochybuju,ze bude cekat.byt tebou,tak si s nim rychle promluvim o tvem problemu a nebo pokud vis,ze to lepsi nebude a pritahovat te proste nebude,i kdyby ses rozkrajela,tak ten vztah asi nema moc smysl...

a jeste mam dotaz,jak dlouho jste spolu a kolik je tobe a kolik je tvemu priteli let?

katuska23
1. říj 2008

zalda se asi jen zeptala a není tu

zalda
autor
1. říj 2008

jsem tady, omlouvám se bestihala jsem

zalda
autor
1. říj 2008

No on zatím čeká.
Rio80: Tak je to jenom sním, mě jinak chlapi přitahujou, občas mám i dost divoký sny. Jako problém je taky v tom, že jsem byla jeho první holka, ale to mi řekl až po tom, co jsme se spolu vyspali, ještě pro větší info, když jsme spolu spali, tak jsme byli lehce opití, takže možná toto mě vylekalo, že jeho porpvé nebylo tak dokonalé. Nevím, je toho strašně moc. Chápu, že když jsem byla jeho první, že nebude šikovnej, že? Ale já nevím, jak to napsat ...... no prostě není tak dobře vybavenej a to mluvím o velikosti. Ale to není ten hlavní důvod. Prostě je mi sním super a chci sním chodit dál a abych řekla pravdu, už jsem si říkala, že aspoň kvůli němu se překonám a prostě si těch pár minut protrpím a budu mít zase na čas klid.
Normálně bych se sním měla rozejít a najít si chlapa kterej mě bude přitahovat i ze sexuální stránky. Jenže mě furt koluje v hlavě, že to nechci. Jsem prostě divná, sama sebe nechápu. Těším se na něj, neberu ho jako kamaráda, jenom při představě, že se sním vyspím se div hrůzou neosipu.
Mě je 23 (jenom pro info, mám už pár vztahů za sebou) a přítelovi bude teď v lednu 24.

zalda
autor
1. říj 2008

Katuska23 a jak jsi to s tím expřítelem vyřešila?

petua
1. říj 2008

Zalda: Tak pokud máš osypky, když si přdstavíš sex s nim, tak to je fakt něco špatně. Nebo spíš všechno 😖

zalda
autor
1. říj 2008

Jako ta chyba je ve mě. Jak jsem četla v jedné knize, tak můj osobní život je něco jako hrad, do hradu jsem přítele pustila, ale spat tam mu ještě nedovolím a nedokážu přes toto přejít, je to ve mě jak neviditelný blok. Jako když už nerozumím sama sobě, tak je to asi dost blbý. Jako teoreticky je to kvůli mému bývalému vztahu, že mám blbý zkušenosti a dost jsem se spálila, tak možná tím, že s přítelem nechci spát, je jenom kvůli mé vlastní citové obraně, abych si ho čirounáhodou nepustila až moc k tělu.

zalda
autor
1. říj 2008

Holky, jako teď jsem si přečetla, co jsem napsala a asi jsem fakt zralá na psychologa.

zalda
autor
1. říj 2008

Holky, teď nebudu u počítače, ale po osmé tu zase budu.

evaje
3. říj 2008

Jsemvydržela s člověkem, který byl léta spíš přítel 7let. Na začátku mě přitahoval, ale párkrát jsme se spolu vyspali a přešlo mě to. On to musel mít podobné, neustále jsme cítili, že to v posteli není ono. Za ta léta jsem nabyla dojmu, že jsem v posteli neschopná. Pak jsem potkala mého muže, přeskočila jiskra a v posteli prožíváme věci, o kterých se mě tenkrát ani nezdálo. Těch 7 let bylo fajn, ale rozchod byl pak pro něj tak drastický, že dnes mě skoro nepozdraví ( mužská ješitnost, protože jsem se s ním rozešla ve chvíli, kdy jsem s mým manželem ještě vůbec nic neměla).Těch 7 let přátelství jsme si fakt užili a je škoda, že si na ně dnes nemůžeme společně ani zavspomínat, takže to teď cítím, jako ztrátu času.
Zaldo; sex není ve vztahu No1, ale už nemůžu říct, že není důležitý...

zalda
autor
6. říj 2008

Tak jsem se sním o tom vpátel bavila, nic jsme nevyřešili a je tom tám kde jsme byli. V sobotu jsme se viděli a dělal, jakoby se vlastně ani nic neřešilo. Já bez sexu možná jistý čas vydržím, ale ne do konce života. O víkendu jsem aji přemýšlela nad tím, že bych se sním rozešla, ael bojím se, že to vezme dost špatně. Jako nejhorší je, že je to dobrý kamarád s mýma kamarádama. Občas jsem si řekla, že by bylo pro mě lepší, kdyby se semnou rozešel on, jenže to on neudělá, protože jak sám mi řekl, si už na mě zvykl!

andelka
6. říj 2008

No to je teda komplikované. ale předně:
Myslím si, že v sobě neseš neuzdravené zranění z předchozích vztahů a proto se nechceš před přítelem zcela "obnažit", nechceš riskovat další bolest. možná proto jsi si našla na chození člověka, se kterým si rozumíš, jako obranu. Jenže to nemůže fungovat.
Vztah, kdy jeden sex chce a druhý ne, nemůže fungovat ani dlouho, ani dobře.
Setrvávat ve vztahu ze strachu z pocitu viny za případný rozchod, to taky není dobré.
A už vůbec není dobré být s někým, protože už si na tebe zvykl. Stejně tak si za čas zvykne na někoho jiného, někoho, kdo bude chtít vztah s ním se vším všudy. Někoho, komu se nebude dělat zle při pohledu na něj, někoho, kdo k němu bude upřímný, někoho, kdo po něm bude toužit.
A úplně nejúitomnější důvod proč zůstávat ve vztahu je ten, že dotyčný patří do party. To je zas jen únik, výmluva, přece nejsi takový slaboch. Určitě ne. Zasloužíš si, abys měla čas se uzdravit a najít si muže, s nímž budeš mít krásný, zdravý vztah.
To, že není jaksi dobře fyzicky vybaven, je myslím další výmluva, proč s ním nemůžeš spát. Přece nečekáš, že při prvním sexu, zvlášť když jste se napili, bude postelové eso. To bys toho po něm chtěla moc. Navíc, problémový sex je záležitost vždycky dvou. Ne jen jednoho.
Přetrpět si sex, je to nejhorší, co můžeš udělat. To je začátek konce, budeš žít pemanentně ve lži a nemysli si, že to přítel nepozná, nebo že mu to bude jedno.
Taky jsem zažila to, že jsem měla někoho strašně ráda, ale nepřitahoval mě. Nedovedla jsem si s ním představit víc, než pusu. Proto jsme zůstali přáteli a nikdy nic víc. to by k ničemu nebylo.
Když mají dva lidé ve vztahu úplně odlišné očekávání, měli by si o tom promluvit a vyjasnit si to a nebát se možnosti, že nejlepší řešení je rozchod. Ono to tak totiž asi je. Ty přece nemůžeš mlžit do nekonečna, přemáhat se, aby s tebou zůstal a chránil tě před světem a citovými bolestmi.

zalda
autor
6. říj 2008

Andelko, vystihla jsi to dobře. Akorát musím v sobě najít tu odvahu mu to říct.

andelka
7. říj 2008

Najdeš, musíš, jiná cesta není. Nebo by spíš nebyla fér. Držím palce. 🙂

ambret
3. led 2010

Obnovuji téma. Najde se tady někdo s tímto problémem????
Jestli ano šup sem 😉

ria80
3. led 2010

Proč to obnovuješ?Máš 4 děti,váš problém to asi nebude?Nebo se pletu?

ambret
3. led 2010

Bohužel náš problém to je

zdina
3. led 2010

ahoj ambret, ria i v partnerstvi kd ejsou deti nastavaji takove probelmy ☹ . Ambret, jak dlouho to trva od porodu?

ambret
3. led 2010

o už bylo i před porodem, ale bohužel se to stupňuje. ed třeba menžel nemusí sexovat i 2- 3 měsíce

ria80
3. led 2010

A je ochotný o tom mluvit?