icon

Vztahy po zneužívání v dětství

24. led 2021

Dobrý den. Prosím Váš nestranný pohled. Pokud by jste byly v dětství vystaveny zneužívání od rodinného příslušníka a Vaše máma by o tom věděla, a nic neudělala, dávaly by jste jí za 20 let Vaše dítě (její vnouče)? Myslím často, na hlídání bez vaší přítomnosti? Pokud by chtěla?

Strana
z2
herkules6969
24. led 2021

Vím, že o tom člověk nerad mluví, ale spíše by bylo potřeba trochu rozepsat, jak to celé bylo, jakým způsobem k tomu tvoje máma přihlížela , kolik ti bylo? Jaký jsi měla s mámou vztah po této události? A před ní? Přiznala svojí chybu? Omluvila se? Zdůvodnila to? Je to inteligentní žena, nebo spíše jednodušší typ člověka, který přemýšlí primitivně? To vše je určitě potřeba objasnit, protože to je v celku stěžejní v tom, jestli by na základě té dané situace vůbec člověk dokázal fungovat se svojí mámou a svěřovat jí vlastní dítě... 🙂

codal
24. led 2021

Je mi to hrozně lito, co jsi musela prožít. Je to šílený a neomluvitelný. Pokud to máma věděla a nic neudělala, je to hodně smutný, nechápu, jak to nějaká máma může snášet a nechat své dítě takhle trápit a takhle mu nechat ubližovat. Mluvily jste o tom spolu, proč to nechala být? Vyříkaly jste si to? Omluvila se ti? Jaké máte vztahy teď? To je asi hodně klíčové pro tvou otázcku. Je v její blízkosti stále ten agresor? Já bych ji hlídat nenechala, jestli bych s ní úplně preřerušila kontakt by asi zálezelo na strašně moc okolnostech, ale já bych asi tohle odpustit nedokázala a o své dítě bych se hodně bála.

marketanova
24. led 2021

Myslím, že to může pěkně negativně ovlivnit sex. život a dospívání, ale zase to může posunovat i fantazie. Třeba člověk také více experimentuje a používá třeba sex. hračky.

martiniquest
24. led 2021

@rezusesmichy Ridim se heslem nesud, nechces-li byt souzen. Papir snese vsechno, diskuze na netu jeste vic. Nevim o te zalezitosti absolutne nic a kazda mince ma dve strany. Reaguji jen na uvodni prispevek, dal jsem to necetla - pro uplnost.

rezusesmichy
24. led 2021

@martiniquest ale to je pořád dokola. Pokud se zapojují do diskuze na netu, tak za bernou mincí musím vzít to co napíše autor. A podle toho říct svůj názor. Ale takovéto... bůhví jak to vlastně je...je úsměvné a raději se teda radši nezapojovat a radit.

martiniquest
24. led 2021

@rezusesmichy Autorkou diskuze byla polozena otazka. Odpovedela jsem na otazku s ohledem na poskytnute informace. Nic vic a nic min. Tobe se zjevne moje odpoved nelibila, coz je ciste tvoje vec. Vic k tomu nemam co dodat.

rezusesmichy
24. led 2021

@martiniquest jestli se mi něco líbilo nebo ne je úplně jedno... Ale na základě toho co autorka napsala říct, že ta máma byla pod nátlakem, že to dovolila je trochu mimo misu. Žádná normální máma by neměla vědomě nechat jakkoliv ubližovat svému dítěti.

martiniquest
24. led 2021

@rezusesmichy Draha moje, matka je taky jen clovek. Sama jsem si v puberte prosla ne prilis peknym obdobim a tenkrat jsem sve matce mela za zle, ze me neochranila pred svym tehdejsim partnerem (dal to rozvadet nebudu). Dneska uz ovsem chapu, ze na tom byla sama velmi spatne. Clovek nezapomene, ale odpustit muze. Prinasi to ulevu obema stranam.

rezusesmichy
24. led 2021

@martiniquest tak to tě obdivuji, že jsi to dokázala ale zároveň je mi líto že jsi tím musela projít.snazit se zapomenou t ano, ale odpustit? Ne... Jsou věci které se odpouštět nedají... Pokud ti samozřejmě tvůj otcim" neublizoval "jen tím, že ti zakazoval se malovat a chodit na diskoteky

martiniquest
24. led 2021

@rezusesmichy Naopak, jsou věci, ktere odpustit musis pro svuj vlastni klid v dusi. Alespon to je moje poznani.

rezusesmichy
24. led 2021

@martiniquest tak ještě jednou... Odpustit snad ano, ale ne omlouvat to

loylii
24. led 2021

@martiniquest kdyby se tvé dceři dělo něco podobného od tvého přítele nebo jiného mužského příbuzného, rekla by sis, snad mi jednou odpustí? Já to ani nemůžu číst natož tady o těch příspěvcích přemýšlet. Je mi neskutečně z toho smutno, jak ji jakoby tu matku tady někdo omlouvá, nebo píše, ze nevíme co za tím stojí. Mám dvě dcery a NIKDO na ne proste sahat nebude. Ony jsou na prvním místě.

pajula123
24. led 2021

@marketanova 🤦🤦🤦

malvina_anna
24. led 2021

Ne. Neochranila Tebe, neochrani ani Tvoje dite. Je mi moc lito, co jsi prožila.

irmamala
25. led 2021

Na tohle se přece nedá jednoznačně odpovědět. Pokud jsi matce neodpustila, nevídáš se s ní, nemáš s ní dobrý vztah, tak mi přijde logické, že jí nebudeš pouštět ani do života svého dítěte. Pokud jste to nějak urovnaly, normálně se vídáte, tak by asi neměl být problém, svěřit jí na pár hodin dítě. Pokud ten násilník samozřejmě už s matkou nežije.

amazonkajanik
25. led 2021

anonym@ tak to bych utla kontakt úplně, nedokázala bych být ve společnosti osoby,která věděla,co se děje a nijak nezasáhla!

zelenaesmolda
25. led 2021

V zadnem pripade,ja bych s takovou osobou hlavne prerusila styk.Nikdy bych ji nechtela videt.Co to jsou za matky,to nepochopim.

barulina
25. led 2021

Ne a ne. Ja jsem samans dvems detma, bez rodicu. Dcerantrda ma otce i otce rodinu, nicmene me nepomahaji, coz chapu, alenondcerku zajem jevi. Syn nema otce v rl. Sice jsem poznala muze v tehu, keho rodina suoerx ale bydli na valassku my v Ostrave. To se zvladne, hlavne zo male nedavej

Strana
z2