Zabíjíte doma pavouky?
Ahoj, zajímalo by mě, proč je podle Vás (pokud nebudeme brát v potaz pověru, že pavouci nosí štěstí) špatné zabíjet pavouky v domácnosti. Já mám z pavouků příšerný strach a představa, že ho nějakým způsobem sama živého přemístím ven, nebo ho nechám běhat po bytě, z té mi běhá mráz po zádech 🙂 Nemám z toho žádné potěšení, ale bohužel pavouka zašlápnout nebo připlácnout ke stěně je pro mě prostě snesitelnější než ho odchytit. Samozřejmě se neustále setkávám s výtkami od ostatních, že přinesu do domů smůlu a apod..... Tak já nevím, je to prostě takový zvyk, nebo všichni opravdu věří, že pavouci nosí štěstí? Mouchu nebo mola přece zabije doma každý, tak jaký je v tom rozdíl? 🙂 Díky za názory.
Ja je smetu ze zdi smetakem a rozmacknu, vynest znamena, ze za chvili by byly zpet. V panelaku jsme hazeli z okna, ale v baraku to moc smysl nedava.
Zabíjím. Buď já, nebo manžel. Podle velikosti 😂
Zabíjím je ze stejného důvodu jako Ty, ale dobrý pocit z toho nemám. Ne, protože bych si myslela, že přinesu do domu smůlu, ale protože je to přece jen živý tvor.
Zabijim, neresim. Pokud jsou v baraku, tak to jsou pro me paraziti.
Nosim je ven.je to zivy tvor,a navic uzitecny
Já a mamka máme fobii z pavouků. Je to něco co doma nevystojime. Každopádně na pověry nevěřím a pokud už fakt jinak nejde, tak to uděláme. Když to jde tak opatrně s nechutí na smeták a z okna pryč brrr.. Zrovna teď máme asi týden v koupelně nechutného pavouka. No a od včerejška tam nebyl. Tak si říkám že asi vylezl oknem. No a dnes jdu do pokoje a ta potvora přímo na mé zdi. Já ho prvně chtěla vysat ale bylo mi ho líto i přes to jak mi tam vadil. Tak jsem šla poprosit mamku ať to udělá za mě. A po těch 3 hodinách co se odhodlala jsme šly nahoru... No a on nikde. Teď před chvílí jsem ho viděla u postele a sotva jsem vstala zák byl fuč. Dnes odmítám spát v mé posteli a radsi ponocuji na gauči.. Jak ho mám najít kruci?! P. S. Vím že je ta zpráva dost dlouho stará.. Ale i tak
Zabijim....A kdyz je u nas mamka tak je vynasi....a ja brecim jen kolem me projde🤷♀️🥺🥺😭
Odnesu na lopatce a vyhodim ven. Nezabijim je..zabijim akorat mouchy a komary.
Nezabíjím,vynesu ho v papíru ven. Úplně příjemné mi to není,ale není to potkan. Toho se bojím hodně.U nás se říká, že pavouci nosí peníze.
Malé chytám do papírového kapesniku a splachuju do záchodu. Na velké beru vysavač s dlouhým nastavcem 😄 Dovnitř prostě nepatří. Manžel je vynáší, vadí mu je zabíjet..
Ja je nezabijim,protoze bych se k tomu musela priblizit,a to proste nejde!!!moje predstava je,ze by pak na me skocil!!!!!!Takze v cirem zoufalstvi jen stojim a premyslim co rychle delat!!Nejhorsi je,ze musim na nej furt koukat,abych vedela kde je,aby prave nezalezl nekam,protoze to bych nedala!! Vzdycky povolam nekoho,kdo ho odnese,ci zabije🙇
Holky,je to sice trochu jiné zvířátko,ale vzpomněla jsem si,jak jsem se na dovolené v Egyptě vzbudila obalená mravenci. Fuj. Celou noc se mi zdálo,že mě něco kouše. Zajímavé,že byli jen na mojí straně postele,na mém muži nebyl ani jeden.

Pavouci mi nevadí, malé nechávám a velké vynáším ven - pokud není zima - pokud je, tak nechávám být.. také mají právo na život 🙂